- Kişilik & Karakter konusunda 414 cevap paylaştı.
4 ayAslında bu derin bir konu. Saygılı ve efendi olmak güzel özellikler ama bu özelliklerin iki farklı hâli var. Bunu ayırmak gerekiyor.
- Birincisi: davranış olarak yapılan saygı.
- İkincisi: özden gelen saygı ve efendilik.
Bu ikisi aynı şey değil.
Davranışta yapılan saygı, eğer özünde yoksa; yani karşılık almak, avantaj sağlamak, sevilmek ya da “iyi görünmek” için yapılıyorsa, o zaman saygı bir değer olmaktan çıkar. Bir enstrümana, hatta bazen bir menfaat silahına dönüşür. Böyle olduğunda saygının ve efendiliğin gerçek bir anlamı kalmaz…
Mesela öğretmene yağcılık yapmak için saygılı davranıyorsan, bu saygı değildir. Bu, insanın içindeki bir kompleksi ve sağlıksız bir durumu gösterir. Yani özünde yoktur, sadece rol vardır... davranışta gözükür…
Ama ikinci kısım çok farklıdır.Eğer insan, özünde saygıyı ve efendiliği gerçekten yerleştirmişse, bu zaten davranışlarına kendiliğinden yansır. Davranış, özün bir yansıması olur. Bu durumda yapılan saygı gerçek saygıdır.
Yani karakterin seviyesinden hareket edersin. Efendilik burada dezavantaj olmaz…aksine ayırt edici bir değer olur.avantajini göz etmeyip avantajına da vazgeçtiğini an umursamadığını enteresan bir şekilde çok çekici bir özellik haline gelir herkesi çekersin… aura olur…. ironiktir ama bu senin umrunda olmaz…
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Efendi ve saygılı olmak, aslında senin kaliteni ve aile terbiyeni gösteren çok değerli bir kumaş. Büyüklerin seni sevmesi, ileride iş hayatında ve sosyal çevrende sana kapıları sonuna kadar açacak bir güven kredisi oluşturur. Ancak 23 yaşında, arkadaş ortamlarında "efendi" sıfatı bazen üzerine "fazla olgun" etiketi yapışmasına sebep olabilir. Yaşıtların muhtemelen seni çok takdir ediyor ama seninle aralarında bir "resmiyet duvarı" hissediyorlar. O "arada sapıttığın" anlar aslında senin o duvarı yıktığın, insanların seninle daha kolay bağ kurabildiği en samimi ve doğal hallerin.
Tavsiyem şu: Efendiliğinden ödün vermene hiç gerek yok, çünkü o senin karakterin. Sadece arkadaş ortamında bu efendiliği biraz daha rahatlık ve mizahla harmanlarsan, o "mesafeli" algı kırılır. Yani hem saygı duyulan hem de yanında çok eğlenilen o "vazgeçilmez arkadaş" olursun.
Kısacası; efendiliğin bir dezavantaj değil, senin en büyük farkın. Sadece bu farkı yaşının getirdiği o enerjiyle biraz daha "sosyal bir renge" boyaman yeterli.
02 Yorumla- 4 ay
çok teşekkür ederim
- 4 ay
Rica ederim 😇
Efendilik bir zayıf nokta değil, bir seçicidir. Kiminle muhatap olduğunu ve karakterini belirler. Eğer saygılı olduğun için birileri seni ezmeye çalışıyorsa, sorun senin efendiliğinde değil, o kişinin nezaketi bir zayıflık olarak görmesindedir. Saygılı olmak, her şeye evet demek veya haksızlığa susmak değildir. Efendi bir insan da gerektiğinde hayır diyebilir ve bunu kırmadan, dökmeden ama çok net bir şekilde yapar. İşte o zaman bu bir dezavantaj değil, aksine sana duyulan saygıyı artıran bir güce dönüşür.
31 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Efendi ve saygılı olmak bence dezavantaj değil. Aksine bence ideal insanda olması gereken özellikler bunlar. Ancak insan kendi sınırlarını aşmamalı, saygılı olmak adına kendi çizgilerini ihlal etmemeli. Biz genelde saygılı olmayı evet demek olarak algılıyoruz. Aslında saygı, istemediğimiz şeye hayır derken karşı tarafı anlayıp kırmamaktan geçiyor. Aradaki denge kurulursa her iki taraf içinde avantaj olur.
