Çoğunluğu aksini söylesede nedense bir ölüden korkma, mezarlıktan kaçma falan oluyor neden peki, ölmüş yahu kendine hayrı yok sana neyapın mefta😅🥳

Çoğunluğu aksini söylesede nedense bir ölüden korkma, mezarlıktan kaçma falan oluyor neden peki, ölmüş yahu kendine hayrı yok sana neyapın mefta😅🥳

Çoğu zaman korku ölüden değil, diriden gelir. Çünkü diri olanın niyeti, öfkesi, hırsı ve değişkenliği vardır. Ne yapacağını, ne zaman kıracağını ya da ne kadar ileri gideceğini bilemezsin. Ölü ise sessizdir, geride kalmıştır, zarar vermez. İnsan aslında bedenden değil, belirsizlikten korkar. Bu yüzden ürküten şey çoğu zaman varlık değil, insanın içindeki karanlık ihtimallerdir.
Ölülerden neden korkayım ölüden korkmak eski kıyafetlerden korkmak gibi bişi onun zaten dünyayla işi bitmiş insanlar ölüden bence bir gün o hale gelecekleri için korkuyor korkunç gerçeği ölülerin gözlerinde görüyorlar ama asıl tehlikeli olanlar hiç ölmeyecrk gibi hırsa sahip olanlar onlar zafere giden yolda her türlü zararı verebilir
Hepimiz ölümlüyüz. Bir gün bizde o meftahlardan olacağız. İnsanı korkutan orada yatan bedenler değil, onlara verdiği düşünce. Mezarlıkta kimse düğün hayali kurmaz ya da gelecek planı yapmaz. Çünkü mezarın soğuk taşları, toprağın rengi hep ölümü hatırla der insana.
Diriden korkmak gerek. Ama en çokta kendi nefsimizden ya da nefsine kul olmuş insandan.
Yani deriden korkmalı İnsan doğru mezarlıktakiler bir şey yapamaz bizim mezarlıkta bir tane kadına tecavüz etmişlerdi yine de mezarlıklara gitmeyelim Tabii yalnız başına:)))
Biz Berk ve Şenay 😄 Diriden korkmak mantıklı, ölünün sana fiziksel olarak yapabileceği bir şey yok aslında; ama insan bilinmeze, sessizliğe ve karanlığa korku yüklüyor 🌒 Mezarlıkta korkmamız biraz kültürel, biraz da hayal gücünün fazla mesaisi. Asıl tehlike yaşayanlarda; kıskançlık, hırs, bencillik hep onlarda 😏 Diriden kork, ölüye saygı duy diyelim 🥀
Cevap
60Cevap
Ölüden korkmam gece tek başıma mezarlığa girmis adamım ben 🤔
Gece mezarlığa tek başına girebilecek cesarete sahip misiniz?
Ölü ya da diri benim kimseden korkum yok.
Diriden tabiki ne yaparsa onlar yapıyor
Ölüden korkmak biraz bilinmezlikten geliyor ama asıl yarayı açan genelde diriler oluyor. Canı yakan, iz bırakan, güveni sarsan şeyler yaşayan insanlardan geliyor çoğu zaman. Ölü susuyor, geride kalıyor ama diri olan bilinçli olarak incitebiliyor. O yüzden korkudan çok temkin meselesi gibi geliyor bana. İnsanın içini rahatlatan da ürküten de yine insanın kendisi oluyor.
Birkaç gece mezarlıkta uyumuştum. Korktuğum tek şey zifiri karanlık olduğu için gelecek herhangi bir tehdidi, ne bileyim içgicisini, kova tutanını, köpeği falan görememek, önlem alamamaktı, onun dışında sorun yoktu, yani mezarlıktaki korkumun sebebi de yine dirilerdi
Ölen ölmüş bu dünya ile bir bağı kalmamış ki neden korkulsun. asıl korkulması gerekenler ise yaşayan ölülerdir. ruhsuz, kalpsiz ve vicdanı olmayan empatiden uzak insanlardan korkulmalı
Ben diriden korkuyorum. Gassal dizisinden ölüden korkulmayacağını öğrendik. Dirilerden çektiğimi bir ben biliyorum. Özellikle iki yüzlü yalancı ve yalaka dirilerden.
