Böyle olan bi ben miyim bunun sebebi nedir?

Son zamanlarda herkes beni kırıyor insanlar hiç düşünmeden konuşuyor ben ise herkese hep iyi yaklaşıyorum kelimelerimi hep dikkatli seçerim İnsanlar benim hakkımda “çok sakin” “kibar” “hep teşekkür ediyor” “prenses gibi” diyorlar ama bunlar beni mutlu etmiyor çünkü bunları söylemelerinin asıl sebebinin benim her şeyi alttan almam ve her durumu karşı tarafı mutlu edecek şekilde idare etmem olduğunu fark ettim yani bu insanlar beni bu yüzden seviyorlar
şunu da yeni yeni fark ediyorum bana bir şey ikram edildiğinde ya da benim için bir şey yapılmak istendiğinde hiç düşünmeden “Hayır gerek yok tokum teşekkür ederim” diyorum aklımdan otomatik olarak şu düşünce geçiyor: “Kimseye yük olmayayım şimdi benim için bununla uğraşmasınlar”aslında bu tepkiyi isteyerek vermiyorum bu bende bir alışkanlık haline gelmiş birisi benim için bir şey yapmak istediğinde düşünmeden hemen “gerek yok” diyorum her şeyi kendim halletmeye çalışıyorum yardım istemeye çekiniyorum ama o an içim sıkılıyor çünkü aslında o ikramı teklifi ya da yardımı kabul edebilirdim diyorum sonradan “Neden hayır dedim ki?” diye düşünüyorum bunun sebebi nedir?
Böyle olan bi ben miyim bunun sebebi nedir?