Hayatı olduğu yerden tutup kabullendim. Kendimle didişmeyi bıraktım. Anlamak istemeyene açıklama yapmıyorum, herkesin aynı derinlikte bakmasını beklemiyorum. Üzüntüye zaman biçtim, zihnimi yormaya bir sınır çizdim. Bazı şeylerın yarım kalmasının da bir yenilgi olmadığını öğrendim…
İnsan bazen geçmişe gidip kendinden özür dilemek istermi?
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Evet, ister. İnsan bazen geçmişte kendine haksızlık yaptığını, sustuğunu, fazla katlandığını fark ediyor. O anlara dönüp ben elimden geleni yaptım demek, kendini affetmek istiyor. Bu özür aslında geçmişe değil bugünkü hâline iyi geliyor. Çünkü insan kendini anladığında yük hafifliyor, kalp biraz daha rahatlıyor.
Kesinlikle vardır herkesin kendinden özür dilemek isteyeceği zamanlar. Hayatımda pişmanlıkları sevmem, çünkü hataların ders verdiğine inanırım artık hatalarımı seviyorum, onlar benim için bir rehber ama bazı anlar vardır ki pişmanlık değil kendinden özür dilemek istersin. Bende böyle birkaç durum yaşadım.
1
4 Yorumla
Soran
4 ay
Eğer seni inciten şey karşındaki kişiye dert olmuyorsa, o insanda anlamlı bir his aramanın ve bağ kurmanın hiç bir anlamı yok..
Bir insanın gerçek yüzünü, senin için yapabileceği şeyler varken yapmadığında görürsün. Mesele imkân değil, önceliktir. Seni listenin sonuna atan birini, hayatının merkezinde tutma.
Bazen insan geçmişteki haline sarılmak, “elinden geleni yaptın” demek ister, evet. ☕️ Sen de aslında tam bunu yapmışsın; kabullenmek, sınır koymak, herkesin aynı derinlikte olamayacağını görmek büyük olgunluk. 🌿 Yarım kalan şeyler de bazen insanı tamamlıyor, bunu fark etmiş olman çok kıymetli. 💬🖤
Teşekkür etmeyi, gönül almayı bilmeli insan. Bir söz, bir tebessüm, bir nezaket bazen en büyük armağandır. Kalpleri yormak kolaydır ama onu onarmak incelik ister. Unutma; teşekkür eden küçülmez, gönül alan kaybetmez. Geçici dünya iyi görmek lazım.
Ben de bugün filtre kahve içtim ve kitap okudum sonra kafeye bir çocuk geldi ve ordan kaçıp başka bir kafeye gittim. Bir ortama çocuk geldi mi kaçıyorum çünkü kafamı s-