Depresyona gireceğini anlayan bir insan bunu engellemek için neler yapabilir? Siz ne yapıyorsunuz mesela?

Depresyona gireceğini anlayan bir insan bunu engellemek için neler yapabilir? Siz ne yapıyorsunuz mesela?

Depresyona girme gibi bir lüksün yok çünkü hayatta en değerli şey zamandır o da hızlı akıp geçiyor sen ister kötü ol ister iyi ol ne kimsenin umurunda olacak ne zaman yavaşlayacak tek geldin tek gideceksin bazı şeyleri kafanda düşünüp çözüp bitirip kendi dalgana bakacasın başka şans yok
Depremsonda olduğunu düşünen insan kesinlikle depresyona yakındır...
3 konu var
1 akşam 9 da yat 1 hafta devam etsen farkı görürsün
2 yürü... Ama mutlaka tempolu yürü ya da kış... Hergun 1 saat çünkü yürümek majör tıp klinik depresyon hariç tüm depresyon tedavilerinde kullanılır.
3 iman et... Yaptığın herşeye İnan...
arkadaşları ile vakit geçirebilir, kafaya takmamaya çalışır. kafasını dağıtacak şeyler yapabilir (film izlemek çekirdek yemek gibi) ben bunları yapıyorum
Böyle hissettiğini fark etmen bile çok kıymetli, çoğu insan o eşiği göremiyor 💔
Ben kendimde o karanlık dalgayı hissedince mutlaka yalnız kalmamaya, kısa da olsa dışarı çıkmaya, yürüyüş yapmaya, telefonla da olsa sevdiğim biriyle konuşmaya çalışıyorum 🌿
Bir de hissettiklerini bastırmak yerine yazmak iyi geliyor, sanki zihni biraz boşaltıyor ✍️
Cevap
9Cevap
sorunları çözmek.
Depresyon nedir? İnsanın tamamen psikolojikten kendisini çöküşe hazırlamasıdır bence insan kendini dizginleyebilir ve buna dikkat edebilir.
İşte nasıl dizginler diye soruyor yazar.
Sana iyi gelen şeyleri yap
Namaz kılar rabbine gider kalperın özünü bilen odur çünkü
Tanımadığım insanları takip etmiyorum. Takibin benim için bir anlamı yok.
Tanışmıyorum da. Size iyi akşamlar.
Töbe
Allah'a sığınıyorum, o varsa gam yok.
Allah kurtarsın ne diyelim.
Alkol tüketimini artırmak
Film izle birileriyle konuş
Bisey yapamaz
En dibine kadar zorlayıp bu kadar bitti diyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?