21 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Efendi ve saygılı olmak asla dezavantaj değil, karakter sermayen o senin 🤝🙂 Ama gençler arasında bazen “fazla efendi” olana çekingen ya da sıkıcı etiketi yapıştırılabiliyor. Orada denge önemli: gerektiğinde espri yap, sınırını koy, kendinle dalga geç, ama saygından da vazgeçme. “Arada sapıtman” tam o denge aslında, onu biraz daha bilinçli kullan yeter 😄✨
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı. Efendi ve saygılı olmak dezavantaj değildir, sadece herkese gösterilecek bir hâl değildir. Yanlış yerde durduğunda hafife alınabilir ama doğru insanın yanında gerçek değerini bulur. Gürültü çağında sessiz kalabilmek güç ister. Saygı kaybettirmez, aksine karakteri açığa çıkarır. Bunu zayıflık sananlar olur ama efendilik bir eksik değil, bir tercihtir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
4 aySaygılı olmak iyidir bence
51 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
u 4 ayEfendi ve saygılıyım, ama hak edene.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. Efendi ve saygılı olayım derken kendini unutmak, kendinden taviz vermek, kendi fikirlerini yok sayıp hep başkalarının fikirleriyle hareket etmek ve ortamına göre şekil almak dezavantaj.
Tüm bunlar olduğunda da sınır kavramının yanından bile geçemezsin, bu da zaten kendine yaptığın bir saygısızlık ve dezavantajdır.
Hayatına girecek olan kadın da kendini güvende hissetmeyecektir ve ezik görücektir, emin olabilirsin.
Ama saygılı ve efendi olduğun için değil, insanlara sınır çizemediğin için.
Fark büyük.12 Yorumla
4 ayEvet öyle, bizzat kendimden biliyorum, bundan çok dilim yandı zamanında, bir yere gidersin, adam yerine konmazsın, restoran ya da yemek dükkanlarına girersin, sırf efendi ve saygılı olduğun için siparişini geciktirirler, çünkü bir şey söylemeyeceğini düşünürler, kızlarla konuşmaya kalkarsın, fırlama erkek överler, arkadaşça görürler, ailede efendi ve saygılı olduğunda eve baktığın, masrafların bile ucundan tuttuğun için evlat yerine bile konmazsın, senden küçük ya da büyük edepsiz ve hayırsız abi ve ablaların evlat yerine konup sevilir. Dışarıda güvenliğin olmaz, nerede hırt, dizo vardır, sırf sen efendi ve saygılı göründüğün için sırf sesinin çıkmayacağını düşünüp sana sataşır, bulaşırlar.. Borç alan ödemez bilerek geciktirir borcunu, saygı sevgi duyulmaz genellikle bu insanlara, çünkü alttan alır ya da tolore edeceğini düşünür insanlar.. Bu yüzden bu ülkede k. hpe evladı olun ama efendi ve saygılı bir evlat olmayın. 25 yıllık tecrübelerimle yazıyorum bunları..
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
4 aySaygılı olmak iyidir
Bu sana saygınlık kazandırır
Şimdi bunu hissetmiyor olabilirsin fakat ilerleyen zamanlarda saygın birisi olduğunu anlayacaksın
Bunu inşa eden sensin
İnşa ettiğin şey muhakkak senindir
Böyle devam et12 Yorumla- 4 ay
Rica ederim ne demek
Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. Efendim diyerek efendilik yapmadık... Efendiliğmiz ile susutuk haklı da olsak.. Ama yaptığımız efendiliği anlayacak efendilikten anlamyanlar kendileri Efendi zannettiler
21 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
4 ayEfendi ve saygılı olmak bence dezavantaj değil. Sadece herkes bunu hak etmiyor. Sen düzgün olursun, duruşunu bozmazsın; ama sınırını da bilmen gerekir. Sorun saygılı olmakta değil, fazla tolere etmekte bence🤷🏻♀️
11 Yorumla
4 ayDeğer bilen karşı cins hemen anlıyor seni. Kapıyor bu yolda ilerle
32 Yorumla- 4 ay
Rica ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
4 ayBu sana bağlı herkese böyleysen dezavantajlı duruma düşürür kullanırlar
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
4 aySaygı duyan saygınlık kazanır çizginizden sapmayın çünkü bu çizgi de yürüyen çok az insan kaldı.
12 Yorumla- 4 ay
rica ederim
Kişilik & Karakter konusunda 388 cevap paylaştı. En iyisi biziz bro, rahat ol. Bundan rahatsız olan varsa at çöpe gitsin
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
4 ayBu bir dezavantaj değil. Aksine avantajdır. Sadece bunun yanında eğlenceli olmayan, fazla düz ve sıkıcı bie karakter imajı verirsen dezavantaj olur ki bu da farklı bir konu zaten. Hem efendi hem eğlenceli ve kafa dengi insan olmak güzeldir
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 ayGençlerin hepsi için demiyorum. Genel anlamda bu durumu herkes anlayamayabiliyor. İyi bir durumdur. Şunu bilmeni isterim. Kime karşı olduğuna bağlı, bazı kişilere karşı fazla mütevazilik vasat insandan nasihat dinlemeye götürür.
