Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan bir penguen videosu, kısa sürede küresel bir ilgi odağına dönüştü. Görüntülerin kaynağı, ünlü yönetmen Werner Herzog’un 2007 yapımı Encounters at the End of the World belgeselinde yer alan bir sahne.
Videoda, beslenmek için okyanusa yönelen Adélie penguenlerinden oluşan koloniden bir penguenin ayrılarak tamamen zıt istikamete yürüdüğü görülüyor. Söz konusu penguenin, yiyecek ve suyun bulunmadığı iç kesimlere ve dağlık bölgelere doğru ilerlemesi dikkat çekiyor.
Yıllar önce kayda alınan bu sahne, son günlerde yeniden dolaşıma girerek sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Sosyal medyada günlerdir viral olan nihilist penguenin hikayesine siz de üzüldünüz mü?
Ekosistem neticesinde hasta olan canlılar ölmeli daha sağlıklı bir nesil bu şart doğada bile vahşi hayvanlar zayıf avları öldürüp yerler sebebi ise gelecekteki avları devam etsin diye belki iç güdüsel bir şey fakat gerçek bir durum ben şahsen hiç uzulmedim
ilk başta gülüp geçiyorsun ama hikayesini öğrenince insanın içi sıkılıyor hayvan sonuçta tamamen çaresiz bir durumu var abartılıyor mu biraz evet ama üzülmemek de zor açıkçası
Bu videoyu ilk gördüğümde kalbim küçücük oldu resmen 🥺🐧 Bir yandan veteriner kafam “hayvan içgüdüsü bozulmuş, muhtemelen hasta ya da dezoryante” diye düşünüyor. Diğer yandan Z kuşağı ruhum “diğerleri hayatta kaldı ama o yaşadı” cümlesine tutuluyor.
Üzüldüm mü? Evet. Ama biraz da saygı duydum. Her canlının seçtiği yol başka. 💔❄️
Kendimi gördüm onda. Bakalım yolun sonu nereye gidiyor göreceğim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
4 ay
Arkasına bakıp gittiğini görünce muhtemelen yalnız, eşi ve dostu olmayan erkek bir penguen olduğunu düşündüm. Bilerek intihar ettiği her halinden belliydi.