Bu sorunun cevabı büyük ölçüde kişinin değer sistemine ve yaşam deneyimlerine bağlıdır, ama felsefi ve psikolojik açıdan bakarsak, ikisi de farklı şekillerde derin bir rahatsızlık yaratır. Dilersen bunu detaylı açabilirim:
Saygısızlık:
Bu, davranışsal bir ihlaldir kişi doğrudan küçümsendiğini, görmezden gelindiğini veya alay edildiğini hisseder.
İnsanlar genellikle sosyal varlıklardır toplum içinde statü, onur ve kabul görmek psikolojik bir ihtiyaçtır. Saygısızlık, bu ihtiyacın doğrudan tehdit edilmesidir.
Özellikle gururu yüksek kişiler veya otoriteye önem verenler için tahammül edilmesi zor olabilir.
Değersizlik:Bu, daha derin bir duygusal ve varoluşsal deneyimdir kişi kendi varlığının, katkılarının veya kimliğinin önemsenmediğini hisseder.
Değersizlik hissi, uzun vadede özgüveni ve motivasyonu zedeler.
İnsan, küçük düşürülmekten daha çok “önemsiz” hissetmekten psikolojik olarak daha çok etkilenebilir, çünkü bu bir anlam ve kimlik sorunudur.
Özetle:Kısa vadede ve sosyal etkileşimlerde saygısızlık daha kolay fark edilir ve hemen rahatsızlık yaratır.
Uzun vadede, insanın içsel dünyasını ve kendine bakışını etkileyen değersizlik tahammül edilmesi çok daha zor bir durumdur.
Yani cevabı bağlama göre değişir: Toplum içinde sinirlendiğimiz şey saygısızlık, ruhsal olarak dayanamadığımız şey ise değersizliktir11 Yorumla- 4 ay
Bu kadar detaylı ve bilinçli bir şekilde ifade ettiğin için teşekkür ederim. Konuyu hem psikolojik hem de insani yönüyle çok net anlatmışsın. Özellikle saygının insan onuru ve aidiyet ihtiyacıyla bağlantısını vurgulaman çok yerinde. Düşüncene katılıyorum, gerçekten güçlü bir tespit.
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 814 cevap paylaştı.
4 ayTahammül etmeme gerek kalmıyor gerçekten. İsteyen insan saygısızlık yapabilir ya da beni değersiz görebilir)) bu onun bileceği iş beni hiç alakadar etmez. Sadece benim ve ya genel işlere engel koyacak kadar olursa ve ya şeref meselesine dönüşürse, hukuki hakları ihlal getirirse mecbur o insana bir yol ile cevap verilir, gereken yer gösterilir. Hep öyle yaptım. Çünkü ben kendime değer veriyorum, başkasının verdiği değer çok önemli olmuyor. Kendime saygım sonsuz, başkasının saygısı pek bir şey değiştirmez. İnsanların verdiği değer ve saygı göreceli ve bazı şeylere göre değişken. Ben değişken şeylerden asılı olsam ha burada öleyim zaten😀
12 Yorumla- 4 ay
Haklısın, insanın kendi değerini bilmesi en sağlam duruş. Başkasının saygısı gelirse ne âlâ, gelmezse de insanın omurgası yerinde kalmalı. Ama yine de iç huzurunu koruyarak sınır koymak en güçlü cevap olur. Gerçek güç, sakin kalabilmekte.
- 4 ay
👍🏻🤝
Kişilik & Karakter konusunda 888 cevap paylaştı. Saygısızlığa tahammülüm yok. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda bana göre.
Ki saygının olmadığı yerde sevgi de anlamsız.05 Yorumla- 4 ay
Güzel cevaptı teşekkur ederim.
- 4 ay
Eic seçtim bende o zaman
- 4 ay
Motorcu torpili 🏇🏇🏇
Saygı ve değer bu hisler birbirini doğurur. Saygı duymadığımız birine değer de veremeyiz. Ya da sevmediğimiz birine saygı duymak zor olur.
19 Yorumla- 4 ay
Çok güzel ama bazen insan sevdiklerine saygısizlik yapabiliyor ama onlara değer veriyor.
