İçim ağrıyor çok kötü hissediyorum hiç bişey yapamıyorum da
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)5 ayEvden çıkmayınca daha da o döngüye girersin. Az bir ücreti olsa dahi mutlaka bir işe girip çalışınca çok iyi geliyor en azından birşeyler yapmanın mutluluğu oluyor. Birkaç ay benim de bir şey yapasım gelmezdi evi bilerek kendim tercih ettim, kendime zaman vermek istedim. Şimdilerde biraz öğretmenlik yaptım ama artık iyi hissediyorum diye bırakacağım kendi işimle alakalı güzel planlar geliştirdim ya şu yapay zekaları kim çıkardıysa hayatınıne en mutlu kişisi olsun bak yeminle. O yapay zekalar resmen hayatımın koçu oldu. Psikologları falan dinlerdim anlattıklarının hiçbiri benle örtüşmüyordu, hani bakıyorum kendime hasta değilim sağlığım yerinde ama iç sıkıntısına napsam çözüm bulamazdım o yapay zekalar sosyal medyada bana çok güzel iş planı çıkardı sosyal medyadan şu an her şey istediğim gibi olmak üzere. Teknoloji bu kadar gelişmişken elin işin yıpranmak da mantıksız geliyor ama yalan yok geçici de olsa o somut hayata katılmak iyiydi. Branşın ne hocam bilmiyorum ama ufak da olsa kurs okul biraz bir yerlerde çalış sonra aşarsın gerisi geliyor vallahi bende aynı dönemlerden geçtim çok iyi anlıyorum seni ben..
119 Yorumla
Soran5 aySınıf öğretmenliği ama kaç yıldır atanamadim ben hiç özgüvenim yok
Cevap sahibi5 ayYa lütfen eve kendini kapatma bu alanda özelde de gerçekten iş imkanı geniş. Ücretleri de çok az değil çünkü siz full gidiyorsunuz. Branş bazlı gidenler daha az ücret alıyor. Ufak ufak başla gerisi gelir ben de yaşadım bu dönemleri geçiyor hiç geçmez sanardım geçiyormuş
Soran5 ayHiç özgüvenim yok evden çıkamıyorum sosyal fobim var geçen sene denedim çok zorlandım
Cevap sahibi5 ay@Birgexe Kişisel gelişim alanlarında canvada geminide metaai de görseller ve içerikler hazırlıyorum artı olarak cilt bakım içeriklerinde doğru kombinler, hangi ürünler birlikte kullanılır kullanılmaz gibi şimdi de dijital karakter üretmek için çalışıyorum onun hareketli video kısmı biraz zaman alıyor diye ağırdan alıyorum ama başlayınca gerisi geliyor. Kendi yüz ve sesinizi kullanmasanız bile çok güzel işler çıkıyor yapay zeka harika bir gelişim
Soran5 ayGerçekten mi yüzümü göstermeden içerik ne olabilir eskiden makyaj malzemeleri istiyodum tanıtmak ama yüzümü göstermeden zor napabilirim ki
Cevap sahibi5 aySoran şöyle, kendine mutlaka kişisel bakım, kozmetik vs alıyorsundur veya almasan bile mutlaka içerik bilgin vardır hani en olmadı yapay zeka araçlarıyla hangi içerikler uyumlu, hangi ürün neye muadil bir şekilde sunulur. Şimdi belki diyeceksiniz bu kadar insan erişiyorsa içerikler tutar mı diye ama tutuyor. Çünkü çoğu insan biraz birşeyler bilse bile kafası karışık, düzeni yok bu anlamda veya siz öğretmensiniz diğer seçenek olarak eğitim koçluğu da yapabilirsiniz. Ama bana soracak olursanız kesinlikle cilt bakım, kozmetik ve kişisel gelişim alanları derdim. Hatta ara ara dm de saatlik görüşmeler de yapıyorum üç beş biraz da olsa oradan gelir elde ediyorum. Onda da para vermemezlik yapan çıkar diye önce konuşmadan ücretin yarısını görüşme bittikten sonra da diğer yarısını alıyorum. Konuşmak isteyen ve iç dökmek isteyen insan çok. En çok da evliliği kötü giden anneler destek istiyorum. Benim mezuniyetim de bu alana uygun ve kişisel gelişim alanında sertifikalar da aldım.
