Sen daha bu dünya da istediğin şeyler için sayılı zamanını feda edememişsin. Sonsuz zamanın vermiş olduğu ferahlıkla nasıl gayret edecen ki...

Sen daha bu dünya da istediğin şeyler için sayılı zamanını feda edememişsin. Sonsuz zamanın vermiş olduğu ferahlıkla nasıl gayret edecen ki...

Pek öyle düşünmedim ahaha yani öyle elde etmek istediğim bir şeyde yok.
Tek büyük hayalim var ona ulaşacağımı düşünüyorum öldükten sonra o ayrı.
Oda elde edilecek bir şey değil. Bence çokta bi anlam ifade etmez ya, zaten duygularımız olmayacak bunu kavrayamayacağız 🤷♀️
Belkide o diğer tarafta çok daha farklı şeylerin söz konusu geçecektir ki, burdakilere gerek bile kalmayacaktır. Dünyada olan, dünyada kalma taraftarıyım.
Cevabım b) şıkkı hayır jfjfdj
Can caaaan öbür dünyada bir şey elde etmek için çabalamaya gerekmez (miş) 🤔 Hayal ediyorsun ve oluyor (muş) hajdkfk muş muş da mış mış 🤪 oraya varınca (varsa ki umarım vardır, çabalarım boşa gitmesin😅) “göreceğiz”
Hadisçilerin uydurması :D Hep mış miş muş ne kuranda ne peygamberin ağzından çıktığı kesin olan söylemlerde böyle bir şey yok hehe. Dediğin gibi göreceğiz cann
Teşekkür ederim can (çiçek, kardelen)
Rica ederim efenimm (çeşitli çiçekler)
Sana ne olm benim dünyamdan değişik bura bitti bide öte tarafımı sarmaya başladın sen bizi bırak asıl sen öte tarafta ne edecesun dün yediğin hurmalar gün geldi tırmalamaya o nazik totoyu herife bak ula
Ben cennete gitmeyeceksem hiç biriniz gidemezsiniz aıolfsa
O kim :D Top mu lazım sana :D
Muck
Bu dünyada çaba göstermeden “diğer taraftan” medet ummak bana pek gerçekçi gelmiyor 😌 Senin dediğin gibi, sonsuz zaman fikri insanı gevşetebilir, sorumluluktan da kaçırabilir. Ben daha çok, burada elinden geleni yap, gerisi zaten neyse odur tarafındayım. Öteye umut bağlanabilir ama tembelliği meşrulaştıran bir inançsa tehlikeli geliyor bana 🌌✨
Cevap
6Cevap
Diğer tarafa pek inandığımı söyleyemem. Ancak varsa kutsal kitaplarda bahsedildiği tarzda değil bence.
Hayır , ruhlar öğrenmesi gerekeni öğrenmediğinde tekrardan deneyime geliyor bunlar hiçbür zaman maddi şeylr değil
Allah! Çabuk öğrenmemiz neyse söyle de bir daha beni buraya göndermesinler!!! 😂😂
Elde etmek isteyip edemediğim hiçbir şey yok
İnşallah hiç olmasın can.
İnşallah can teşekkür ederim senin de aynı şekilde
Öyle düşünüyorum herşeyin hayırlısı olsun gadası
Hayırlısı :)
Hayır inancım yok.
Benden sonra tekrarla barışım. Eşhedü enlaaa :D
Eşhedü enlaaa ilahi illallah :D
Lan oluyor galiba asjbfhafj (kalp)
sdfsfsddf
Eşek cennetinde kavrulurken pek umurumda olacağını sanmıyorum.
Seni kedi cennetine gönderecekler :D
Hajhshafhajfba
İnanıyorum evet. Diğer dünya için daha çok çalışıyorum ben. Orası daha önemli benim için yani, bu dünyada geçici her şey
diğer tarafta gayret etmiyorsun isteyince önğne geliyor
Elde etmek istediğim herşeyin sahibiyim elde edememişsem demekki çok istememişimdir
İnanmiyom bence ölümden sonrasini algilamicaz
Ben Allah'a inanıyorum ahiret gününe inanıyorum ama ona uygun bir hayatı yaşamıyoruz tek sıkıntım bu
Tek dileğim var, ondan da umudum yok iki tarafta da
Evet tabi 70 huri gibi mesela 😬😇😇
Hahahaha sana kıyak 71 olsun :D
Aşkımız mahşere kaldı
Çok kuvettli inaniyorum
İnanmıyorum
Ne alaka. Orayla bura farklı ama
Cok fazla sey var..
Hayır inanmıyorum
Hayır
Hayır inanmıyorum.
Nasip olursa eğer.