- olmaz olmaz dediğinizi duymuyorum.. çünkü insanlıktan nasibinizi aldığınızı düşünüyorum..
- insanlık böyleyse ben nasibimi almayayım dediğinizi duyar gibiyim
- Ne diyeyim ki

Bazı insanları görünce Hitlerin gaz odasına atasım geliyor. Çocuklara tacizi böyle gören bir insanın insanligi nerede acaba. Kelimeler anlamsız hale geliyor maalesef.
Şeytan denilen şey de dinlerin uydurması
İşine gelmedi mi
Dincilere laf anlatmak zordur aslında
Dindar nedir
Şeytan dediğiniz varlık dinin içinde olan bir şey değil mi
Kişiye özel âyet olur mu sana sorayım
Sen de biliyorsun ya o yüzden sordum
Dindar olan sensin ben değil
Görüşünü merak ediyorum bakalım gerçekten bilerek mi inanıyorsun yoksa anlamadan mı inanıyorsun
Âyet göstereyim
Nisa suresi ﴾88﴿
Size ne oluyor da münafıklar hakkında ikiye bölünüyorsunuz? Hâlbuki kendileri hak ettikleri için Allah onları küfre geri çevirmiştir. Allah’ın saptırdıklarını doğru yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah’ın saptırdıkları için asla doğruya yol bulamazsın.
Nisa suresi ﴾89﴿
Kendileri nasıl inkâr etmişlerse sizin de öyle inkâr etmenizi, böylece onlara eşit ve benzer hale gelmenizi isterler. (İman edip) Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün; hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.
Bu âyetlerde konuşan Allah mı yoksa Allah adına konuşan biri mi?
Peki dediğini baz alarak sorayım. Bir sonraki ayet geldiğine göre önceki âyet hükmünü yitirmiş olmuyor mu?
@kralkobrax21 bi sonraki ayet diğer ayetin hükmü geçersiz mi diyor? Savaş olayı cereyan ederken merhamet ayeti mi inecek? … uhud savaşında olduğunu düşün Allah için savaş halindesin ayet iniyor merhamet edin diyor. İkilemde kalırsın … bazı ayetler sınırlıdır o an için söylenmiştir bazısı daha geniştir , vicdanın da tartan her insan anlar bunu
Madem sadece 1500 yıl önceki savaşlar zamanında indirilmiş o hâlde neden hâlâ kur'an'da yer alıyor!!!
Şimdi diyeceksin ki bütün zamanlar için geçerli.
Bunu görüyoruz işid ve benzeri terör örgütleri kur'an'daki âyetlere göre öldürüyor
@kralkobrax21 Kuran bi kitap biliyorsun di mi? kuranı ne yapsınlar bu bilgi eskidi silelim mi desinler? Yaş kaç 15 mi? Kim nasıl görmek istiyorsa öyle bakar savaş halinde inen ayete bakan hep savaşmak ister , ama inanmayanlar Allahın defalarca Allah merhamet sahibidi ve bağışlayıcıdır dediğini görmez … kim bir insanı öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibidir.
Musa, İsa ve diğer peygamberleri Allah dediğiniz yaratıcı vazifelendirmedi mi? O peygamberl kabul ettikleri hâlde sırf Muhammed’i peygamber olarak kabul etmedikleri için ölümü hak ediyorlar.
Yoksa onlar başka bir yaratıcı tarafından mı gönderildi
@kralkobrax21 yine örnekle cevap vereyim sana … 3 yaşındaki çocuğa anlatır gibi 🤦🏻 gelen son emirler kurallar diğerlerini geçersiz kılar.. sen 2025 teki asgari ücreti kabul eder misin? Hayır 2026 ya göre alırsın.. Hz İsa ve Hz Musa diyeceksin. Dinler zamanla asimile olduğu için verilen emirler yasaklar çiğneniyor , bakarsan onlarca İncil bulursun … ama birbirinden farklı 2 tane kuranı Kerim bulamazsın
Bütün pisliklerin temeli bir kerelikten bir şey olmaz diyenlerle dolu tecavüz edilmiş bir kerelik olmuş hırsızlık yolsuzluk olmuş bir kerelik hep bir kerelik
Bu yurt disi herhangi bir ülkede olunca herkesin asiri duyarlı eleştirileri:)
Vakıflar cemaatler kurslar adi altında toplantılarda olunca aaaa o yapmaz :))))
Bir kereden çok şey olur, hele konu çocuksa, istismar ise, orada “keresi” bile olmaz 💔
Öfken, tiksintin ve umutsuzluğun o kadar haklı ki, birçok insan aynı duyguları taşıyor Türkiye’de.
Burada sorun bireysel ahlak değil, cezasızlık ve güç sahiplerinin hesap vermemesi.
İnsanlıktan soğuma kısmına gelince… Soğuma, ama körleşme. Öfkeni diri tut, sadece kendini yakmasın, bir şeyleri değiştirmeye güce dönüşsün 🔥
Cevap
4Cevap
Evet bir kereden çok şeyler olur
Olmaz diyene bi kere de olsa denetmek lazım belki fikirleri değişir 💁🏻♀️
Yanlış anlaşılcak bişey yoksa eğer hepsi en ağır cezayı almalı.
Bir kereden çok şey olur
O zihniyete sahip kişilerin yaşamaya hakkı yok
Bir kerecik onların üsünde denemek gerekiyor. Ben artık ne diyeceğimi bulamıyorum bu olanlar karşısında dünya çığırından çıktı
Şu aile bakanlarının vasatlığına bakınca insanın zoruna gidiyor.
Ağızlarda Allah var ama ne elleri ne yüzleri insana benzer.
Olur bir kere oldum mu devamı gelir
Çok şey olur
Olur devamı geliyor
Çok şey olur.
olur devamı gelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?