Yüz ve ses kullanmamak için en güzel araç video için capcut. Canvadan da şablonlar çok iyi hazırlanıyor. Ürünleri hatta satın almak da şart değil. Webden fotolarını bulup canvada veya geminiden birleştirip post altına mesela hangi içerik neyle uyar diye bilgi verebilirsiniz veya günlük makyaj için ürünler önerebilirsiniz. Haftalık indirimlerle ilgili çeşitli marketler, kozmetik mağazaların indirim günlerini post yapabilirsiniz. Videosuz bile olur. Ses eklemeye gelince o da capcutta var ve elevenlabsde de ücretsiz çok ses var.
Chatgptye veya diğer yapay zeka araçlarına istediklerinizi derseniz o da çok güzel tavsiyeler veriyor ben de böyle başlangıç yaptım hem de harika kafa dağıttırıyor. Böyle yazınca çok uzun belki ama zaten telefonlar çoğu zaman elimizde pratik yapmak konusunda da zorluk çekmezsiniz. Yaparsınız. Yeter ki kendinize inanın bir yerden başlayın, olacak🌸
Soran5 ayÇok sevindim uzun zamandır içimde böyle bı şey yapma fikri vardı ama ne yapabilirim bilmiyordum evet makyaj yapıyorum ama yüzümde görmeden mesela kızlar bunu kullanıyorum çok iyi geldi cildime falan yapsam görmeden nasıl inanılır ya da kpss çalışıyorum herkes gibi kitap falan tavsiye etsem hesabım tamamen kpss üzerine açılmış olur kafam karışık bide ben iki ay sonra urlaya gidicem doğal manzara tarzı biseyler mi almalıyım ya da günlük hayatımı mi her gün paylaşayım kendi sesim haricinde başka ses kuklanabilir miyim bana tavsiye verir misiniz 🙏
Cevap sahibi5 ayOnlar da olur tabii. Bana kalırsa instagramdan bunları yapın derim. Youtube eskisi kadar izlenmiyor ve insanlar uzun videolara tahammül edemiyor.60 saniyelik reelslar yapabilirsiniz ve aktif olarak manzara, dinlendirici müzik eşliğinde güne dair kısa yapay zeka desteğiyle ses kullanarak iyi gelen motivasyon yazıları ekranda çıkacak şekilde paylaşabilirsiniz.
Kpss güzel fakat piyasada eğitim koçu adı altında bu işi çok yapan var insanlar da artık gelecekten pek beklentisi yok diye sınav odaklı paylaşımları da es geçmeye başladı.
Kendi sesiniz dışında en iyi araçlar elevenlabs ve capcut sesleri. Onlar da doğal insansı sesler var onlar güzel.
Makyaj, cilt bakımı illaki yüzünüzde göstermek hiç şart değil. İnsanlar kombin, içerik uyumunu daha çok artık önemsiyorlar. Bilirsiniz birçok insan sonuçta makyaj yapabiliyor artık ve haliyle kimsenin yüzünden nasıl duracak diye merak etmiyor. Daha çok uyumlu mu? Fiyat-performans ürünü mü diye bakıyorlar:)
Soran5 ayAnladım o zaman daha çok kombin ve manzara günlük yapılan işler için bı sayfa açayım ses bulursam daha kolay olcak bı cesaret deneyeyim olur belkide
Cevap sahibi5 ay1-2 kere yaptıkça alışırsınız ve yorumlar gelince daha çok motive olursunuz.
