Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Baskın olmakla pasif olmak arasında bir yerdeyim ama dengeye daha yakınım. Gerektiğinde duruş koyarım, gerektiğinde geri çekilmeyi bilirim. Kontrol etmeye değil, alan açmaya inanırım. Sessiz kaldığım anlar güçsüzlükten değil, ölçüyü bildiğimdendir. Asıl baskınlık ses yükseltmekte değil, kendini kaybetmeden ayakta kalabilmektedir.
Baskın olma gibi bir derdim yok fakat ister istemez yapıdan kaynaklı dozu kaçabiliyor arada.
Bana baskınlık taslanmadığı sürece diş çıkarmıyorum. Uyum sağlar geçerim, yani illa en baskı olacağım oo ben dinleneceğim ben yönlendireceğim gibi kendi kendimi öne çıkartıp bir şeyleri kanıtlama gibi bir derdim yok, ortam farketmiyor.
Ama işte bana oynanırsa, orada dur derim. Benim lügatımda yönetilmek yok. Tanrı beni yönetememiş, kulun hiç şansı yok.
Başta pasifim uzunca bir süre karşımdaki kişiyi gözlemliyorum ne sever ne sevmez neye tepki verir kırmızı çizgileri var mı anlamaya çalışırım. Tabi o sırada karşımdaki kişi baskın biriyse beni yönetebilir ama onunla ilgili herşeyi anladıktan sonra ben atağa geçerim.😀 Bu analiz işini ne kadar kısa sürede bitirirsem ezilme sürem o kadar azalmış olur.
Ben dengeden yanayım diyebilirim 😏 Ne tamamen baskın ne de paspas modunda pasifim. Kimle, hangi ortamda olduğuma göre değişiyor. Haklarımı yedirtmem, sınırlarım net; ama güvendiğim kişide geri çekilip alan da açarım. Hep dominant takılmak da yorucu çünkü 😉🥂✨
"Ben **'Stratejik Pasif'**im! 'Sen bilirsin, nasıl istersen canım' diyerek bütün zor kararları ve işleri karşı tarafa kilitler, sonra kenara geçip keyfime bakarım. Yorulmadan yönetmek asıl patronluktur!"