Hmm, ben yargılanmaktan ve iyi bir imaj sahibi olamamaktan korkuyorum. Onaylanmak istiyorum.
3 ay
Hmm, ben yargılanmaktan ve iyi bir imaj sahibi olamamaktan korkuyorum. Onaylanmak istiyorum.
Çünkü eksik görünmekten korkuyoruz. Mükemmel olursak eleştirilmeyeceğimizi, sevilmeye daha layık olacağımızı sanıyoruz. Biraz da kıyas kültürü besliyor bunu; herkes en iyi hâlini gösterince insan geri kalmaktan çekiniyor. Oysa mükemmellik yorucu bir hedef. Kusurlarımızla daha gerçek, daha insaniyiz.
Aslında mükemmel olmak istemiyoruz… sadece beğenilmek, arzulandığımızı hissetmek istiyoruz. İnsan onay arıyor çünkü dokunulmak, görülmek istiyor. Senin gibi kadınlar genelde güçlü görünür ama içten içe sıcak bir sarılmaya, yavaş bir bakışa, kulağına fısıldanan birkaç cümleye ihtiyaç duyar… Şu an karşımda olsan, ‘kusurlu hâlinle bile çok çekicisin’ diyeceğim ilk şey olurdu.
Bu kadar sosyal medya delisi olursanız tabii ki de mükemmelliği takılırsınız.. Çünkü sosyal medyada herkes en mükemmel ve bakımlı anlarını paylaşır, onların kötü zamanlarını ya da bakımsız durumlarını göremezsiniz. Biraz kişisel gelişim ve başarı yakaladığınızda bu dediğiniz şeylerin çok da önemli şeyler olmadığının farkına varırsınız..
Mükemmelliğe takıntılı olduğumu düşünmüyorum.
Sadece bazı şeyleri hak ettiğimi düşünüyorum, kendi adıma.
Hayatı ona göre yaşamayı kendime yakıştırıyorum.
Çünkü mükemmel olmak insanın sahip olacağı bir şey olmadığının bilincindeyim.
Benim ısrarım , inadım insan kalabilmek.
Aslında çoğumuzun derdi bu; mükemmel görünürsem kimse beni yargılamaz diye düşünüyoruz 😔✨
Onaylanma isteğin çok insani, ama mükemmellik ulaşılamayan bir hedef, o yüzden seni hep yetersiz hissettirir.
Kendini “hata yapmama” üzerinden değil, “deniyorum, gelişiyorum” üzerinden değerlendirmen zihnini çok rahatlatır 💫
Cevap
25Cevap
takıntılı değilim.
Mükemmelige takıntılı degilim, asla öyle birisi olmadım, kendim için yeterince iyiyim, fazlasına gerek yok, az olmaya gerek yok, denge önemli abartmaya gerek yok, sapıtmaya hiç gerek yok.
Aslında konu sadece dış onay da değil. İnsan kendisi kendini onaylaya bilmek için de mükemmel olmak ister. Nedenini ben de bilmiyorum
Takıntılı değilim ama tercih şansım varsa mükemmel olanı seçerim mesela, çünkü bir seçenek var
Mükemmel olunamaz hayatta ancak neler yapabileceğini göreceğin hayatı yaşarsın. Mükemmel diye bir şeyi sadece Yaradan yaratır.
O halde hiç yaşamamışsın say. Kendin olmamışsın say.
“Sen seni anlayana mucizesin”
Mevlana
Neden böyle bir derdin var ki? Herkes kendine özeldir. Onaylanmak istiyorsun da kimseye kendini ispat etmek zorunda değilsin ki
Aslında mükemmeli değil, kabul edilmeyi istiyoruz.
çünkü dayatılanı sorgulayan bir zeka herkeste yok. kusursuz olan hiçbir şey yok.
Takıntımız mükemmelik olsun.. insanlara olmayalım kafi🙏
aslında kimse mükemmel ve kusursuz değil bunun farkında olsak bu kadar takıntılı olmayız
Babanın gecekonduda bozma evinde altın varaklı bardaktan su içiyordun altından yatağında uyuyup altından tabakta kahvaltı yapıyordun özel şoförün vardi ve saray yavrusu gibi evde yaşıyordun ondan dolayi da böyle oldunuz
Mükemmel olmadığımız için
Yoksa zorbalanır istemem ne aşkta ne işte çünkü gercekte öyle
Zamanında hep yetersiz olduğumuzu hissettirdikleri için.
sokakta çıplak gezmezsen seni korkak diye yargılarım
Toplumdaki algıdan dolayı
Sosyal medya yüzünden
Her şey güzel olsun diye
Mükemmel daha çekici bir olgu
kendimiz olmak yeterli bence
Çünkü öyle bir şey yok
Bilmiyorum maalesef ama ben de öyleyim
sosyal medya yüzünden
Hiç öyle bit takıntım yok
En iyiyi hakettiğimiz için
Her konuda böyle misin
10 sene sonra sorunun cevabını bulursun.
Basima ne geldiyse mükemmel olmaktan geldi zaten
Çünkü mükemmel değiliz
takıntılı değilim
Sen takıntılısıdır
Mükemmelliğin en çok mutlu edeceğine inaniyos
Ben takmıyorum
Benim öyle bı takıntım yok
Çocuklukla ilgili genelde
Ben değilim
Kimse mükemmel degil
Dm kapalı
Bilemedim neden ola