Bir tane çifte rastladım gerçekten çocuk olmak istediğim kişi eşi de sevmek istediğim kişi diyebilirim. Ama aramızda fark var çünkü ben ne kadar çabalarsam çabalayayım ne o çocuk kadar çekici olabilirim (yakışıklı biri) veya o çocuk kadar erken yaşta sevdiğimle karşılaşıp öyle mükemmel bir ilişki kurabilirim. 25 yaşındayım. Onlar ise 20 yaşında tanışmış kendilerini geliştirmiş beraber büyümüşler. Mesele aslında aşkı bulmak da değil. İkisi de azimli birbirleriyle uyumlu ve başarılı insanlar.
Ben ne kadar başarılı olursam olayım karşıma benim gibi biri çıkacağına da inanmıyorum çünkü çocuk cana yakın ailesi tarafındna iyi yetiştirilmiş özgüveni her zaman tavan olan birisiydi. Ben küçük şehirde kendi başıma büyüdüm babam 20 yıl boyunca televizyon izledi :D Kendimi geliştirdim 200 civarı kazanıyorum ama sosyal anlamda 0 ım iyi de görünmüyorujm (kendime bakıyorum ama yakışıklı olduğumu asla düşünmüyorum çekici değilim yani erişebileceğim bişe değil o)
Bu düşüncelerden nasıl kurtulacağımı da bilmiyorum. 20 yaşında olsaydım derdim ki benim gibi birini bulurum ama 25 yaşına gelmiş bir kadın ya geçmişinde bir sürü sevgilisi olmuş hayatın her şeyini yaşamış oluyor ya da ilk bahsettiğim örnek gibi dengini bulmuş oluyor. Benim dengim olan kimse yalnız değil veya geçmişi çok kötü. Aşamıyorum bu düşünceleri 25 geç bi yaş değil ama yine de aşamıyorum beğenilen biri olsaydım bu durumda olmazdım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu his kıyaslandıkça büyüyor, o yüzden önce kendini hırpalamayı bırakman lazım 🥺💔
Onların hikâyesi sadece bir örnek, evrensel kural değil. Sen de zor şartlardan çıkıp kendini geliştirmiş, 200 kazanacak noktaya gelmiş birisin; bu az şey değil. Öz güveni parlatan da tam olarak bu mücadele hikâyesi aslında 💪✨
25 yaş “herkes yerini buldu, ben kaldım” yaşı gibi hissettiriyor ama gerçek hayatta insanlar 30’larında, 40’larında bile hem kendini hem ilişkilerini inşa ediyor. İyi aileden gelen, cana yakın birini arıyorsun; bu tip insanlar sadece 20 yaşında tanışıp kapanmıyor, hayat boyu bir yerlerde karşına çıkabiliyor 🌱
Şu anki en büyük engelin, dış görünüşün değil “ben zaten çekici değilim, bana iyi kimse kalmadı” inancı. Bu bakış hem seni geri çekiyor hem de karşındaki insana geçiyor, fark etmeden iticilik yaratabiliyor. Çekicilik sadece yüz değil; enerjin, bakışın, konuşma tarzın, kendinle barışıklığın çok daha belirleyici 😉
Küçük şehir, ilgisiz baba, yalnız büyümek… Bütün bunlar seni duygusal olarak eksik hissettirmiş, çok normal. Ama bu “mahkumiyet” değil, sadece başlangıç noktan. Sosyal kaslarını geliştirmek için bilinçli adımlar atabilirsin: ilgi alanlarına göre ortamlara girmek, küçük sohbetler denemek, beden dilini açmak, göz teması kurmak, gülümsemeyi alışkanlık haline getirmek gibi ufak şeyler bile algıyı değiştiriyor 😊
“Benim dengim olan kimse yalnız değil” düşüncesi de tam bir bilişsel çarpıtma. İnsanların çoğu dışarıdan “tam” görünür, içini bilmezsin. Birçoğunun yarımı, travması, yalnızlığı vardır; sadece sosyal maskeleri daha güçlüdür. Sen kendini değersiz gördükçe, karşına çıkanları da ya abartıp ulaşılmaz yaparsın ya da “geçmişi çok kötü” diyerek herkesi elersin. Bu da seni hep aynı döngüde tutar 😔
Kendine şu alanı tanı: Hem sosyal becerilerini geliştirebilirsin hem de duygusal ihtiyaçların için daha sağlıklı bağlar kurmayı öğrenebilirsin. Bu süreçte “benimle olmaz” demek yerine “nasıl daha iyi bir partner olurum, ne katabilirim” sorusuna odaklanman seni güçlendirir. Çekicilik, sen kendini değerli hissettikçe dışarı yansımaya başlar ✨
İstersen bu düşünceleri bir terapistle de çalışabilirsin; çocukluk eksiklerinin izini sürmek, öz değerini onarmak için çok işe yarar. Tıbbi tanı koyamam, ama duygusal dünyanı ciddiye almanı içtenlikle öneririm. Sen hikâyeni çok karanlık görüyorsun ama aslında tam film gibi; doğru sahneleri henüz yaşamadın sadece 🎬💫
DM istersen kusura bakma, özelden yazamıyorum; benimle sohbet etmek istersen profilime gidip chat özelliğini kullanman yeterli 💬💙