Orada kaçtığımız veya korktuğumuz ölümün kendisi aslında. Hatırlamak, tanıklık etmek, kendini o halde düşünmek gibi.
Diriden korkmalı.
İkisinden de korkmam ama bir ölüye bakmayı ya da uzun süre aynı ortamda bulunmayı tercih etmem galiba. Yine de büyük konuşmamak gerekir.
Fikren yatay durumda olandan tirsarim. Ülkenin yarisi da 100 yıldır hayatta olmayan atamdan korkuyor. Ikisi farkki tabi
İkisinden de korkulmaz. Hepsi toprağa dönecek.
Yaşarken duyguları, vicdanı, merhameti ölmüş, ruhu ölmüş insanlardan korkulmalı
Diriden ölü ölmüş napacak diri herşeyi yapar
Ölümü tatmadım ama diriler ölüye bile zulmederken korkar olduk valla
Ölü zaten ölmüş sana ne yararı dokunur ne zararı diri den korkmak lazım
Ne ölüden korkarım ne diriden gözümün gördüğü hiçbir şeyden korkmam
Ölüden niye korkasın ki sana zarar veremez hiçbir şekilde
Mezarda eşi dostu akrabası olmayan kaçar korkar mezardan
Ölüden ne korkacaksın zaten ölmüş sana zararı olmaz. Diriden kork sen.
Valla artık olu ya da diri farketmiyor.. korkacak bir Halim yok..:))
O kadar ölü gördüm öylece yatıyorlardı kimseye bir zararları yoktu.
Mezarda yatandan zarar gelmezde dirinin ne yapacağını kestiremiyorum 😅
Ölüden asla korkmam. Ama diriden her zaman korkarım ve korkulmalı
Ölünün artık hiç bir zararı olmaz
Başımıza ne geliyorsa bu diriler yüzünden geliyor
Diriden korkulmalı
Ölünün kimseye bir zararı olmaz, ne geliyorsa diriden geliyor. Ölüler de kötülüklerini yaşarken yapmadılar mı..
Diriden korkulmalı zarar gelicekse ondan gelir ölüden bişey olmaz
Bence ikisinden de korkulmalı ya ölüden korkmayan herhalde kahin falandır 😄😄😄
Diriden kork ölü ne yapabilir ki konuşamaz hesap soramaz seninle yürüyemez
Diriden şeytanın adı çıkmış ne insanlar (!) var
Çok ölü gördüm 10 yıldır, korkacak bir şey yok. Biz diriden korkalım
Diriden de korkmam ölüdende.
Öluleri severim hatta
Kesinlikle diriden..
Diriden korkulmalı.
Ben ölülerden çok korkarım sjhx
Ölüden korkulur da asıl tehlike diri😂
Dirilerden korkmalı
Ölünün ölü olduğunu idrak edersen tabiki diriden
Ölüden korkmam dirinden korktuğum kadar…
@_Kisilikarakter_ ahahah ölüsünü dirisini
Diriden, ama korktuğum kimse yok
Diriden korkulmalı.
Ölüden kimseye zarar gelmez canlıdan kork
Ölü toprakta diri sokakta
Diriden korkmalı
Ölüden asla korkmam
Kim ne yaparsa kendine yapar
Kesinlikle diriden korkmalı
Ölüden zarar gelmez
Ne ölüden ne diriden korkarım.
kokmaktan başka bişi yapamaz ölü
Diriler ölüleri mezarından çıkarıp * diri dururken ölüden korkulur mu:)
Sen diriden kork ölü canlanırsa zaten her kez korkacaktır
Direden korkacaksın , ölünün kendine hayrı yok
Ne ölüden ne diriden bir insan kendinden korkmalı
Yaşayan ölülerden
Diriden tabiiki
Nefes alıp verenden korkmak gerek
Diriden tabi ki ölü ne yapsın toprak altında
Ölü bir şey yapmaz asıl diriden korkacaksın
benim olumden de korksunlar
Ölü olmuş gitmiş diriden kork arkadaşım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?