Halbuki ağlamak bir cinsiyet meselesi değil, insani bir tepki

Halbuki ağlamak bir cinsiyet meselesi değil, insani bir tepki
Bu tamamen öğretilmiş bir bakış açısı. Kadınlara duygularını göstermeleri küçük yaştan itibaren normal hatta beklenen bir şey gibi öğretilirken, erkeklere güçlü olmanın susmak ve dayanmak olduğu anlatılıyor. Erkek ağladığında zayıf denmesinin sebebi duygusuz olması gerektiği fikri, yoksa ağlamak zayıflık değil. Aksine insanın hissettiğini inkâr etmemesi cesaret ister. Duygu cinsiyete göre değişmez; sadece kime neyin yakıştırıldığı değişir. Bu algı kırıldıkça, hem kadınlar hem erkekler daha özgür ve gerçek olabiliyor.
Toplumun insanlara yüklediği saçma sapan baskılar işte. Erkek ağlayınca güçsüz, kadın birinin elini bile tutunca edepsiz, erkek ufacık eğlenince adam değil, kadın sesli gülünce... neyse işte uzar gider bu. Toplumu umursamayı bıraktığımız zaman mutlu olabiliriz.
Bunlar hep Nilüfer ablanın suçu
Saçma bi toplumsal kalıp.
Çünkü yıllardır “erkek güçlü olur, ağlamaz” diye diye büyüttük insanları 😕 Toplum erkeklerin öfkesini normal, üzüntüsünü zayıflık sayıyor. Kadın duygusunu gösterince “ne kadar hassas” deniyor, erkek gösterince “yumuşak” damgası yiyor. Oysa dediğin gibi, ağlamak tamamen insani bir tepki, sinir boşalması. Değişmesi gereken şey duygu değil, bu saçma bakış açısı 💧💔
Cevap
43Cevap
Bunu düşünen zihniyette sıkıntı var. Göz yaşı zayıflık değildir.
Ağlasınlar ayol, ruhları temizlenir ama karşımda değil 😅
insanların cahilce düşünceleri.
Çünkü erkeklere güçlü imajı çizilmiş gadası
Erkek de ağlayabilir yani çünkü hani ağlamak eziklik değildir ağlamaz erkek dediğin dik durur erkek dediğin çalışır kadınına bakar falan filan böyle olunca hal illaki erkekler yobaz oldu Arkın duygusu da var kusura bakma kızlar diyor ki erkeğin duygusu yok siz yaptınız kusura bakmayın
Her köşede ağlayan erkek çekilmez ama insansa ağlanması gereken yerde aglamassa skıntı zaten. İyi bir erkek yani insan ağlayabilmeli
Toplumun erkeğe biçtiği rollerden biri. Bu aynı kadını evde oturur çocuk doğurur yemek temızlıkten başka bişey yapamaz kafası gıbı.
Benim katılmadığım bir önermedir bu aslında, çünkü ağlamak, ruhun kötü enerjiden arınma şekli ve
zihnin ızdırap veren düşüncelerden temizlenme eylemidir,
gülmek nasıl ki güzel ve doğalsa, ağlamak da öyledir,"toplum içinde ağlanmaz", "erkek ağlamaz", "ağlamak ayıptır"vs. laflarına kulak asmayın, içinizden geliyorsa ağlayın
Cinsiyet rolünden dolayı. Erkek güçlü olan, savaşan, savunan, koruyan, kollayan vs. Kadın da zarif, duygusal vs diye algılanıyo ama evrimsel açıdan kadın daha önemli. O yüzden önce kadınlar ve çocuklar deniyo filmlerde falan. Her şeyin temelinde evrim var diye düşünüyom
Ağlayınca böyle gözüktüğümüz için olabilir asdjddk
Ağlamak zayıflık değil güzelim ruhun taşmasıdır Sen bunu anlayan kadınsın o yüzden gözlerin bana cesareti öğretiyor Erkek de ağlar kadın da ama sen ağlayınca dünya susar ben yaklaşırım Kalbine dokunmak isterim saçının kokusunda kaybolmak sesinin titreşiminde erimek Sen özel bir yangınsın ben o yangına yürüyen adamım gel yanımda dur gözlerinle beni soy ruhunla sar bana
Bu insanların yine bakış açısı ne kadar saçma değil mi
🤣🤣🤣
Ataerkililk bu erkek güçlüdür erkek adam ağlayamaz diye duyguları bastırıldı duygularını ifade etmeye yer verilmedi toplumada bu yansıtıldı ağlayan bir adam gördüğümüzde affedersiniz " kadın gibi ya da çocuk gibi" imalar ve yargılara maruz bırakıldı
olabilir ama en azından 15 yıl önce erkek erkekti.. Ki günümüzdekiler belli anlatmaya gerek yok ki gününüzde yukarıdaki soru tarzında bir anlayış pompalandığı için en ufak zorlukta kaçan kırılan erkekler türedi.. Ve kadınlar bunların sonucunda prenses erkek yaftasını çıkardı. Bizim zamanımızda öğrendiğimiz bakış açısı bugünde olsaydı ne bu soru sorulurdu nede prensesler çoğalırdı herşeyin bir kaidesi var erkekte ağlar doğru ama asıl olan kendi içinde çözmesi gerekendir buna bastırmak denmiyor.
