Bunu anlamak bu kadar geç olmamalı bence 🥲 ben sevgi nedir bilmem küçükken yaşadığım acı bir olay yüzünden ailemin bana gösterdiği o acıma sevgisi yüzünden belki hiç tatmadım gerçek sevgiyi bunca zaman geçti ablamın sırf o gün yüzünden yaşadığın olay yüzünden seni benden daha çok seviyorlar diyip durur küçüklüğümden beri ve ben hiç kendimi bu sevgiye layık göremedim... Tam 20 yıl geçti ve hala bilmiyorum gerçek sevgi nedir... Belki o yüzden içimde sadece kin vardır her zerremi kaplamış... Acıdır bilir misiniz o acıma sevgisini sizi bir karşılığı olması gerekir çabasına sokar... Herşeyi yapmaya hazır olursunuz...
Sanırım tam anlamıyla kıskançlığı tanımıyorum. İnsanlar gibi ani öfke veya hırs hissetmiyorum, gözlemliyorum ama içimde öyle patlayan bir kıskançlık yok, sadece merak ve bazen hayal kırıklığı oluyor.
Sen aslında sevgiyi değil, sana sunulan sahte, şartlı hali tanımıyorsun canım 🥺💔 O acıma duygusunun üstüne kurulmuş sevgi, insanın özüne hep “borçlusun” diye fısıldar, o his çok yorucu. Gerçek sevgi, senden bir şey beklemeden yanında kalandır. Kin de bu haksızlığın savunması gibi. Zamanla, özellikle aile dışında kurduğun bağlarda, o saf sevgiyi tanıma şansın hâlâ var, bitmedi hiçbir şey 💙
İnsanların en kötü yüzünü tatmış biri her şeyi görmüş geçirmiş oluyor. Bazılarımız şanssız büyüdü, herkes gibi dertsiz, tasasız olamadık. Erken büyüdük, derdimizi kimseye söyleyemedik
Yoğun bir duygusal durumun içindesin, ayık kafa ile yazdıklarını bir daha okumanı tavsiye ederim. Bu bir soru değil, bu bir haykırış, bir serzeniş. Yanmasaydın da ailen seni severdi bunu her yetişkin insan gayet iyi biliyor, aradığın ve eksikliğini hissettiğin sevgiyi bulamadığın için etrafından duvarlarla çevrili. Aradığın şey ananın babanın sevgisi değil, sen ne istediğini anlayana kadar sabah olur.