Bir insanı ideal yapan şey dış görünüş mü, karakter mi, yoksa hayata bakışı mı?

Bir insanı ideal yapan şey dış görünüş mü, karakter mi, yoksa hayata bakışı mı?
Bence ideal insan diye tek bir kalıp yok. Çünkü herkesin hayatı, koşulları ve sınavları farklı. Ama birini ideale yaklaştıran bazı temel şeyler olduğunu düşünüyorum. Öncelikle kendini tanıyan, eksiklerinin farkında olan ve bunları inkâr etmek yerine kabul eden insan bana göre çok kıymetli. Mükemmel olmaya çalışmak yerine daha iyi bir insan olmaya çalışan biri olmak daha gerçek ve daha insani geliyor.
Aynı zamanda ideal insanın empati kurabilen, başkasının duygusunu küçümsemeyen biri olması gerektiğini düşünüyorum. Her zaman doğruyu yapamayabilir, hata da yapabilir; ama hatasını fark edip sorumluluğunu alabilmesi çok önemli. Dürüstlük, samimiyet ve tutarlılık da benim için vazgeçilmez. İnsan gibi davranan, gerektiğinde güçlü ama gerektiğinde kırılgan olabilen, kendine de başkalarına da karşı adil olmaya çalışan biri bana göre ideale en yakın insandır. Çünkü bana kalırsa ideal olmak, kusursuz olmak değil; insan kalabilmektir.
Biri olmadan diğerleri olunca ideal insan olmuyor maalesef. İdeal insan hepsinin karışımıdır.
Karakterli dürüst olması
Bence ideal insan; kendini tanıyan, sorumluluk alan ve kimseyi ezmeden kendi yolunu çizen insandır 🌱 Hayata bakışı, zorluklarda ne yaptığı, hatasını kabul edişi çok belirleyici. Dış görünüş etkiler ama kalıcılığı yok; karakter ve bakış açısı ise ilişkiyi taşır. İdeal diye sabit bir tip yok, senin değerlerinle uyumlu olan kişi senin için ideal 💫
Cevap
3Cevap
Sınırlarını bilen dürüst insandır
Kafa uyumudur leb demeden Çorum diyen insandır.
İdeal diye bisey yk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?