Bedenimle ilgili o kadar çok baskı yapıyorlar ki bazen keşke ölsem diyorum. Ölsem de kurtulsam. Ne yapacağım ben? Yargılanmadan geçen bir günüm yok. Neymiş efendim benim boyum diğerlerine göre 5-10 cm eksikmiş. Oysa neden eksik olsun ki? Benim tamamlanmış halim bu değil midir? Öyle olması gerekse öyle olmaz mıydı? Neden herkes mükemmel olmak zorunda ki? Herkes manken olacaksa mankenlerin bizden ne farkı kalır? Canım çok acıyor. Keşke ölsem.
Kimse mükemmel olmak zorunda değil. Kaldı ki herkes kendi içinde mükemmeldir. Kusurlarıyla, eksikleriyle mükemmeldir. Değiştirilebilecek olan kendini rahatsız eden şeyleri değiştirebilir insan, o mükemmel kalıbına daha iyi uymak için. Yanlış anlamayın bu kalıp toplumun dayatması olan kalıp değil kendi kafasındaki mükemmel kavramı sadece.
Boyunuz diğerlerine göre kısa mı, ne var bunda. :) İnsanlara gülmeyi öğrenin, çünkü onlar konuşur. Öyle ya da böyle sadece konuşurlar. Uzun olsanız da uzun derlerdi. Kendi hayatından sıkılan kimseler başkaları hakkında konuşmaya bayılırlar. Bırakın onlar kendi küçük dünyalarını sizin hakkınızda boş boş düşünerek genişlettiklerini sansınlar. Siz zamanınızı daha iyi değerlendirin. Ne bileyim kendinizi geliştirecek eğlenebileceğiniz güzel hobiler edinin mesela. O zaman insanları duymamayı, duysanız da umursamamayı öğrenirsiniz. Kolay gelsin..
Herkesin standartları var. Herkesin "ideal" hakkında görüşleri var. Birine uysan birine uymayacaksın. Konuşanlar her zaman olucak. Sağlıklı bir bireysen dış görünüşünü o kadar da takmana gerek yok. Tabi rutin bakım vs gerekli ama gerisi herkesin kendi tercihidir. Farklılıklar güzeldir, emin ol senin görünüşüne sahip olmak isteyen çok insan var.
Lütfen öyle insanları Hayatından çıkar Onlar kıskanç haset Dedikoducu Ahlaksız Kendini Bilmez İnsanların dedikleri şeyler Bunları Hiç ama hiç hak etmiyorsun sen daha iyi insanlarla birlikte olmayı hak ediyorsun Saçma sapan insanlarla konuşup kendini üzme
Onlar parazit, toksit bla bla... hayatından çıkar onları diyemem ama bu gibi dedikleri şeyi aldırmıyorsun bakıyorsun hayatına. Ha birde öyle söyleyenler emin ol seni kendilerinden daha iyi ve daha güzel buldukları için diyorlar ve böyle şeyler söyleyip seni üzmek amaçları. yapacağın tek şey aldırış etmemek olacaktır.
Kalıplaşmalar yüzünden maalesef. Mesela bazı kıyafetler var çok zayıf olman gerekiyor ki bedeni bulabilirsin, bazıları da var boyun kısa diye beğeniyorsun ama alamıyorsun. Ya da insanların eleştirilerine kulak kabartıyorsun "çok zayıfsın ya da çok kilıkusun) HER ŞEY KALIPLAR. HERKES KALIPLAŞMIŞ MALESEF
Milletin dediğini neden bu kadar umursama gereğinde bulunuyorsun sen başkaları için mi güzel görünmek istiyorsun sen kendine değer vermeyi dene önce bir başkasının görüş fikri seni yıpratmasin :)