10 Yorumla
4 ayErkeklere karşı efendi olmalısın ama kadınlara karşı dezavantaj. Kesinlikle efendi olmamalısın kadınlara. Şu ana kadar ne kadar bozuk tip dediğim kişi varsa hep kadınlar peşindeydi
20 Yorumla
4 ayefendi ve saygılı olmayı abartıp mizahi yönünü kaybedenlerle asla anlaşamıyorum efendi olmak ciddileşmek değil bence karakteri olgunlaştırmak demek
20 Yorumla
4 ayBizim toplumumuzda naif adamları korkak sanıyorlar. Ben severım oysa. kaotik durumlarda sogukkanlıdır o adamlar ortamı iyi toparlarlar. Nabız düşer efendılıklerıyle.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı. Bazı topluma göre öyle ama serseri biri denk gelince görürüm onları nasıl yardım isterler efendi saygılı insan dan zarar gelmez asıl bela olan dan gelir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayBunu kime ve kimlere gösterdiğine bağlı. Serseri keko erkekler ve ospu kızlara gösteriyorsan dezavantajdır. Ama kendin gibi efendi erkekler ve düzgün kızlara böyleysen artıdır. Tamamıyla ortamınla alakalı.
214 Yorumla- 4 ay
Çok doğru yorum. Bu devirde düzgün kız çok olmadığı için böyle erkekler kendini suçluyor. Sorun kendileri değil aslında. Kızlarda keşke düzgün olsa
Cevap sahibi4 ay@merakli_kofteci2 düzgün kızlara da elletmiyorsa terk ediyorlar uzak duruyorlar bizzat yaşıyorum
- 4 ay
Yanlış anlama ama madem oyle niye öylesiyle olursun ki. Sende mi serseri keko tarzı insan seviyorsun
Cevap sahibi4 ay@merakli_kofteci2 yoo bizzat efendi erkekler diyor bunu
- 4 ay
Başta efendi erkeleri övmüşsün burada gömmüşsün
- 4 ay
Gerçekten ne demek istediğini anlamadım daha iyi anlatır mısın
- 4 ay
:)
Cevap sahibi4 ay@merakli_kofteci2 efendi erkekler saygılı davranan efendi erkek arkadaşlarına iyidir. Ama iş kız olunca efendi kız aramazlar.
- 4 ay
Efendi kız arayan kim peki sana göre
- 4 ay
Kekolar mı 😄
Cevap sahibi4 ay@merakli_kofteci2 ne kekolar ne efendi erkekler. Onları yalnızlığa terk ediyorlar elletmedikleri için
- 4 ay
Bir şey merak ediyorum. Diyelim ki hayatına birini aldın. Cinsellik yok ilişkide. Sana saygı duyuyor devam ediyorsunuz. Ama geçmişinde kızlarla ilişkisi olmuş yatmış yani. Sana bunu diyor. Nasıl olurdu senin için. Devam eder miydin yoksa geçmişi önemser miydin. Cidden
Cevap sahibi4 ay@merakli_kofteci2 bana soru sorma
- 4 ay
Neden ki ne dedim
Gizli Üye(25-29)4 ayBu toplumda evet tamam pısırık degiliz o ayrı mesele ama tas kafa keko olacağımıza yani
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 530 cevap paylaştı.
4 ayKendine saygınlıktır. Kimin ne yaptığı ne ettiği zerre umrumda değil. Ben bana düşeni yapayım da başkası ne düşünür bilemem.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 796 cevap paylaştı. Kişinin kalitesini gösterir bu, dezavantaj değil.
