Belki bana da iyi gelir. Hayat çok yorucu geldiğinde ruhunu toparlamak için ne yaparsın, nereye kaçarsın? 🫶🏼✨

Belki bana da iyi gelir. Hayat çok yorucu geldiğinde ruhunu toparlamak için ne yaparsın, nereye kaçarsın? 🫶🏼✨

Ruhuma en iyi gelen şey sade ve gerçek anlar. Gösterişten uzak bir sohbet, içten bir gülümseme, saygının hissedildiği bir ortam. Bazen sessizlik bile iyi geliyor; kafamı toparladığım, kendimle baş başa kaldığım anlar. Yağmurlu bir havada yürümek, sevdiğim bir müziği açıp dalıp gitmek, annemle iki laf etmek… Büyük şeyler değil aslında. Samimiyet, huzur ve içimdeki dengeyi kaybetmemek. Ruh dediğin biraz da nerede sakinleştiğini bilmekle ilgili.
Ruhuma iyi gelen şeyler genelde çok büyük ya da gösterişli şeyler değil. Sessizlik mesela; özellikle kimsenin bir şey beklemediği anlar. Düşünmeden durabilmek, bir yere yetişme hissi olmadan nefes almak. Kahve ya da çay eşliğinde yapılan yavaş sohbetler de öyle; lafın derinleştiği, acele edilmediği konuşmalar. Doğayla temas etmek ruhumu toparlıyor. Kısa bir yürüyüş, ağaçların arasında olmak, denizi izlemek. İnsana kendini biraz daha küçük ama daha hafif hissettiriyor. Müzik de aynı etkiyi yapıyor; ruh halime denk gelen bir şarkı bazen uzun bir konuşmadan daha iyi geliyor. Bir de anlaşılmak. Kendimi açıklamak zorunda kalmadan anlaşıldığımı hissettiğim anlar ruhuma gerçekten iyi geliyor. Samimiyet, dürüstlük ve yargılanmadan var olabilmek. Sanırım en çok bunlar iyileştiriyor.
Müzik, mutfak ve resim. Hayat çok yorucu gelmeye başladığında direkt kulaklıkları takıp mutfağa giriyorum. Bir yandan yeni bir tarif denerken bir yandan içimdeki o ağırlığı yemek kokularıyla, notalarla dağıtıyorum. En son da bir şeyler karalayıp resim yaparken tüm stresimi kağıda bırakmış oluyorum. İnsan bir şeyler ortaya çıkardığını görünce ruhu gerçekten dinleniyor. Benim kaçış noktam tam olarak burası. Bazen hiç bir şey yapmadan sadece düz tavana bakmak bile yetiyor oda azıcık ömür tüketiyor..😬
Kitaplar,
Deniz,
Kediler,
Kahveler,
Çocuklar...
Ruhum sıkışınca hemen müziği son ses açıp sahile sürüyorum. Melankolikken bana eşlik eden sarkilarla dibine kadar olumsuz duygularımi yasayip yol boyu göz yasimi akitiyorum. 🥲
Sonra yürümek uzunca, toprağa kuma dokunmak, denizin dibinde bir kahve bir kitap... Kafamı toparlıyor çiçeğim.
Bazen gerçekten çok yorucu olabiliyor, seni anlıyorum 🫶🏻 Hayat üstüme çöktüğünde deniz kenarına giderim, rüzgârı yüzümde hissedip müzik açarım 🎧🌊 Sonra güzel bir kahve, tek başıma uzun bir yürüyüş… Telefona dokunmadan, kimseyle konuşmadan. Bir de günlüğe içimden ne geçiyorsa yazarım, inan hafifletiyor ✨
Cevap
33Cevap
Neyi seviyorsam onu yapıyorum ama neden böyle hissettiğime göre de değişir bu.
İnsanız bazen bunalıyoruz bazı şeylerden ister istemez
sigaram var sadece
Bakım yapmak ama a dan z ye boyle pamuklar gibi olana kadar müzik eşliginde sonra yumusacık pijamalar ev kıyafetleri film pizza kocaman spagetti veya hamburger ve yine yumusacık huzurla kafamı koyarak film izleyecebilecegim alan en son kocaman rahatlatan bir bitki veya meyve cayı mis biseyim kalmaz
Benim yerime de yap dkdk
Meditasyon, müzik, yıldızlar.. ✨
Mesajını 2 hafta sonra gördüm ve yanıtladım ama sen okuyamadan hepsi silinmiş..
Buraya kısa bir cevap yazmak istedim..
İçten dileklerin kalbime dokundu.
Aynı güzellikler seni de bulsun. 🧚🏻♀️
Çok güzel bir kalbin ve enerjin var 💖
Siteye renk katıyorsun ve eksikliğin hissedilecek.
Kendine çok iyi bak 🫶
Her şey gönlünce olsun 🩵🌸
Umarım yeniden görüşürüz..