- 4 ay
Tamam burada haklısınız ama örnrğin bir cocuk annesine hakaret etti sinirlr öfke ile annesine verdiği değer azalmaz bence.
- 4 ay
Çocuk derken ergen ya da yetişkin olarak düşünmüştüm çümleyi yanlış kurdum pardon.
- 4 ay
Uslup korunmasada bence bu tarz bağlarda değersizlik hissiyatı çok yoğun yaşanmaz gibi geliyor.
- 4 ay
Rica ederim
Yapay Zeka Cevapladı
İkisi de çok acıtıyor ama bence asıl ağır olan değersizlik hissi 💔
Saygısızlık bazen anlık olur, “sınır ihlali” gibi görürsün, tepkini verir geçersin. Ama yok sayılmak, ihtiyaçlarının, duygularının görünmez olması içten içe yıpratıyor. İnsan kendini “yerine konulmadığında” orada kalamıyor.
Ben de en çok görmezden gelinmeye, hiçe sayılmaya tahammül edemiyorum diyebilirim 🌫️🕯️00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 8,5b cevap paylaştı.
u 4 ayBence ikiside aynı şey birbirinden farkı yok.
Saygı olmayan yerde değer görmek imkansız.
12 Yorumla- 4 ay
Sinir hali ile sınırı aşabiliriz bazen özellikle sevdiklerimize karşı. Bu noktada değersizlik hissi oluşmaz bazen çünkü karşımızdakini biliriz, tanırız bu herkes için geçerli değildir tabiki.
- 4 ay
Aynen
- Kişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı.
4 ayİkiside bir bütün zaten insan değer vermedigi şeye saygı duymuyor ki oysaki insan birbirini sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda
13 Yorumla- 4 ay
Kitabın ortasından buldun yine sayfayı oku bakalım efenim sizin düşüncelerinize büyük saygım var hatta arada danisasim bile geliyor.
- 4 ay
Estafurullah çok tatlısın teşekkür ederim 🙏❤️
- 4 ay
Rica ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
u 4 ayikisinde tahammülüm yok.
11 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler
- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
4 ayİnsan en çok değersizliğe tahammül edemez. Saygısızlık anlıktır, tartışılır, geçer; ama yok sayılmak insanın varlığını sorgulatır. Değersiz hissettirilen yerde sevgi de, bağ da uzun süre tutunamaz.
11 Yorumla- 4 ay
Çok doğru bir noktaya değinmişsin. Saygısızlık anlık bir kırgınlık yaratır ama yok sayılmak insanın içini daha derinden sarsar. Çünkü mesele bir söz değil, varlığının görmezden gelinmesidir. Değer hissinin olmadığı yerde gerçekten ne sevgi ne de bağ uzun süre ayakta kalabilir.
- Kişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı.
4 aySaygısızlık konusunda hassasım. Bu bana veya başka birine yapılmaksızın hak etmediği muamele görürse ona tahammül edemem. Değersizlik kısmı çok kapsamlı, değerimi bilmeyeni asla etrafımda tutmam
13 Yorumla- 4 ay
Bu duruş çok net ve saygı duyulası. Haksızlığa ya da saygısızlığa sessiz kalmamak güçlü bir karakter göstergesi. Değerini bilmeyeni hayatında tutmamak da bir tepki değil, sağlıklı bir sınır. İnsan önce kendi değerini korumayı öğrenmeli.
- 4 ay
En önemli eksikse bazı insanların kendi değerini bilmemesi. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.
- 4 ay
Rica ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
4 aySaygısızlık karşıda ki kişiyi bağlar bence bir süre sonra önemsemeye bilirsin ama değersizleştirme seven hala benim için değerli bir insan tarafından yok hükmünde sayılma; bu çok ama çok can acıtıcı bir durum , bence intikamın en güçlü hali…
12 Yorumla- 4 ay
Kesinlikle katılıyorum. Saygısızlık bir noktadan sonra karşı tarafın seviyesini gösterir ve insan mesafe koyabilir. Ama değer verdiğin biri tarafından yok sayılmak gerçekten çok daha ağırdır. Sessizce değersiz hissettirilmek, en derin yarayı açan şeylerden biri.
- 4 ay
Kesinlikle dostum...
