Sevgi nedir bilmiyorum ne sevebiliyorum ne birinin beni sevdiğini anlayabiliyorum. Aşk konusu değil sadece. Hepsi için geçerli. Bir türlü anlam veremiyorum. Bunun nedeni ne? Sevilmemişsin falan da demeyin beni ikna etmiyor bu cevap.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Ben güven hissini tanıyorum ama tanımazdan geliyorum. Her duyguya zaman zaman uzaklaşabiliyoruz ya da yakınlaşabilliyoruz yaşadığımız olaylar nedeniyle ama bu geçici bir durum bana göre. Güvensizlik ise benim kişilik özelliklerimden. Yani bazı duyguların eksikliği yaşanmışıktan gelir, bazılarının ise tercihten. Keyifli günler.
Bende senin gibiyim diyelim. Farkındalık geldiğinde içimi bir keder sarmıştı. Anladım ki annemi babamı kardeşimi kendimi kimseyi sevmiyorum ben. Sevgiye şahit olmadım diye mi düşündüm. Büyüdüğüm ortam kavga küfür ve şiddetin örnekleriyle doluydu. Sanki benim bu halim normaldi, herkesi böyle sanıyordum. Meğer yaşamıyor sadece nefes alıyormuşum. Büyüyünce de kendimi düzeltemedim işte napayım bu durum devam ediyor. Özgüven, güven, kararlılık nedir bilmiyorum. Bu yaşıma kadar bir sevgilim flört beni seven vs... olmadı. Bu kavram da hep yabancı geldi.
Çaresizlik, nefret ve kin. Çaresiz gibi hissettiğim oldu ama bu çok uzun sürmedi. Ve öğrenilmiş çaresizlik adı altında insanların umutsuzluğun esiri olmasını asla anlayamadım. Aynı şekilde birinden intikam almak için kin tutmak ya da ölümüne nefret etmek de bana uzak terimler ¢
Yaşadığın durum psikolojiktir. Geçmişte yaşadığın veya tanık olduğun olay bu duyguya karşı duvar örmene ondan uzaklaşmana sebep olmuştur. Şu da olabilir sevgiye ayıracak hiçbir zaman vaktin olamamıştır.
Kişilik & Karakter konusunda 20,2b cevap paylaştı.
Selam gadası 🙃
Şimdi sana romanlar dolduracak kelimeler yazsam bir şey ifade etmeyecek. Ama onun yerine çıkıp yanına gelsem birlikte güzel akşama kadar vakit geçirsek o zaman sevildiğini hissedersin. Kuru laflar kimseyi tatmin etmez..
Aşk hissini tanımıyorum yani hissedebiliyorum ama şahsen hiç yaşamadım bu yüzden bu hissi yaşamak ve tamamen duygusunu bilmek isterdim. yani nasıl hissettiriyor gibisinden.
Seninle aynı hislerdeyim bu soruna şöyle bir yanıt verebilirim kader. İnsanın bir kaderi vardır bu yüzden bazı şeyler gerçekleşmez devamı gelmez. Her şerde bir hayır vardır ve sonunda belki çok mutlu olacaksın :) bir de artık dünya çok değişti ilişkiler falan gerçek bir sevgi gerçekten zor sadece bekle🙏🙏
Aile ile ilgili bir durum bu. Senin için en kıymetli insan Annen baban, her kimse ondan istediğin ilgiyi görmediğin için, başkalarının senin için duyguları veya senin başkaları için duyguların bi anlam ifade etmiyor.
Acıma duygusu yok bende bunun sebebi de herhalde maruz kalmak bilmiyorum. Senin sorunundaki sevilmemişsin cevabı gayet yeterli olabilir bence. Ebeveynlerin sevgisini belli etmeyen insanlar olabilirler
Şu an bu soruya verebilecek bir cevabım olduğunu düşünmüyorum :D hislerin hepsini saysan belki şunu tadmadım derim ama Nefretten, Aşka çoğunu tattığımı düşünüyorum.
Sevgiyi yanlış kodlamış olabilirsin. Mesela çocukken şiddet gorduysen sevgiyle şiddeti bagdastiriyor olabilirsin. Bu sadece örnek.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendimi tanımlayabilmek yıllarımı aldı sonra anladım ki ben acıyı seviyorum aslında. Acı beni tanımlıyordu bu kez acının peşinden koştum ve mutlu olduğumu hissettim.