(şarkın dokundu)
Belki saçma gelecek ama her şeyi boş verip karanlıkta bir mezar taşına oturmak. Oradaki sessizliği dinlemek, sonunun böyle olacağını bilmek... Her şeyi boş veriyorsun. Ne derdi ya amaaan.
Su kenarı kesinlikle hele bide hava rüzgarıyla off saatlerce oturup suya bakarak ağlarım içimden konuşup bütün derdimi suya dökerim sonrada baya bi rahatlamış bi şekilde eve dönerim bende gerçekten rahatlama sağlayan bir şey ve bazı psikolojik tedavilerde su kenarı su sesi kullanılıyormuş yeni öğrendim
Sûkunet iyi gelir. Tek başıma kaldığım yerler, sessiz, sakin, karanlık ve görünmeyeceğim her yerde bulunabilirim.
😌🌸🩷
Önce ruhumun bana gelmesi lazım bunu bilmem için son zamanlarda
Ruhuma iyi gelen neler var mesela uyumayı severim namaz kıldığın dönemlerde namaz kılmayı seviyordum aynı zamanda beni seven sayan insanlarla sohbet etmeyi severim o anki istek ve ihtiyaçlarıma göre değişir
Nefes egzersizi yaparım, şarkı mırıldanırım.
Sen de dene 😌🌸
😌
Masa başında takılmak, yazıp çizmek. Çok çok kötüysem dümdüz beklerim ama.
Mutfağa girmek tatlı yapmak müzik eşliğinde
Bilmiyorum ki, değişiyor sürekli. Şu an mesela kar yermek iyi gelebilirdi, çıtır çıtır
Günlük yazmak, şarkı dinlemek, uyumak, duş almak, spor yapmak (hızlıca yapılabilecek olanlar yürüyüş, esneme ya da vücut ağırlığıyla birkaç hareket olabilir)
Ruhum çok daraldiginda dua ediyorum ışıkları kapatıp Cevşen dinliyorum son zamanlarda çok iyi geliyor
Gökyüzüne bakmak, insanların herkesten bihaber yaşadığı güzel anlara şahit olmak, yürümek, düşünmek, yazmak, çizmek
Bir gün öleceğimi bilmek.
Dünya yükü ağır. Gerçekten ruhumuz ızdırap çekiyor.
Kurtuluşa ermek.. o zaman ferahlarız.
Ailem sevdiklerim doslarım özellikle de burada bir kaç dostum ve olmazsa olmaz şarkı dinlemek arada da söylerim bunlar bana iyi gelen şeyler
Gece yağmur yağarken denizin kıyısında yıldızları izleyip bol bol havayı içime çekmek😊
Nothing cause u know some people take our life energy and now we have no reason to feel happy or good
Kitap okumak, yazmak, sevdiğim insanlarla konuşmak..🫠
Alışveriş yapmak ve sevdiğim şeyleri yemek iyi geliyor ruhuma
Çiçeklerim, kahvem, mutfak, arkadaslarım ile sohbet, ailem
Sabahları temiz hava almak, duş vs. Refreșlenmek yani.
Yürümek... müzik dinlemek... film izlemek... Bir şeyler karalamak...
Kendime kaçarım Rabbime sığınırım yastığıma sarılır ağlarım dua ederim...
Chesscom da takilirim dizi film izlerim arastirma yaparim
Yürüyüş
dinlemek
Yazmak
Yeni deneyimler
Cilt bakımı
Yürüyüş ya benim ruhumu topluyor ya da tek başıma bir kahve içmek evde ya da dışarda hiç farketmez ama tek başıma olmalı
namaz kılmak, Allaha sığınmak dua etmek, müzik dinlemek
Huzurluyum çok şükür, evimde doğal gazın full karnım tok başka bir şey istemem
Tutsak kalmış bu bedenden özgürlüğüne kavuşması sanırım
Deniz kenarina kacarim, bankta oturur denizi izlerim, martilarin sesini dinlerim...
uyumak, şarkı dinlemek, boş boş uzanıb tavana bakmak
Çay, resim, müzik, YouTube, oyun.
Allah'a sığınırım.
şu an obadet disinda hicbisey
Deniz, müzik, hayvanlar...
Bisiklete binmek net cok iyi geliyor
Kafa dengi bir arkadaş ile sohbet etmek.
Deniz kenarına kaçarım🤗
Şarkı dinlemek , ağlamak
Müzik bana iyi geliyor.
Spor yapmak canım çıkana kadar ama
Şarkılar.
Youtube dinlendirici müzik
Seccade ye.. Namaz kılarım. Tevbe ederim.
İyi gelen bir şey yok
Müzik kedim ve sessizlik 💖
Müzik sevdiklerim ve yemek tabi uyku
Şindilik hayatımdaki insan diyorum
Kediler
Benim ki peşimden ayrılmıyor gtle don gibiyiz jdjdjdjs
uyumak
Ruhuma iyi gelen bir çok şey var
Canını sıkma boş yere
Kedim var sadece kedim
Çok şey var
Güzel hanimlar