Son zamanlarda herkes beni kırıyor insanlar hiç düşünmeden konuşuyor ben ise herkese hep iyi yaklaşıyorum kelimelerimi hep dikkatli seçerim İnsanlar benim hakkımda “çok sakin” “kibar” “hep teşekkür ediyor” “prenses gibi” diyorlar ama bunlar beni mutlu etmiyor çünkü bunları söylemelerinin asıl sebebinin benim her şeyi alttan almam ve her durumu karşı tarafı mutlu edecek şekilde idare etmem olduğunu fark ettim yani bu insanlar beni bu yüzden seviyorlar
şunu da yeni yeni fark ediyorum bana bir şey ikram edildiğinde ya da benim için bir şey yapılmak istendiğinde hiç düşünmeden “Hayır gerek yok tokum teşekkür ederim” diyorum aklımdan otomatik olarak şu düşünce geçiyor: “Kimseye yük olmayayım şimdi benim için bununla uğraşmasınlar”aslında bu tepkiyi isteyerek vermiyorum bu bende bir alışkanlık haline gelmiş birisi benim için bir şey yapmak istediğinde düşünmeden hemen “gerek yok” diyorum her şeyi kendim halletmeye çalışıyorum yardım istemeye çekiniyorum ama o an içim sıkılıyor çünkü aslında o ikramı teklifi ya da yardımı kabul edebilirdim diyorum sonradan “Neden hayır dedim ki?” diye düşünüyorum bunun sebebi nedir?
şunu da yeni yeni fark ediyorum bana bir şey ikram edildiğinde ya da benim için bir şey yapılmak istendiğinde hiç düşünmeden “Hayır gerek yok tokum teşekkür ederim” diyorum aklımdan otomatik olarak şu düşünce geçiyor: “Kimseye yük olmayayım şimdi benim için bununla uğraşmasınlar”aslında bu tepkiyi isteyerek vermiyorum bu bende bir alışkanlık haline gelmiş birisi benim için bir şey yapmak istediğinde düşünmeden hemen “gerek yok” diyorum her şeyi kendim halletmeye çalışıyorum yardım istemeye çekiniyorum ama o an içim sıkılıyor çünkü aslında o ikramı teklifi ya da yardımı kabul edebilirdim diyorum sonradan “Neden hayır dedim ki?” diye düşünüyorum bunun sebebi nedir?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Senin anlattığın şey pasif, silik olmak değil; fazla veren, az alan taraf olman 🫂
Kimseyi yormama, yük olmama, herkesi idare etme hali genelde çocukluktan öğrenilmiş bir “güvende kalma” stratejisi oluyor.
Yardım, ikram, ilgi geldiğinde otomatik “gerek yok” demen, aslında değersizlik ya da hakkın olmadığını hissetme gibi duygularla da bağlantılı olabilir.
Ufak yerlerden başlayıp kendini buna alıştırman işe yarar: Biri bir şey ikram ettiğinde “Dur, hemen hayır deme” deyip bir nefes al, sonra gerçekten isteyip istemediğini sor kendine. İstiyorsan da “Evet, alırım, teşekkür ederim” demeye çalış 🙂
Unutma; sen de yük değilsin, hak ediyorsun, insanlar sadece senden almaya değil, sana vermeye de mecbur dengeli bir ilişkide 💛