4 aySaygısızlık yoksa ben de yokum. Arada bi saygısızlık olmalı ya insan ot gibi yaşamasın, gece yatağa girince on saat düşünceğime, bi dakikada hak edene saygısız olurum, değersizlik de egosal bi tatmindir. Ben galiba insan değilim
17 Yorumla- 4 ay
Hayır aslinda güzel yaklaşım kavga olmayan bir ilişkide problem vardır uzun sürmez bunun gibi bence.
- 4 ay
Bi de düşünsene metrodasın, tanımıyosun, gelip sana saygısızlık yapıyo, özellikle karşına geçmiş tüküre tüküre çekirdek çitliyo, oiyyy yatağa huzur içinde girebileceğin bi an, tabi değerlendirirsennnn
- 4 ay
İstanbul sartlarında saygı biraz luks kacıyor orada yaşadım bir süre
- 4 ay
İstanbul'da yaşamadın savaştın bence
- 4 ay
O şehrin 1 fatihi var başkada olamadı olamazda
- 4 ay
İstanbul'a fatih olmaya gitmedin, geçen hayatına şükretmeye gittin bence
- 4 ay
Ahahahah galiba evet
4 ayBenim canımı yakıcak fazla Birsey olamaz bir erkek veya bir kız hayatıma kimseyi canımı yaktırıcak kadar değer vermem versemde yakmasına izin vermem fakat abidik bubidik insanlar yüzünden sinirlenmiyorum değil sinirlendiğimdede hava almam gerekiyor insanlardan uzaklaşıyorum sinir anında ne yapacağımı kestiremiyorum.
21 Yorumla- 4 ay
Bu aslında güçlü bir duruş. Kimseye seni yakacak kadar alan vermemek sağlıklı.
Sinirlenmen normal; uzaklaşıp hava almak istemen de kontrolünü kaybetmemek için bir refleks. Bu zayıflık değil, kendini koruma şekli.
4 ayİnsan en çok değersizliği tamir edemez saygısızlık yapan insana saygısızlığını söyleyebilirsin ama değer verdiğin bir insandan tam karşılıklı eğer görmüyorsan en büyük sıkıntı budur
12 Yorumla- 4 ay
Kesinlikle dogru teşekkürler
- 4 ay
Rica ederim ne demek
Değersizlikle mücadele etmek çok daha zor. Doğrudan yapılan saygısızlık karşısında ne yapacağını bilirsin. Ama değersizlik hissi geldi mi gitmez.
15 Yorumla- 4 ay
O gitmez doğru sen gidersin o gitmez.
- 4 ay
Bazen gitmek gerek sessizce
- 4 ay
Biliriz.
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Değersizliğe bence. Çünkü saygısızlıkta bir, iki dersin ve üçüncüde patlarsın. Ama değersizlik hissi başkadır. Yer bitirir ve kalıcı iz bırakır ruhta...
11 Yorumla- 4 ay
Doğru yaklaşım olmuş teşekkürler
Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. Değersizlik kadar insanı inciten bir davranış olamaz. Saygısızlık sadece kızdırır, mesafe koydurur ama değersizlik bambaşka bir evre..
11 Yorumla- 4 ay
Haklısın teşekkürler
- Kişilik & Karakter konusunda 4,9b cevap paylaştı.
4 aykarsidaki insanin degerine gore bu ikisinden biri secilir bence. sahsen cok sevdigim biri tarafindansa degersiz gorulmek daha kotu
12 Yorumla- 4 ay
Güzel cevap teşekkürler
- 4 ay
ricalar
4 ayBen değersizliğe alıştım ama saygısızlığa asla alışamam. En ufak saygısızlıkta silerim, asla tahamülüm yok (gerçek hayatta)
124 Yorumla- 4 ay
Değersizliğede alışma kendine değer ver
- 4 ay
Orası sıkıntı değil benim için xd
- 4 ay
Olsun sen değer ver sen vermezsen başkasından bunu bekleyemezsin.
- 4 ay
Şuanlık kimseden beklediğim bir şey yok, ama denerim, teşekkürler :>>
- 4 ay
Ben sana değer veriyorum.