Görüşlerinizden okuduğum kadarıyla kalabalık sevmiyorsanız zaten bu iş tam sizlik. Tamamen size ait alan ve ekonomik kaybınız da yok hani bir iş kurup somut anlamda belki batma riski var ama sosyal medyada bu şekilde paylaşım olunca 0 risk:)
Soran5 ayÇok haklısınız ailem çok karşı böyle şeylere ama deniycem içimde kalmasın en azından
Soran5 ayAjans falan tercih etmeden de para kazanılıyor mu
Cevap sahibi5 ayYok ajans gerekmiyor. İnfluencearlara da baktığımızda onlar çok çok sonra ajanslarla çalıştılar. Belki hatırlarsınız youtube ile başladılar hep.2014-2015 yıllarında youtube revaçtaydı ve hepsi kendi imkanlarıyla çekim yapıyorlardı. Ajanslar daha şunun şurasında 2 senedir aktifler. Kendi yüz ve sesinizi kullansanız ileride ajans düşünün derdim ama bu konseptte hiç gerek yok:)
Soran5 ayA iyi o zaman kendi kendime deneyeyim o zaman
Cevap sahibi5 ayOlur yaparsınız:) Kimler neler yapmıyor? Siz eğitimli bireysiniz ve mutlaka motive isteğiniz bir yerlerde uyarılmayı bekliyor🙂Başlamamak köreltir ve daha çok gençsiniz
Soran5 ayHiç enerjim yok hayata
Cevap sahibi5 ayEğer maddi çok sıkışık değilseniz sosyal medyadan başlamak güzel ama acil kazanca ihtitaç varsa gerçek dünyanızda bir okulda çalışmak mantıklı ama sosyal alanlara karışamam dediğiniz için o size eziyet gelir. Sizin bireysel alanda işlere yatkınlığınız daha fazla. Sizi anlıyorum, bu alanda mezun oldunuz ve belki bu alanda işinizi yapamamaktan içiniz gidiyor ama kendimizi de dinlemek şart bu sebeple daha bir şey kaybetmediniz tam tersi kazanacak fırsatlar çoğalıyor🙂
Soran5 ayEvet çok kalabalık sevmiyorum sosyal medya işi daha güzel geliyor inşallah yapabilirim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)5 aySeni çok iyi anlıyorum. Bu duyguları buraya yazabilmen bile çok güzel. Sadece çok yorulmuş durumdasın. Ama güçlüsün. Kendinden büyük adımlar bekleme. Haksızlık etme. Bugün mesela sadece camı aç, yüzünü yıka, balkona çık, odanı topla, bakım yap. Hayatta kalmaya çalışıyorsun. Beni kimse anlamıyor diye düşünüyorsun. Ama bu yanlış. Elbette seni anlayan var. Bazen yardım istemek de güç istiyor depresyon buna izin vermiyor. Mümkünse bir uzmana görün, hiç olmazsa online olarak bir uzmanla görüş. Bu mümkün değilse güvendiğin tek bir kişiye bile açıl. Unutma bu sen değilsin. Bu, senin içinden geçtiğin bir süreç. Geçecek, yavaş yavaş geçecek.
06 Yorumla- 5 ay
Yapay Zeka çok sahtesin!
Soran5 ay@heiwaomotomeru sen diyince fark ettim
- 5 ay
Soran5 ay@heiwaomotomeru 28
Cevap sahibi5 ayYapay zeka değilim. Artık her iyi yaklaşım gören kelimelerini düzgün seçene yapay zeka damgası vuruluyor.
