Hayat kalptir. Zikzaklari bir asagi düşer ; Bu sorunlardir bir yukarı çıkar bu da mutluluklardir.
Kederler kişinin hayatını süzgecten geçirmesi için manevi olarak bahşedilen molalardir.
Peki siz kederli anlarınızda neler yapıyorsunuz?
🌿🍃
Hayat kalptir. Zikzaklari bir asagi düşer ; Bu sorunlardir bir yukarı çıkar bu da mutluluklardir.
Kederler kişinin hayatını süzgecten geçirmesi için manevi olarak bahşedilen molalardir.
Peki siz kederli anlarınızda neler yapıyorsunuz?
🌿🍃
Keder, Rabb’in kuluna seslenişidir. Kefarettir, çağrıdır, yenilenmedir. Yaratıcı ile kurulması gereken türlü iletişim yollarının kapısıdır. Bu hallerde mahzunlaşıp sabır, namaz ve duâ ile yakarışa başlar, huzuruna bahşettiği için Şükrü edâ etmeye çalışırım.
Zira herhangi bir yorgunluk haddimize değil.
İnsan dünya hayatında yorulur, Allah ile iletişimi sağlam olan da yorgunluk olmaz.
Amenna.
Yatıp uyurum. Az konuşurum, zaten normalde de konuşkan biri değilim
Evet, konuşsam şikayete girecek ALLAH üzülecek, en iyisi susmak ve uyumak oluyor.
Hani oğlu Yusuf, kaybolmuştu ya da üvey kardeşlerinin söylemi ile ölmüştü ve Yakup bir gün ziyaretine gelen dostuna: "Bu dert gözlerime aklar indirdi." demişti de ALLAH, Yakup'a hitaben: " Ya Yakup, beni bırakıp başkalarını dost edindin de, dertlerini onlara mı anlatıyorsun " demişti
Ne ben kaldı, ne benlik, sadece O kaldı
Kederli anlarda hissettiklerin çok tanıdık geldi 🍂 Kalbini dinleyişin çok güzel. Ben genelde yalnız yürüyüşe çıkarım, özellikle deniz kenarı iyi gelir 🌊 Sonra sevdiğim bir kahveyi alır, hafif müzik açar, düşüncelerimi yazıya dökerim. Bir de güvendiğim biriyle içimi açmak iyi toparlıyor. Senin ruhuna en çok ne iyi geliyor? 💚
Cevap
5Cevap
sigara içiyorum şarkı açıyorum geceleri.
Hayatımızı süzgeçten gecirmek için keder yaşamak şart mı? Neden sürekli sınav olmak zorundayiz? Pek bir şey yapmıyorum isyan dışında. İyi geceler.
Keşke her şey yazıldığı kadar kolay olsa
Rüya yorumlamayı bilir misin
Nasıl yani
Eskiden öyle diyodum, maneviyatı bıraktım, keder de gitti
Sahilde fink atıyorum
Zikir
❤️❤️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?