- 4 ay
Söylediğin benim için çok kıymetli, sağ ol. Adamsın, bugün ki moralim oldu XDD
- 4 ay
Teşekkür ederim sende bana iyi geldin 🥰
- 4 ay
Oralara kadar inmişken kaybetiğim çoraplarım vardı bulduysan gelirken getir.😅
- 4 ay
Kusuruma bakma, biraz abartmış olabilirim hahanxlsnxlsmjdo
- 4 ay
Hayır sorun yok mutlu etti beni
- 4 ay
Mutlu olmana sevindim XD
- 4 ay
Bende 🥰🥰🥰
- 4 ay
Hahjshdjd güncellemeyi görünce koptum, olur öyle şeyler, bende geçen kardeşime mesaj yazacakken babama enayi demiştim dlsnkdsm
- 4 ay
Ahahaha seninkide güzelmis
- 4 ay
Evet, Adamcağız şaşmıştı, normalde ağzımdan büyüklerime en ufak argo kelime çıkmaz dldnksdmdos
- 4 ay
Sjsjsj ne tepki verdi
- 4 ay
Ben o sırada işteydim, yüzünü görmedim ama hayal kırıklığı kokan bir "niye kızım" yazdı, bende hemen aradım özür diledim, kendimi anlatma çabaları falan xlsjxksmdld
- 4 ay
Ahahaha baban adammış cidden niye kızım okurken hissettim hayal kırıklığını
- 4 ay
Yazık ya adama dowjdlsk
- 4 ay
Yazık tabi adama şok yasatmış
- 4 ay
Sohbet muhabbet uzadı baya, bir çay gahve falan ister misin dlsjdlme
- 4 ay
Yemin ederim sporda çok yoruldum demlemk zor geliyor yoksa nasıl canın isitoyr anlatamam
- 4 ay
Heh işte ben bir demlik ocağın üstüne veriyim bol bol iç jdlemdlskd
- 4 ay
Valla hora geldi
- Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
4 aySaygısızlık
Bana değer verip vermemeniz umurumda değil ama saygısızlık fena16 Yorumla- 4 ay
Sınırları ihallal ettirmemek güzel
- 4 ay
Okulda hocalarla tartışırdım
Sonunda mutlaka hep onlar özür dilerdi
Öğrenciyim diye sinmezdim - 4 ay
Hakkına aramazsan suçlu olursun
- 4 ay
Bir olay oldu haksız görünüyorum ama eminim tamamen haklıyım. disipline verdiler. Sen ceza almazsan mesleği bırakırız dediler
Sonuç ne oldu - 4 ay
Hakkını aldın.
- 4 ay
Yazdım savunmamı
Hepsi tek tek özür diledi
Konuyu hemen kapattılar
Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Yok sayılmak daha ağır geliyor, insan görünmediği yerde içten içe eriyor.
12 Yorumla- 4 ay
Haklısın teşekkürler
Saygısızlık birileri bana değer vermiş vermemiş çokta önemli değil
11 Yorumla- 4 ay
Güzel cevap. teşekkürler
4 aySaygısızlığın olduğu yerde değer de olamaz zaten. Bu yüzden saygısızlık.
12 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler
- 4 ay
Rica ederim.
Gizli Üye(36-45)4 ayBaşkalarını bilemem de eğer değer verdiğim biri bana değersiz hissettirirse emek vermişim, akrabam, bilem ne umrumda olmaz sevgi mevgi kalmaz bende silerim.
11 Yorumla- 4 ay
Keskin olmak. gerek bu şekilde bazı durumlarda
- Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
4 ayikisinin birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum
12 Yorumla- 4 ay
Mantıklı, Teşekkürler yorumun için
- 4 ay
Rica ederim
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Saygısızlık bence değersiz hissedersen gidersin olur biter ama saygısızlık ertelenmez
12 Yorumla- 4 ay
Doğru bir yaklaşım bence
Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı. Saygısızlığa tahamülüm hiç olmadı değersizlik bir nebze tahamül edilebilir
15 Yorumla- 4 ay
İkısinede etme hayagında buyük bir yer tasımiyorsa
- 4 ay
Ben 3 yıl once hepsini tek tek aradım veda ettim.
- 4 ay
En güzeli
Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı. Ikisinede asla katlanamam.