- 4 ay
Ben bile okurken yapay zeka dedim ya 😂
Gizli Üye(25-29)5 ayTa kendisini yaşıyorum. Son 2 yıldır çalışmıyorum 25 yaşındayım 13 yaşımdan beri çalışıyorum normal şartlarda. Her yıl kendime bisiler kattım hep üstüne katarak ilerledim takı bu iki yıla kadar. Yani şöyle 2 ay 2 ay olmak üzere rastgele işlerde çalıştım. Onun dışında çok nadir dışarı cikiyorum herhangi bişi de yapmıyorum. Başa cikilamaz hale geldiginde de bir defterim var oraya not alıyorum. Eskiden çokta sosyal bir insandım şimdi inanılmaz korkuyorum biriyle tanışmaya etmeye. Allah yardımcımız olsun ne diyim. Benim planım sıfırdan başlamak ama henüz kıymetliyi kaldiramadim. Bakalım 😄
03 Yorumla
Soran5 ayBen korkuyorum hasta hissediyorum baya kötüyüm
Soran5 ayYalnızim tek başımayım
5 ayHerşeye geç kaldım düşüncesinden mi oluyor yoksa? Eğer öyleyse bu düşünceni at ve olduğun zamana odaklan şunu yapicam bunu yapicam yetişemiyorum olmuyor düşüncesinden uzak durmaya çalış, başka insanların hayatına bakıp kıyaslama yapma bu seni öldürür hayatını mahveder bu senin hayatın o da onun hayatı başkalarinin elindeki nimetlere bakıp kendi elindekine bakıp üzülme yoksa bu durumda hasetlik ortaya çıkabilir ve bu seni rahatsız eder. O onun nasibi senin elindekiler de senin nasibin kendine iyi kelimeler olumlu sözler kur. Unutma ki Amacın için attığın her adım bir başarıdır.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Evden çıkmadığın dönemler uzadıkça içinin ağrıması çok tanıdık bir his 😔 Yalnız değilsin, birçok kişi bunu yaşıyor ve çıkış yolu da var 💛
Önce kendine kızmayı bırak. Bu “tembellik” değil, bedenin ve zihnin yorulmuş hali. Küçük başla. Mesela bugün için hedefin sadece:
• Perdeleri açmak
• Bir duş almak
• 5 dakika pencere kenarında oturmak olsun 🌤️
Sonra bunu yavaş yavaş artır. Kısa bir yürüyüş, telefonla bir arkadaşla konuşma, sevdiğin bir dizi ya da hobi ekleyebilirsin 🎨📚
Eğer günlerin aynı ve çok ağır geçiyorsa bir uzmandan online da olsa destek almaya çalış. Konuşmak içini hafifletir. Yalnız hissetsen de tamamen çaresiz değilsin, adım adım toparlanabilirsin 🍀💫00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
68Cevap
Seni cok iyi anliyorum kesinlikle depresyon basite alinacak bir sey degildir yalniz hissediyorsan derin bagin olan sosyal cevrenle bulus eger zor geliyorsa sadece kisa sürelik bir kisiyle basla. Onun disinda terapiye baslayabilirsin, cinsiyetin kadin belki kendin icin süslenmek, neseli sarkilar denemek, yeni hobiler yeni yerler kesfetmek. Insirah suresini dinle beni cok iyi rahatlatiyor zor zamanlarda ve namaz kiliyorsan biraz fazla kil kilmiyorsan inancliysan seccadeye otur secde pozisyonunda ya da normal dua ederek icini dök icindekileri kagida da yazabilirsin.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 662 cevap paylaştı. Aylardır evden çıkmamak yani sanırım bu en son basıma geldiğinde trafik kazası sonucu yaralanıp yattığım dönemdi (2015) yoksa kendi adıma mümkün değil kış mış dinlenmem hiç bişey yapamasam çıkar yürüyüşe giderim evde günlerce duramam nasıl başardın bunu bea kızçe hani film izle oyun oyna ne bilim özel bi tarifle yemek yap vs vs derken hadi geçsin bi hafta eee diğer zamanlarda naptın peki
1103 Yorumla
Soran5 ayDelirdim tabiki çocukluğumdan beri baskıyla büyüdüm evde narsist babam var çok travmam var babam kendi tarafıyla sadece kendisi görüşüyor annemi eve kapatmış bizim eve gelen giden hiç kimse yok küçük yerde yaşıyorum çok denedim sosyal olmayı ama sosyal fobim var bomboş bi hayat dışarı çıksam tanıyan kimse yok birini sevmiştim aldattı depresyon geçirdim üç sene eve kapandım kpss çalışıyorum sözde üç senedir oda yok hayata dair hicbiseyim yok şimdi daha kötüyüm evde ses yok annemle kaç aydır evdeyim duvarlara bakmaktan gerçeklik algimi kaybettim dışarı çıksam gidecek kimse yok artık çıkamıyorum da babam şehir dışında ama geldiğinde bizi evde istemiyor berbat bı hayatın icindeyim çok isterdim çevrem olsun
- 5 ay
