Neden insanları dışlarsınız? Hangi özellikleri yüzünden insanları zorbalarlar? Nasıl değişirim?

Ben kimseyi dışlamam, hep arkadaş edinmeye çalışırım. Küçüklüğümden beri sürekli insanlarla iyi anlaşmak için herşeyi yaparım, ama hep ya dışlandım, ya da zorbalandım. İnsanlar birilerini neden dışlar? Aynada kendime bakıyorum, kötü göründüğümü düşünmüyorum... ama bana sürekli ucube gibisin, git aynaya bak diyorlar. Acaba kişiliğimi mi sevmiyorlar? En yakın kız arkadaşım dün bana çok arsız olduğumu söyledi, seni itip dövseler bile kalktığında onlara teşekkür edersin, kendini savunmuyorsun, bu iğrenç bir hareket dedi. Ama ben öyle değilim, kendimi savunmak istediğimde savunabilirim.. bu bir sorun mu? neden bu bir sorun? Birkaç gün önce doğum günümdü ve okuldan arkadaşlarım toplanıp bana hediyeler almışlardı, tüm kutuların içinden siyah dantelli çoraplar çıktı.. bunun ne anlama geldiğini sorduğumda hepsi gülüp kahkaha attılar. Neden böyle yapıyorlar?

Neden insanları dışlarsınız? Hangi özellikleri yüzünden insanları zorbalarlar? Nasıl değişirim?