Bir yerde dinlemiştim, insan ya olmak istediği kişiyi sever ya da kendisine benzeyeni.
Ben de kendimde şunu farkettim, hep tam zıttım olan insanlara çekiliyorum. Kendime benzeyen kişilerde ise hataları daha bariz gördüğüm için zamanla uzaklaşıyorum. Bendeki eksikliği tamamlayan, zıttım olan ve olmak istediğim özellikleri taşıyan insanlarla daha kolay anlaşıp daha çok yakınlaşıyorum.
Peki siz ne düşünüyorsunuz?
Kendinize benzeyen kişiyi mi seversiniz, yoksa olmak istediğiniz kişiyi mi?
Çoğu zaman başta kendimize benzeyeni severiz çünkü tanıdıktır, güvendedir, “anlaşıldım” hissi verir. Aynı yaralar, benzer bakış açıları, ortak sessizlikler… İnsan kendini aynada görür gibi rahatlar. Ama derinde, uzun vadede kalbimizi asıl tutan şey genelde olmak istediğimiz kişidir. Bize yeni bir ihtimal gösteren, sınırlarımızı genişleten, içimizdeki daha iyi versiyonu uyandıran biri. Önce kendimize benzeyene yaklaşırız, sonra olmak istediğimize dönüşmemize yardım edeni sevmeyi öğreniriz. Çünkü aşk bazen bir yansımadır, bazen bir yön.
Olmak istediğim kişiyle birlikte olmak kıskançlık meydana getirecektir. Çünkü henüz oraya varamamışım, belki de eksiklerimi tamamlayamayıp hiç bir zaman olmak istediğim kişi olamayacağım için sürekli nazarım onda olur.
Bana benzeyeni de ister miyim, fazlaca benziyorsa onu da istemem. Bu benliğin bir kopyası ile yaşamaya tahammül edeceğimi sanmıyorum.
Benden farklı bana zıt ama uyumlu olmaya birlikte yaşamaya bazı yönlerini törpülemeye hazır olan, beni de eğitip yanlışlarımı gösterecek olanla ömür boyu yaşarım.
bir bilgeye kişinin zekasını ölçmek için neyr bakarsınız demişler , bilge konuşmasına bakarım demiş. ya konuşmazsa? o kadar zeki birisini daha görmedim.
aklıma bu geldi soruyu görünce , benim için yüksek ahlak daha değerlidir.
Bence insan önce kendine benzeyeni seviyor, çünkü tanıdık ve güvenli geliyor. Ama bir noktada olmak istediği tarafları olan birine de çekiliyor. Yani biraz aynayı seviyoruz, biraz da hayali. İkisi dengedeyse ilişki daha güzel oluyor.
Senin anlattığın şey aslında çok insanca 🧡 Çoğu kişi kendine benzeyeni “sıkıcı”, zıttını ise “çekici” bulabiliyor; çünkü onda hem eksik yanını tamamlayan tarafı görüyor, hem de biraz “olmak istediği kişi”ni.
Ben genelde karışık seviyorum diyebilirim 😄 Beni anlayacak kadar bana benzeyen, ama beni büyütecek kadar da benden farklı olan insanlar daha çekici geliyor ✨💫
Ikiside sakıncalı birinde iliskide sıkılırsın ara sıra fikir ayrılıkları olacak çatışma olacakki kendini geliştirip bağını guclendirebilirsin ortak yolu birlikte bulursun diğerinde sanki bir hayalin üstüne kuruyorsun bağını bir beklenti var sanki :))
Kendime benzeyene çekiliyorum. Ve bence bu biraz öz sevgiyle de alakalı. Kendini seviyorsan sana benzeyenleri de seviyorsun. Kendine inanmıuor, güvenmiyorsan o zaman benzer kişilikte kiler de rahatsız ediyor
Söze çok katılmıyorum.. olmak istediğim bir kişi ya da kişilik yok ki.. bana benzeyen nirinide çok istemem.. arada zıtlıklar farklılıklar olmasını isterim.. ortak bir uerlerde buluşma ihtimali. bazen de bulusmama o çatışma hali. Vs..:))
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
4 ay
Zıt insan ile olamaz insan oldu sanar ama olmaz tecrübe ile sabit biri ile iyi anlaşıyorsanız kalubela da ruhların tanışması ve kalpleri Allah'ın ısındırması ile ilgilidir
Olmak istediğim insanlar benim zittim değil ilerleyen zamanda dönüşmek istediğim daha iyi versiyonum oluyor genelde. Mesela geçen gün bir video izledim kadının gayreti azmi beni çok etkiledi