20 Yorumla
4 ayKarakterini kişiliğni başka insanlar üstüne kurma kral
20 Yorumla
4 ayEfendi ve saygılı olmak önemlidir onun için ben dezavantaj olarak görmüyorum
20 Yorumla
4 ayHayır bence kesinlikle değil saygı ve bunu göstermek çok kıymetli bir şey
10 YorumlaHayır, insanı toplum içerisinde daha saygılı bir yere koyar.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
4 ayBende öyle bir insanım ama hiç bir faydasını göremedim
10 Yorumla asla değil her alanda kazanirlar açık ve net
14 Yorumla- 4 ay
Hiçbir alanda kazandırmaz kızlar hep ite puşta bakıyor beyinsizler
- 4 ay
Kaç tane sevgilin oldu kolay mısın bu kadar
Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Avantaj valla. Bizde kötü olmasını biliyoruz da olmuyoruz böylesi daha iyi
10 Yorumla
4 aySaygı ve efendilikle o kadarıda sevdiyse iyi iş başarmışsın benim pek arkadaşım olmadı, saygılı ve efendi adama şimdi saf diyolar
11 YorumlaKendi sınırlarını koruyabildiğin ve kendi hakkını gözetebildiğin bir efendilikse müthiş bir şey.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
4 ayTepeden bakan, kibirli, çıkarcı, düşüncesiz, bencil insanlara karşı dezavantajdır.
10 Yorumla
4 ayİyiyi güzeli de dezavantajdan sayar olduysak ülkede düzgün insan kalmayacak gibi
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 404 cevap paylaştı. Kız tavlamak için diyorsan serseri ol kardeşim kavgacı ol belalı tipleri seviyorlar. Kişilik için dersen efendi ol
018 Yorumla
m 4 ay@Berfınn22 pencereden kafanı uzat bak bebek gibi kızlar soytarılarla takılıyor yakışmıyorlar bile birbirlerine
m 4 ay@Berfınn22 18 kız ile geçmişim var deney kendim kaynak kendim. 50 yaşındaki adamlar bile ilişkilerde bana danışıyor hayırdır? Yaşım 26
m 4 ay@Berfınn22 gelmez zaten ben Türk kızlarıyla takılmıyorum uğraşamam nazlarıyla tripleriyle Romanyalı Ukraynalı Rus alman İtalyan kosovalı kızlarla geçmişim var hepsi de saygılı ve dürüstler
m 4 ay@Berfınn22 burada genelleme bir konu açılmış görüş belirtiyoruz kimseyi yargılamıyorum kardeşim
m 4 ay@Berfınn22 en azından ne zaman nerde arayacaklarını biliyorlar güzellik desen bebek gibiler ve Trip yok
m 4 ay@Berfınn22 öyleyim ben aşırı seçici insanım kadın ve kıyafet konusunda çok seçiciyim
- 4 ay
25 yaşında koca adamın verdiği öğüde bak bu tavsiyeyi 18 20 yaş arası ergenler veriyor genelde kızlar olgunlaştıkça büyüdükçe serseri erkek sevmemeye başlıyor
m 4 ay@benimenderinkuyum sen öyle zannet kimlerle takıldığınızın farkında değilsin bu zihniyetle devam et
- 4 ay
Ben kimseyle takılmıyorum hayatımda kimse yok serseri olanlardan özellikle uzak duruyorum bak senin dediğin gibi her kız serseri sevmiyor 😀
m 4 ay@benimenderinkuyum o zaman aferin sana sevgili aşk meşk işleri boş sevgili olupta kim evlenmiş. Ben hepsi demiyorum %95’i diyorum zaten
4 ayDediğin gruba gene öyle ol.
"Kadına kırbaçla gidiniz" (hz. niçe) buyurulduğunu unutma.
Merak ettiklerin varsa dergamhıma gel, çorbamı iç.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayKadınlar kendilerini sevenler için değil onlara hukmedenler icin Can verirler/ Halide Edip Adıvar
10 YorumlaUmarım çizgini hiç bozmazsın beyefendilere ihtiyacımız var
116 Yorumla- 4 ay
- 4 ay
İlla hırt keko olmak zorunda değil ki. Mesela alfa dedikleri erkeklerlede olabiliyorlar. Alfa dediğim kızı obje olarak görüp kullandıktan sonra atan tipler. Ama yinede onlara veriyorlar
- 4 ay
Sen sen ol, ne bir kız için öyle ol ne de böyle ol. Kendin ol sadece. Eksik gördüğün yerleri tamamlamaya bak. Onlar zaten gelir
- 4 ay
@Berfınn22 hahaha hırt mı? Çok şükür değilim öyle. Kendimi o seviyeye düşürecek de değilim. Doğrusu böylesi değer gördüğü tuhaf geldi 😂😂 üzülecek biri varsa o da sizlersiniz. Beynini kullanamayan, kendini bi b. k sanan tiplerle olarak bunu gösteriyorsunuz 😉
- 4 ay
@Berfınn22 öyle ya madem ne özgüvensizliği gördün de konuşuyorsun söyle de öğrenelim. Boşa konuşma
- 4 ay
Aslında mesele tercih edilmekte değil pek. İlgi verince abazan vermeyince soğuk muamelesi görüyorsun. Kişiden kişiye değişiyor bu. Bide senin rastladığın kişiler düzgğn tipler değilse onlar onur monur anlamaz vurup geçmekten anlarlar 🙃
- 4 ay
@Berfınn22 sen boşa konuşarak baştaki sözününde safsata olduğunu tescilledin k. şar f. hişe seni
- 4 ay
1 saat önce senin varoş seviyene düşüp gereksiz ağzımı bozmuşum. Tanımadığın bir insan hakkında ezik özgüvensiz diyip, erkekliğini aşağılayarak ve aile katacak kadar onur yoksunu, kuduran birine verecek daha fazla cevabım yok. Senin gibi tanımadığı insanlara ezik diyerek kendi egosunu tatmin etmeye çalışanların seviyesine inmek, kendime yapacağım en büyük saygısızlık olur.