Yani mantıken düşünüyorum evli olsam diyelimki bazı takıntılarım var ve çevreye karşı soğuk biriyim uzak biriyim öyle oldugumu varsayalım o zaman aileme yani eşime adeta basının etini yicek kadar yoğun baskı kurardım muhtemelen çünki kinseyle iletişim kurmadığımda basıma gelicek ilk olay muhtemelen en güvendiğim en yakınımdakilere sataşmak olucak belli bi seviyese sonrası ve burdaki sürecide mantıken annenin davranısları belirlicek yönetimi annenin bazı zamanlarda ele alabilmesi gerek
Soran5 ayBaşından beri eve kapattı baskıyla sürekli olaylarla geçti şimdi ise benide annemide evde istemiyor annemi zaten hiç sevmedi dışarıya karşı hep kötüledi annem evden çıkmıyor boşansalar gidecek yeri yok markete bile gidemez bende atanamadim diye benide istemiyor ama benim ne akraba bağım var ne arkadasim var çok zoruma gidiyor
Soran5 ayBitmiş bı evllik düşün annem onun için var yok önemsiz bunu kendi tarafıda biliyor babam annemi ezdikce zevk alan akrabalari var rezil biri kendi evinden çok kendi tarafına tapan biri annem senelerce evde dışarıyı bilmez bizide savunamaz
- 5 ay
Akraba bağına bişe diyemem misal kendi ailem daha doğrusu sülalemde birbirinden çok kopuk nerdeyse bayramdan bayrama telefonda görüşürüz bide biz İzmir'de yaşıyoruz ama tüm akrabalarımız antalya bölgesine yayılmıs durumda herkesten uzağız bunlarında etkisi var ama akrabalarımı arıyomuyun yanı yanımda olmaları anlamında hayır aramıyorum yanı bu bı eksiklik olarak yok bende çünki halen çok samimi oldugum 2 çocukluk arkadasım bildiğin 30 senedir birbirimizi tanırız onlar evli ben bekar olmama ragmen birlikte oturup muhabbet yeme içme vs olur işyerimden de birkaç arkadasım var bence bu dostluklar yeterli etrafımda düzine düzine insana gerek yok toplasan 5-6 gerçek dost yeterli mantıken seni düşündüğümde kpss vs dediğine göre 25 civarısın yani bu yasa kadar edindiğin çocukluk arkadasların okuldan arkadasların nerdeler bea hepsimi uçtu o şehirden
Soran5 ayEdinemedim ki herkesin arkadaş edindiği yaşta ben evdeydim dışarı bile cikamazdim en güzel yaşlarım berbat geçti herşeyi yapar eder suçu bize atar insana babası böyle yapınca disardakilerden de herşeyi beklerim adam psikolojimi bozdu
- 5 ay
Anneni ezmekten zevk alıcagını sanmıom bu nasıl desem yanı insan hayat arkadasını el üstünde tutar ona hayrandır severek evlendiği birine tapar ama görücü usulü vs zorla bile olsa nerdeyse 30 yıllık bi evlilikten bahsedioz dile kolay bu süreçte mantıken sevmeseler şimdiye çoktan biterdi belki bir kıvılcıma bakıyodur aralarındaki bağ ya da gercekten senın hıssettiğin gibi artık o bağ yoksa bu durumda annenın en buyuk enerji kaynagı sen olursun annenle aran nasıl peki merak ettim çok özel deilse eger rahatsız etmiosam
Soran5 aySen niye herkesi mutlu saniyosun ki daha anlatmadigim neler yaşadım benim sorunum yok onla
- 5 ay
Edinemedimki derken bahsettiğim çocukluk arkadasların senın 10-15 yaslar arası dısarda oyun oynadıgın birlikte aynı kapta yemek yediğin arkadaslarını diom onlar nerde hadi okul zamanı tanıstıkların mezun oldu baska sehirlerde iş buldu evlendi gitti vs ama çocukluk arkadasların yakınlarında illaki olmalı
Soran5 ayMahallemde vardı çocukken onlarla da tasindigimiz için koptuk lisede vardı dislandim bikac bişey oldu evde olanlar yüzünden insanlarla iletişim kuramiyorum sosyal fobim var şimdi öğretmenlik okudum onuda yapamıyorum
- 5 ay
Ben mutluluk harici birşeyi pek düşünmem düşünmekte istemem genel olarak hayat hiçbizaman mükemmel bi sunumla olmuyo biz bu dünyaya gelmeden öncede kimse bizim ailemize katılmak istermisin bu dünyada olmak istermisin diye sormuyo soramıyo haliyle mutlu olabilmenın yollarını aramayı tercıh eden biriyim
- 5 ay
Peki sosyal fobini sanaldan yenmeyi denedinmi yani saçma sapan arkadaslık sitelerinden bahsetmiyorum ilgilendiğin bir eğitim alanında tanıstıgın sanaldaki meslektasların olabilir ya da bi hobindeki arkadaslar olabilir merak ettim en son kendin için hobi veya özel bir eğitim olarak neye katıldın ve ne zaman?
