Güncellemeler
1 yıl
mükemmel olucam diye doğallıktan uzaklaştık sahteye kucak açtık. Sahte şeylerle mutlu olmaya çalışıyoruz sadece farkında değiliz.
Herkes aynı olmalı gibi tek tip insan oluşturuyorlar sanki. Yediği içtiği mükemmel olacak, giydiği şeyler mükemmel olacak, davranışları mükemmel olacak, mükemmel zekası olacak, iş yerinde mükemmel çalışacak hata yapmak yok! evlenince mükemmel olacak (bundan en çok kadınlar müzdarip), hiç bir hata yapmamalı mükemmel olmalı yoksa dışlanırsın. Buna gerçekten ihtiyaç var mı?
Toplum baskısı insanları öyle olmaya yöneltiyor. Sürekli birbirleriyle yarışıyorlar, bu kadar şeyin peşinde koşan insanlarda kendi özünü kaybediyor, rüzgarda savrulup kayboluyorlar.
Mükemmeliyetçi olmak bizden sonraki nesli bir adım öteye götürür.. Öyle olmasaydı ilk insan gibi elimizde mızrakla dolaşırdık ortada. Medeniyet olmazdı. Teknoloji olmazdı
Cevap
2Cevap
kendi kararlarıdır
Sistem bunu empoze ediyor. Çoğu girdiği karmaşadan kendisi olmadığını dahi anlamıyor
Bence var insan kendisine göre en mükemmeli olması gerek
Kimse değil maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?