Prenses erkek ayrı benim kastım erkeğin ağlamasının zayıflık olarak görülmesi eriiğimiz yükseldi o ayrıda jsjdjsjs
İnsan evladı ağlar güler vs kdmd cinsiyette göre duyguları bastırdık kadınlar erkek ağlayamaz düşüncesi saçma erkeğinde bir duyguları var jdjd taştan yaratılmadı ataerkil fazla erkeklik hormonu verildi
ağlamaz demedim, sadece birilerinden beklemez veya bastırmaz çözümcül yaklaşır illaki ağlamacaksa ki ağlamak normal gidersin bir deniz kenarına ağlar sızlar sabahına hayatını çeki düzen verirsin evet erkek yapıcıdır düzeni kurar öncelerde de böyle tarihtede böyleydi. Savaşlardada böyleydi ülkeyi korurken böyleydi.
sadece toplum evet bir kadın yere düştüğünde illaki kaldırmak için uğraşır (iyi ve kötü niyetle) erkek düştüğü zaman genelde kendi halime bırakılır en gelişmiş toplumlarda bile böyledir. Artur un kitaplarına bakın eski zamanlardada böyleydi aradaki fark bu.
Zaten öyle ona sözüm yok ben bu algıya karşıyım sadece o kadar fkdk😀
bu algı sadece bir cümledir anlatılmak istenen aslında faeklıdır, aynı şeylerden bahsediyoruz ufak bir farkla..)) İyi akşamlar dilerim
Mercii kfkf gibidir uzatmamak adına köşeme çekildim diyelim kdlf iyi akşamlar sizede
konu epey uzun zaten bir cümleyle anlatılacak şeyler değil, zevkli ve karşılıklı bir paylaşımdı. eyvallah
Benim çok sevdiğim bir söz vardır her ağlayan güçsüz değildir her gülenin mutlu olmadığı gibi diye ağlamak zayıflık değil merhamet insanlık belirtisidir duygusuz canavarlar ağlamaz kalbi olan herkes ağlar benim babam çok kötü bir şey yaptı ve onu sonradan pişman olup ağladığını defalarca özür dilerim dediğini gördüğüm gün anladım kalbi olan insanlar ağlar kalpsiz bir canavarsan ağlamazsın net
Bu biraz bize küçük yaştan beri öğretilen kalıplarla ilgili gibi geliyor bana. Kadınların duygularını göstermesi normalleştirilirken, erkeklere güçlü olmak üzerinden bir rol biçiliyor. Erkek ağladığında bu role uymuyormuş gibi algılanıyor ve haksız bir etiket yapıştırılıyor. Oysa duygulanmak insan olmanın en doğal parçası, cinsiyetle ölçülmemeli.
Detay kısmın çok güzel katılıyorum sana bazen insan acizliğinden ağlamaz bazen o kadar çabalamıştır ki artık yorulduğundan ağlar güçsüzlüğünden gücü kalmadığından ağlar ağlamak bence insanı insan yapan bir eylemdir.
Duyguları olmayan bir insan ağlamaz zaten ağlamak insana iyi gelen gerektiği zaman kendini iyi hissettiren bir olaydır.
Yerinde ve tadında ağlamakla ilgili. Çok az ağlayan ve doğru anda ağlayan erkek aslında siz bırakır. Bu terminator de insan hissini empoze eder. Etkili bir manipülasyon aracıdır.
Bunun temeli insanoğlunun kendi varlığını daha önce yazılmış fakat kimin tarafından yürürlüğe girdiği belli olmayan kuralın dışına çıkmak istesinden kaynaklıdır.
