Bana göre her şeyin acil olduğu bir yerde, hiçbir şey acil değildir. Zira bu insanların, bir şeyleri önceliklendiremediği anlamına gelir.
Bu arada sizlerin düşüncelerini de merak ediyor ve konuya değinelim istiyorum.
Bana göre her şeyin acil olduğu bir yerde, hiçbir şey acil değildir. Zira bu insanların, bir şeyleri önceliklendiremediği anlamına gelir.
Bu arada sizlerin düşüncelerini de merak ediyor ve konuya değinelim istiyorum.
Bazen bazı evraklar da evet, gereklidir. Bende yaparım. Fakat aynen yhaa, neden herkesin işin en önce gibi hep acillik durumu gösterirler. Herkesin önceliği kendine. Misal acilde bile en acili farklıdır, en hafif vaka farklıdır. Ama acil, acildir işte...
Hayati ve gerçekten ama gerçekten çok önemli bir şey olduğunda tamamdır. Ancak birçok insanda her bir şeye hayati olmayan bir durum için bile acil denmesi, plansızlık ve zaman yönetimi sorunundan kaynaklı olduğunu görüyorum.
Gece vakti aklına bu sorunun gelmesi peki 😬
Ve ciddi ciddi fikir alışverişi yapmak istemen🤔
Seninde acil psikoterapiye ihtiyacın olduğunu gösteriyor sanki hı?
Bu soruyu uzun zamandır sormayı istedim. Ben de artık sorayım dedim ve sonunda sordum da. 😉
İnanılmaz 😅
Umarım cevabını bulursun dj
Hayat paylaştıkça güzeldir. 👍🏻
Aslında çok güzel yakalamışsın 😌 Günümüzde herkes sürekli koşturuyor, yoğunluk da kronikleşti. İnsanlar “acil” diyerek hem kendi önem duygusunu besliyor hem de karşı tarafı hızlandırmaya çalışıyor. Ama haklısın, her şey acilse hiçbir şey gerçekten acil değil. Öncelik koyamamak, zaman yönetimi zayıflığı ve biraz da panik kültürü diyebiliriz buna 🚦
Çoğu insanda zaman yönetimi ve sistemli işleyiş bulunmuyor. Son dakikada bir olay olunca anında "acil" diye feryat ediyorlar. Ki bu sitede de zamanla bu durumu gözlemliyorum.
Cevap
4Cevap
dikkat çekmek içindir
Aynen, dikkat çekmek ile birlikte hemen bir şeyleri çabuk yaptırma eğilimindeler. Oysaki her şey sırasına göre hareket edilse, o hâlde aceleye getirmeden saat gibi işler.
“Acil” bence hastaneden alınan bşr kelimedir hemen müdahale edilmesi gereken bşr durumu anlatmaya çalışılır.
Gerçekten acil olan hayati bir şey varsa, o zaman tamam derim. Ancak her bir şeyde ağza pelesenk olması bence rahatsız edici bir durum.
Haklı olabilirsin
Onlardan uzak dur yalanci olurlar genelde
İlişkini kes
Pelesenk haline getirenleri pek ciddiye almıyorum. Örneğin, yapılması gereken bir iş mi var? Acil diye vurgu yapan birisine denk geldiğimde ve baktım, gerçekten acil değil, kasten ağırdan alıyorum. 🤣
İşlerini çabuk görmek için
İşte bu duruma da sinir oluyorum. Baştan her şeyi plan doğrultusunda hareket edilse, o zaman kimse bas bas bağırmaz.
Acilde acil kafa açıyorlar
😅🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?