Üzgünüm Ben amca ama yanıldın... Büyük güç, büyük yozlaşma getiriyor.
Gerçek dünyaya hoş geldiniz demek isterdim ama maalesef burası pek hoş gelinecek bir yer değil.

Üzgünüm Ben amca ama yanıldın... Büyük güç, büyük yozlaşma getiriyor.
Gerçek dünyaya hoş geldiniz demek isterdim ama maalesef burası pek hoş gelinecek bir yer değil.

Güç sınırları kaldırdırır ve insan sapıtır. Kibir, hedonizm hazzın sıradanlaşması, dokunulmazlık , empati de yoksunluk yaşanır. İnsan sınırlar ve hayırla terbiye olur insan temelde vahşi bir hayvan eğer güç verir fazla çokluk ve bolluk içine girerse sapıtır kimliğini kaybeder bu da yozlaştırır. Yokluk fakirlik elindekilerin olmaması da yozlaştırır eğer bir kadın ya da erkek elinde bir şey kalmazsa erkek şiddeti kadın cinselliği kullanmaya yönele bilir. Aşırı baskı ve aşırı rahatlık yozlaşmaya sebep olur diyebiliriz.
2020 yılından duydum epsteini ama bence çok öncesi de vardır bu epstein yakalanan kısım yakalanmayan çok kişi var çin de Türkiye de bile var... Dünyanın heryerinde var bu pis zümre... ama yüzeye pek çıkmıyor.. Yüksek ihtimal aralarında çıkar anlaşmazlığı ile ifşalandılar yoksa dışardan biri bunları pek ifşalayacağını sanmıyorum hepsi planlı ifşa bile... simpsonlar mesela kabalistler gibi sembol mesajcıları
https://youtu.be/5TYZc7ONlUg?si=n_-6qOlSpOeHJCs4
O kişiden kişiye değişebilir aslında. Ancak gerçekten büyük bir güce ulaşabilmek için etik kuralların çiğnenmesi gerekli yani sadece güce ulaşıldığında değil, güce giden yolda da sınırlar kalkmaya başlar. Güce ulaşıldığında ise zaten sınır diye bir şey kalmaz, ve güç zehirlenmesi yaşanır. Bu noktada olay kişiden kişiye değişmekten çıkıyor tabi...
Videoyu izleyeceğim
Bunlar yıllardır duyduğumuz şeyler şaşırmadım
Zaten bu zümrenin etik algısı yok üst ırk olarak görüyorlar kendilerini mükemmel bir tespit yaptın katılıyorum dediğine...
https://youtu.be/3g5PH-oC_lo?si=fylwxpyvUcCPtAik
Belki daha sonra izlerim. Ben teşekkür ederim 🫡✨
Bu şey gibi oldu; Tavuk mu yumurtadan yoksa yumurta mı tavuktan çıkıyor? sorusu gibi. Göz yozlaşmayı, yozlaşma da gücü doğurur diyebilirim, yani karşılıklı bir etkileşim var.
Güç yozlaşmayı, yozlaşma da gücü* olacaktı yine klavyenin sağır duymaz uydurur modu açık sanırım djxjsn
Mantıklı.
Olur öyle şeyler mxhxh
Bence ikisi birbirini besleyen bir döngü. Güç tek başına kötü değil ama denetimsiz kaldığında insanın içindeki zaafları görünür hâle getiriyor; sabır, vicdan ve sınırlar zayıfsa güç yozlaşmayı hızlandırıyor. Öte yandan zaten yozlaşmaya meyilli bir zihin de gücü bir araç olarak kullanıp daha fazlasını elde etmeye çalışıyor. Asıl belirleyici olan, gücü elinde tutanın karakteri ve kendini ne kadar denetleyebildiği. Güç, kim olduğunu değiştirmiyor; kim olduğunu açığa çıkarıyor.
Sayfalarca kelimeler üretilebilir bu cümlelerden fakat... Gücü taşıyabilen bir karakter yoksa gücün olmaması daha iyidir... Karakterler çok değişkendir... İyi kötü kavramıda öyle...
Herkes en iyisini biliyorken ve savunuyorken... Mutlak eğri ve doğrunun sınırları çerçevesinde. Yani Milyarlarca kişinin kötü ve iyi gördüğü değerler silsilesine göre cevap verecek olursam... Yozlaşma güç olmadanda olabilir.. güç ile daha büyük yozlaşmalara adım atılabilir..
Bence güç tek başına yozlaştırmıyor; sadece içeride saklı olanı büyütüp görünür yapıyor. ⚖️
İçinde açgözlülük, empati eksikliği, üstünlük kompleksi varsa güç bunu şişiriyor, sonuç yozlaşma oluyor.
Ama sağlam değerleri olan, vicdanıyla yaşayan biri için güç; koruma, iyilik yapma, sınır koyma aracı da olabiliyor. 🌱
Yani sorun güçte değil, onu taşıyan karakterde.
Cevap
4Cevap
Güç yozlaşmayı doğrurur bence
Güç yozlaşmayı doğurur
paragraf yazan hanımefendiden utanarak sadece yumurta tavuk problemi gibi olduğunu söyleyebilirim 🙏
Neden ki fikir belirtmiş
hayır onun gibi uzun sebep sonuçlu açıklayamadığım için utanarak😭
Seninki de bir o kadar güzel, kısa ve öz, o açıdan bak.
Güç açlığı yozlaşmaya sebep olur ancak seni kontrol eden güç güç değildir güç ona hükmedenindir güç sarhoşu ve açlığı çeken ve bu konuda yozlaşan kimse zayıf karakterli ve düşük iradelidir yani güçlü ama akılsız bir hayvandan farksızdır
Yozlaşma potansiyeli varsa güç onu büyütür
yoksa güç tek başına yozlaştırmaz bence
Kesinlikle.
Ama o da belli seviyeye kadar geçerli çünkü belli bir seviyenin üzerine çıkabilmek için etik ahlak kurallarının çiğnenmesi şart.
İnsanların çoğu güce ulaştığında benzeri şekilde yozlaşırlar iliklerine işlemiş Tanrı kompleksi
Aşırı güç yozlaşmayı doğurur.
Fazla güc kimseye iyi gelmiyor..
Güç yozlaşmayı doğurur
Yoo güçlü olmak iyidir
Bu öyle bir soru değil
İşte irade ya da mental güç gibi şeylerden bahsetmiyorum konu çok farklı. Soruya daha dikkatli bakınız.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?