Kıskançlık
Kontrol etme isteği
Onaylanma ihtiyacı
Empati eksikliği
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kontrol etmeği isteği diye düşünüyorum. Hani odak noktası olmak, en akıllı olarak görünmeyi istemek.
Bu da onaylanma ve ego tatmini getiriyor bence yanında. Yani insanlara bunu diretiyorsa ya da düşüncesine girip bunu talep ediyorsa içten ya da dıştan bu kendi egosunu tatmin etmek için belkide 🤷♀️
Elbette daha az iyi insanlar vardır fakat herkes - herkesi farklı bir şekilde tanıyor, ve de görüyor. Tamam burada şimdi kötününde kötüsününden bahsetmiyorum elbette, onlar istisna sayılabilir fakat bulunduğumuz çemberin içerisinde durum böyleyken böyle benim gözümde.
Katılıyorum, bazı durumlarda ego ve onaylanma ihtiyacı devreye girebiliyor.
Ama herkesin dünyayı algılama biçimi farklıyken, birinin kendi bakışını başkalarına dayatması bana çok sağlıklı gelmiyor.
Sevmemek normal, başkalarına sevdirmemeye çalışmak değil.🙂
Kesinlikle öyle 🤦♀️
Görüş için teşekkür ederim 🙂🙏
Ne demekkk 🧚♀️
Bence burada en baskın olan onaylanma ihtiyacı 🧠 Çünkü kişi, “Ben böyle düşünüyorum, demek ki doğrusu bu olmalı” diye hissediyor. Diğerleri de aynı şeyi sevmezse kendini akıllı, üstün veya haklı görüyor. Bir nevi içini rahatlatma çabası aslında. O yüzden anketten onaylanma ihtiyacı şıkkını seçerdim 👍
Cevap
1Cevap
Kıskançlık
Kontrol olabilir
Aynı babam
Maalesef toplumun her kesiminde böyle bir algı var. Hayır ben başkasını sevmediği bir şeyi sevebilirim Bu kimseyi alakadar etmez ki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?