Ve dünyanın en hatalı kisisi gibi hissediyorum sanki kimsenin yapmayacağı şeyi yaparım givi
Mesela bi toplumun önünde konusmak. Ya o an konuşmayıp kal gelirse kekelersem falan gibi seyler
Ve dünyanın en hatalı kisisi gibi hissediyorum sanki kimsenin yapmayacağı şeyi yaparım givi
Mesela bi toplumun önünde konusmak. Ya o an konuşmayıp kal gelirse kekelersem falan gibi seyler
Bu yazdıklarına bakılırsa özgüven sorunu var, ama bunun altında başka psikolojik sebepler de olabilir. Aşağılık kompleksi gibi.. Bu psikolojik destek alsan sorunları çözersin gibi geliyor.
Aklına gelen o “rezil olma” senaryoları aslında çoğu insanda var, sadece sen yüksek sesle fark ediyorsun 😌 Konuşurken kekelemek, duraksamak başarısızlık değil, insanlık. Kimsenin yapmayacağı şeyi yapmazsın, sadece kendini diğerlerinden çok daha sert yargılıyorsun. 🧠 Bir dahaki sefere “ya olursa” yerine “olursa da normal” demeyi dene, özgüven böyle böyle büyür. 💪🗣️
Cevap
7Cevap
Az biraz özgüven ve dünyanın etrafında dönmediğinin farkındalığı lazım
Dogru ama mesela bi ortamda konuşamadın ornek o an rezil olmuyor musun
İhtimaller dahilinde yaşarsan şu an ölme ihtimalin de var yaşamayı da bırakacak mısın?
Dogru ama mesela bi ortamda konuşamadın ornek o an rezil olmuyor musun
biraz canım ol sonra bak özgüvenin nasıl tavan oluyor
*S4LAK*
Nasıl yani
Fazla düşünme
düşmesin
Düzelir her şey
anksiyete
Normal tabiki
Bende öyleyim ya nasıl çözücez bunu
Bi bilsem dkxhjcc
üniversiteye gidiyor musun
Açıktan okuyorum sen
üniversitede amfi sınıflarda yaklaşık 60 70 kişi oluyor sunum yapıyorsun yapa yapa kırdım ben o özgüvensizliği
Öncesinde asiri geriliyorsun ama o an hallediyorsun galiba. Bana şu düşünce gelitor mesela onlarin önünde ya kekelersem ya yapamazsam ya kal gelirse falan rezil olursam diye
şu an s e
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?