Ayrıca kadınlara hakaret ettiğim yok. Tüm kadınlarda böyle değil zaten. Çok düzgün kişiler var. Böyle kitle var onlara hitaben dedim ama bunu anlamicak kadar zeka yoksunusun o yüzden normal karşılıyorum sende 😊
Üslubun senin kaliteni zaten yeterince özetliyor bu yüzden seni kendi sığ düşüncelerinle baş başa bırakıyorum. Bir daha muhatap olmamak üzere
- Kişilik & Karakter konusunda 918 cevap paylaştı.
4 ayEvet ben hep efendi saygılı ve iyi bi insan olduğum için kaybettim iğrenç bi kaderim oldu nerde kötü insan varsa onlar hayatta bal kaymak gibi yaşıyor
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 778 cevap paylaştı.
4 ayYok ben bayilirim böyle erkeklere hatta böyle bir adamla evlenmek isterim
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 aykaybedeceksekte efendiliğimizden kaybedelim bir şey kaybetmeyiz günün sonunda
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 576 cevap paylaştı. Neden dezavantaj olsun ki aksine avantaj olur
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Efendi olacaksın. Efendilik her zaman iyi prim yapar. Bak yüzüklerin efendisine nasıl gişe yaptı. Olay yüzükte mi? Hayır efendilikte.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
4 ayGerçekçi olalım, toplumda bunu zayıflık olarak algılıyorlar..
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 aykadınlarla ilişki için evet dezavantaj ama onun dışında avantaj bana göre
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 41b cevap paylaştı. Hiç kandırmayın birbirinizi kadınlar efendi , erkek sevmez..
10 Yorumla
4 ayNezaketi eziklik sanıyorlar. O yüzden dezavantajlı maalesef.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
4 ayYanında rahat olamadığını hisseden varsa belki o zaman dezavantaj olabilir.
00 Yorumla maalesef ben fazla anlayışlı efendi ve saygılıyım dengeyi kurmak lazım ama işe yarar emin ol
00 YorumlaBu hayatta iletişimde olduğum insanlardan bana karşi istediğim tek şey saygidir başka bişey istemem
00 Yorumla
4 ayİnsanın önce kendisine saygısı olması lazım bence bu olmasa evet bence dezavantajdır.
00 Yorumla
4 ayGüzel özellikler bunlar ama aşırı mütevazilik varsa o sıkıntı. Doğru kombinasyon şudur; özgüven + efendi + saygılı.
10 YorumlaEzik olmakla efendi olmayi karistirmayin ama
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayEfendi saygılı olursan zayif görüp ezer cahil Müslümanlar. Ama agizlarina sicârsan sana saygı duyarlar! tecrübe ile sabit…
00 Yorumla
4 ayEvet ama bizim insanlar kötü insanları daha çok tercih ediyor
10 Yorumla
4 ayBence değil ya daha çekici yapar bir insanı. Kişiden kişiye de değişebilir.
10 Yorumla
4 aySerbest yüzme yarısında kurbaglama yüzmek gibidir.. her yarışta kuralına göre yüz
10 YorumlaSaygı efendilik 2 adım öndedir bence ama şu dönemde bunun pek bir önemi yok sanırım...
10 Yorumla
4 aySaygılı olmak çok önemlidir efendilikte öyle bu iki özellik herkeste bulunmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayBENDE oleyim ama bir huyum var dişaridan efendi ağir başliyim içerisi cennet gibi kimle tanişirsam hangi kızla otursam benim bu huyumu cok sevdiler bide yeri gelince insan siliyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
4 aySaygı güzel bir davranıştır..
00 Yorumla - Devamını Gör (50)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne