Şu hususu belirtmeliyimki eleştiri sadece olumsuz yönde olmaz. Olumlu olanıda vardır😅 yani ben değil yazın dünyasının duayenleri böyle diyor..

Şu hususu belirtmeliyimki eleştiri sadece olumsuz yönde olmaz. Olumlu olanıda vardır😅 yani ben değil yazın dünyasının duayenleri böyle diyor..

Bazen karşımdaki insanları da kendim gibi görüyorum ve onlara çok fazla güveniyorum. Yapmamam gerektiğini her seferinde sonradan anlıyorum ama bu huyumdan vazgeçemiyorum yine yapıyorum. Bir insanın karşısındaki insanın kendisi gibi zannetmesi çok kötü bir şey gerçekten. Bu her açıdan kötü yani iyi veya kötü anlamda her açıdan. Çünkü sonunda zararı illaki sana dokunuyor. Senin sevdiğini karşıdaki insan sevmek zorunda değil ya da onun sevdiğini sen sevmek zorunda değilsin. Bu yüzden her zaman aradaki mesafeyi korumak önemli bence. İşte bunu yapabilmek önemli ben de bunu yapamadığım için kendime çok kızıyorum.
Kaderim bir ikilem üzerine kurulmuş gibi. Bir fikri seçip yürütmışken o fikri başka bir seçimle değiştirebiliyorum. Bu çelişki değildir, doğru ilie yanlışın arasında kurulmuş bir köprüdür ve zamanla yanlış fikirden ayrılıp doğru fikre emin bir biçimde yürüyorum. Bazen köprünün bir ucundan diğer ucuna dolanıyorum ama nihayetinde doğru tarafı seçecek olmak kaçınılmaz oluyor
Kendimde en çok eleştirdiğim şey, bazen her şeyi içimde tutmam. Konuşmam gereken yerde susabiliyorum, bu da yükü bana bırakıyor. Bir de fazla düşünmek… Olanı biteni tekrar tekrar tartmak bazen gereksiz yoruyor. Zamanla daha net olmayı, duygumu yerinde ve sakin şekilde ifade etmeyi öğrenmeye çalışıyorum. Bu farkındalık da aslında gelişmenin bir parçası.
Çok düşünüyorum ve henüz bunun iyi mi kötü mü olduğuna karar veremedim. Ama hatalarıma, kusurlarıma rağmen kendimi seviyorum. Özellikle yaralarım, bende kalan izler.. Eleştiri mi bilmiyorum ama seviyorum ya içimdeki çocuğu. İyi ki kalemimi kapıp yazıyorsun sende olmasan bendeki bu yanı kimse bulamazdı. Kaybolurdum içimdeki labirentlerde
Kendimde en çok, bazen gereğinden fazla kontrolcü olmamı eleştiriyorum 🙈 Her şeyi planlama isteğim yüzünden anı kaçırdığım oluyor. Bir de insanlara fazla empati yaparken kendi sınırlarımı zorlayabiliyorum. Olumlu tarafta ise, kriz anlarında soğukkanlı kalabilmemi ve insanları iyi okuyabilmemi seviyorum 😌✨
Cevap
29Cevap
Kendimi hatam olduğu zaman eleştiririm şu an hatam aklıma gelmedi.
Ama barış , eleştiri olumluda olabilir. Olumlu olan ama abartı oldan ya da gereksiz olduğunu düşğndüğün şeyler demi yok
Olumlu yanlarım çok. gereksiz bulduğum bir özelliğim yok memnunum özelliklerimden
Aynaya bakıp hadi insan içine çıkmaya utanmıyorsun bari azıcık yüzün kızarsın diyorum
İnsanlara gereğinden fazla anlam yüklüyorum buda hayel kırıklığı yaşamama sebep oluyor bu konuda kendimi çok eleştiriyorum
Olumlu yapayım madem oluyorsa bunca şeye rağmen hala akıl sağlığımı korudum 🤣
Artık her şeyden çabuk sıkılıyorum
ne gereği vardı bu kadar kusursuz olmanın :(
Görüş yaparken soruyu beğenmeyip es geçmek de kusursuzluğa dahil mi😅
1)- herkese her şeyimi anlatıyorum
2)- biriyle tartışırken hazır cevaplarım yok denecek kadar az karşı taraf laf atınca beklemesini söylüyorum benimde laf atmam lazım ama öyle pat diye aklıma gelmiyor
3)- telefonumu asla şarja koymuyorum
eleştirdiğim kısımlar bunlar
Bazı konularda çok fazla ince eleyip sık dokumayı abartıyorum.
O zaman abartmasan mı acaba dediğim oluyor.
Ahahaha arada iyi huylarımızı da eleştiririz tabii ki, ama nafile, ne iyi ne de kötü huylarımızı pekte değiştiremeyiz, sadece deneyebiliriz 😉
Keşke birazcık bencil olabilsem diye eleştiriyorum kendimi
Bazen çok boş konuşuyorum abuk subuk saçmasapan
Olımluyu kim yazacak şimdi çok var😀
Yapmıyorum kendimle ilgili bir eleştiri. Anca zaman zaman durum değerlendirmesi
Çok konu var herşeyden önce kafama herşeyi çok takmak
Bu aralar tembellik yapıyorum. Normalde işlerim varken ara sıra sallıyorum ikinci plana bırakıyorum
Değmeyecek insanlara çok fazla anlam yüklemem ve her seferinde aynı hataya düşmem 😅
Bu kadar inatçı olmama kızıyorum bazen.
Net bir cevabım yok o zaman kötü duygulara göre değişiyor
Tek elestircegim şey, eleştirecek bir yönümün olmaması. üzülüyorum ama napim
Yaşımın verdiği testeron ve libido yüzünden şikayetçiyim diyebilirim.
Bakire ve Yüksek bir erkek olmamdan rahatsız oluyorum
her şey genelde kendimle konuşmayı severim
Genelde her şeyimi.
Zirvede bi adamım, neyi eleştiriim
💆
Hemen hemen her konuda eleştiririm.
Bazen aşırı anlayışlı oluyorum
Hatalarımı eleştiririm genelde
Genelde çok eleştiri yapıyorum diye djdjj
Bazen çok aceleci davranıyorum:))
Ariyorum bulamiyorum😀
Deli manyak uçuk kaçık..