Etrafındaki insanlar seni Aktif mi , Pasif mi görüyorlar?Baskın karakterli insanlar çevresini yönlendirme ve istediğini elde etme konusunda başarılıdırlar , bunu onlara sağlayan kusursuz özgüvenleridir. Kimi çevrelerce sevilirken kimi çevrelerce nefret edilebilirler. Pasif karakterli olarak adlandırılan insanlar genelde uyum yüzdesi yüksek , yönlendirmeyen ona verilen sınırlarda dolaşan sessizliği sakinliği seven önceliği yönetmek değil uyum olan insanlardır. Ben yıllarca pasif karakter diye adlandırılan bir karakter yapısına sahip olarak yaşadım. Ne zaman ki , oyun bana kaldı o zaman baskın bir karakter olmaya başladım.
Ne baskın ne de pasif. İki terim de bana uymuyor. Karakterim oturdu benim baskınlık göstererek ya da pasif kalarak istediklerimi elde edemeyeceğimi iyi biliyorum. Uyumluyum ama gerektiği yerde de tavır ve tepki göstermekten çekinmem. Ne arıza bir tip oldum ne de silik.
Benim karakterim muhteşem iddasızlığın verdiği yoğun özgüven duygusuyla kaplanmış umursamaz şahsına münhasır bir oluşum. Bunu oluşturabilmek yıllara mâl olsada şu an ben olabildiğim için çok mutluyum 😎
Ne kimseyi baskılarım. Ne de kimsenin altında ezilirim. Dik başlı ve inatçıyım. Yönlendirlmekten haz etmem ama kimseyide peşime kuyruk etmem. Benle yürümek isteyen benle yürür.