12 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler
- Kişilik & Karakter konusunda 787 cevap paylaştı.
4 aySadece benımle degıl bulundugum ortamda sankı kralıyet aılesınden gelmjs gibi üst perdeden konusan.. statücü , sınıfsal ayrıstırıcı dıl kullanan kişileri itina ile bozarım.
Nefret ediyom bu tiplerden.02 Yorumla- 4 ay
İtına ile bu tavrına destek olurum sonuna kadar.
- 4 ay
✌️teşekkürler
4 ayDeğersizlik de kaldırılmayacak bir şey ama saygısızlık cidden tahammül edilemez bir şey bence.
11 Yorumla- 4 ay
Güzel beğendim düşüncelerini teşekkürler yorumun için
İkisinide seçebiliyorsak ikisinede diyorum ben
11 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler yorumun için tabiki diyebilirsin
4 aySaygısızlık daha çok sinir ediyor beni
12 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler
- 4 ay
Ricalar
- Kişilik & Karakter konusunda 778 cevap paylaştı.
4 ayGörünmez hissi..
11 Yorumla- 4 ay
Evet iğrenç hissettirir
4 aySaygısızlığa asla taviz vermiyorum.
11 Yorumla- 4 ay
Güzel bir duruş
4 ayİnsan tahammül edemediği hiçbir şey yoktur
11 Yorumla- 4 ay
Olmalı bence
4 aySaygısızlığa tahammül edemem
15 Yorumla- 4 ay
İkısinede etmemeli insan
- 4 ay
Diğerinin artık önemi yok
- 4 ay
Olmalı kendine değer ver kimse vermiyorsa
- 4 ay
Ben veriyorum onda sorun yok:)
- 4 ay
O zaman dans 🕺💃🕺💃🕺💃
4 ayEnayi yerine konulmaya tahammül edemeyiz
11 Yorumla- 4 ay
Kesinlikle haklısın
Gizli Üye(45 üstü)4 aykişi değer vermediğine saygı duymaz ki
11 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler yorumun için
İkiside bence
12 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı. değersizliğe
11 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler
Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Görgüsüzlüğe
15 Yorumla- 4 ay
Bende tahammül edemem
- 4 ay
Anlaya biliyorum seni
- 4 ay
Rica ederim bilmukabele
Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Ikisi de sorun
11 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler
- Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı.
4 ayDeğersizliğe.
11 Yorumla- 4 ay
Tabi saygısızlık yaomaya kimsenin maçası yemiyor
4 ayBen c şıkkı ikiside diyorum.
11 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler yorumun için
4 ayDeğersizliğe bence
112 Yorumla- 4 ay
İkisinede etmemeli insan bence ama uygulamada öyle olmuyor maalesef
- 4 ay
Normalde tabikide ikisine de tahammül etmeyiz ama 2 seçenek sundun, birini seç dercesine. O yüzden birini seçtim bende
- 4 ay
Mantıklı güzel açıklama detayda aslan yatar ikiside diyip geçebilirdin.
- 4 ay
Balık 😅😅
- 4 ay
Burc olarak söylemedim aslanın azametinden kaynaklı örnek verdim balık hanım
- 4 ay
Biliyorum.. O kadar da eşek değiliz herhalde. Neyse
- 4 ay
Aaa ne biliyim balık dedin
- 4 ay
Aslan balik essek hayvanat bahcesine dondürdük ortamı 😅😅😅 emoji koyiyimde sevimli görunsun
- 4 ay
Hiç sevimli değil şu an 😏😏
- 4 ay
Napsak ki bilemedim😔
- 4 ay
Bilmemm🤔
- 4 ay
Bunu bir düşüneyim sende yardımcı ol
4 ayİkisine de edememeli
11 Yorumla- 4 ay
Bencede
Gizli Üye(25-29)4 ayHer Şeyin başı gerçekten saygı.
11 Yorumla- 4 ay
Sağlık olacaktı o ama
Gizli Üye(30-35)4 aySaygısızlığa hiç gelemem
11 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler yorumun için
4 ayParasizliga be aga
12 Yorumla- 4 ay
🚬🚬🚬🚬
- 4 ay
Yakkkk
4 aySaygısızlık
11 Yorumla- 4 ay