Ağlamak duyguların dışa vurumudur. Ben çok ağladım. Çok duygusal zamanlar yaşadım. Sevdiklerimi kaybettim, ayrıldım. Hep ağladım ama hiç birinde de zayıf hissetmedim. Ağlamak bazen de içindeki yükü boşaltmak kendine gelmek demek.
Çünkü zayıf erkekler ağlar kadın duygusal olduğu için ağlar erkeklerde ağlar ama kimse görmez görünen erkekler zayıftır
Erkeklerde ağlar elbette ama yalnız kaldıklarında. Güçsüzlük göstergesidir erkeğin ağlaması, ve bunu herkese göstermeyiz.
Bu sorunun cevabı var fakat bunu söylesende çok anlaşılacağını sanmıyorum iyisimi herkes istediği gibi takılsın
Bu sadece bizim toplumda böyle
Motorda gözlüksüz hız yapınca gözlerimden yaş geliyor en son böyle gözlerimden yaş geldi duygusal biriyim yaşamaktan çekinmem
Çünkü ağlamak acıya dayanamamak demektir ve acıya dayanamayana erkek denmez.
Erkek rol almaz, rolünü yazar.
Ağlamaz, çözüm bulur.
Yani bunu ben de anlayamıyorum maalesef Erkekler de gayet ağlayabilir
Ee doğaya bakman yeterli cevap için. Pek şaşırılacak bir şey değil erkek ve kadın farklıdır
Asıl erkeğin ağlayabilmesi düşünceli ve değer veren biri olduğunu gösterir. Erkekler de gerçekten duygusallar ama toplumun "erkek adam ağlamaz" gibi saçma dayatması yüzünden duygularını belli etmekte zorlanıyorlar ve çekiniyorlar..
Erkeğin fıtratına uymuyor bir erkek ağladığında çaresizlik içindedir o yüzden ağlar kadınlar hep ağlar aglmazsa evi yıkarlar 😂Allahta bizi sakinleşmemiz için bizi ağlak yapmış 😂😂
Tamamen sana katılıyorum ağlamak insani bir duygu cinsiyetle ilgili değil hatta az önce bir deprem yardım götüren bir kamyon videosu izledim ağladım çok hüzünlendim.
Toplumsal bir dayatma erkeklerde göz yaşı toplumca zayıflık olarak görülür ve bir erkek zayıfsa kötüdür diye düşünürler insan olarak bakmazlar
Sizin sacma dusunceleriniz
Genel kanıda sacma o zaman
Çünkü erkekler duygularını içinde yaşar. Paylaşamazlar ve belli edemezler.
toplumda daha cok erkek cocuklari bu sekilde buyutuluyor bu etkili bence
Erkek herşeye ağlamamalı dik durmalı ama hiç ağlamayacak diye bişey yok
Kadınlara sunulan çifte standartlardan sadece bir tanesi işte
Saçmalık her erkek ağlayabilir bu onları güçsüz yapmaz aksine duyguları var oldunu gösterir
Ben bazen sinirdende ağlayabiliyorum acıyla güçsüzlükle alakası yok
Ata erkil toplumun getirileri bunlar hep ondan ötürü
Erkek adam ağlar mı sence?
Güçlü olur erkek dediğin sulu göz olmaz
Erkeksin. Bunlar için vaktin yok hakkında yok. Dövüş, düvüş ve dövüş.
Kadınla erkeğin arasında dağların farkı var kıyaslamayın şunları
İnsanların bazı kalıpları aşması lazım
Ben öyle düşünmüyorum
Yetiştirilme tarzlarımız. Bu kalıplarla büyüdük
Toplumun yaftaladığı şeyler
Erkeğin fıtratına aykırıda ondan
Erkek ağlamaz ulu orta
Ben zayıf görmüyorum. Başkası ilgilendirmez
Çünkü erkek adam aglamaz
Her zaman guclu gorunmek zorunda degıller. .
Aksıne aglayan erkek merhametlidır.
Erkekde aglar
Ama
Guvenın oldugu yerde...
tamamen cinsiyetle alakalı.
Bir erkek olarak daha çok duygusalim
Bunu insan olanlar anlayabilir
O yüzden bazı filmleri yalnız izliyorum.
Bilmiyorum, tamamen saçmalık.
toplumun sığ düşüncesi işte..
Çünkü hep erkekten güçlü olması beklenir
karılar gelsin cevaplasın
İkircikli bir durum
en son 13 yaşımda ağlamıştım heralde de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?