Soran5 aySanalda rahatım ama gerçekte zorlanıyorum
- 5 ay
Bu çok normal sanalda hepimiz gercekte oldugumuzdan daha rahatız bazen sadece burada bile içini dökmek rahatlatır sonucta asla görmediğin ve asla görmüceğin insanlarız bence bu bi avantaj bu sayede gercekteki korkularını paylas ve yenmeye çalış deneme yap karsındakine kötü davrandiğinda verdiği tepki ne iyi davrandıgında verdiği tepki ne bunlar senın için gercekteki tanısmalarda bilgi olarak haznende kalıcak ayrıca suanki durumu yoksayarsak yarın öbürgün iş hayatına basladıgında ortamın bambaska olucak belkide annenle beraber bambaska bşr şehirde yeni bi yasam kurucaksın
Soran5 ayCesaretim yok geçen sene çalıştım yapamıyorum sosyal fobimi yenemedim nasıl duzelcem bilmiyorum
Soran5 ayHayır
- 5 ay
Bence çalışma hayatına girdiğinde düzelicek çünki ister istemez insanlarla içli dışlı olucaksın bende eskiden insanlarla iletişim kurmaya soğuk biriydim ama yıllar içinde meslek gereği gittiği yerlerde kayboldugumda ya da bazı yerleri bulamadığımda vs önüme gelen hertür insanla bi merhaba diyip adres sorma ile iletişim kurmaya basladım buda zaman içinde iletişimdeki o ilk ağır çekingenliğimi yendi sebebi iletişime geçmeye mecbur kalmak hiç bilmediğim yerler vs ve geriye dönmende gerek yanı aslına bakarsak sende Şu an iletişime gecme adına nerdeyse mecbur pozısyondasın örnek veriyom iş arama konusunda bilgi araştırma yap korkma merhaba dediğnde insalar defol etrafımdan demiyo yeterki ne konuscagından ne sorcagından emin bişekilde git
- 5 ay
Nasıl hayır ama öğretmenlik okuduguna göre bu senın hayalın olmalı hayalının en zor adımlarından ilk basmaağı yanı eğitim kısmını atlatmısın şu an yerınde olmak isteyen bisürü öğrenci var bence yer farketmeksizin senın adına çıkabilicek iş imaknı nerde ise tercihlerini yap kovala vazgecme en istenmeyen yerleri yaz hepimiz iş hayatımıza baslarken en kötü noktalardan basladık çünki en önemli olan biyerden baslamak benimde dayım yok anladıgım kadarıyla senınde dayın yok bu yuzden en istenmeyen yere talip olup adımını atmalısın hadi lütfen bu noktaya kadar gelip şimdi sessizliği tercih etme
Soran5 ayGeçen sene girdim ücretli öğretmenlik yaptım zorlandım bişey bilmiyorum hocalar o kadar egoist ki kimse yardım etmedi saçma sapan davrandım onlarla öğretmenler odasında oturmak berbattı velisi bayramı etkinliği derken anksiyetem tavan yaptı ben hiçbir işi yapamıyorum tek başıma herkes egolu davraniyor
Soran5 ayOkurken isteyerek okumadım zaten üniversite hayatımda berbattı sunumları yapamadım
- 5 ay
Bu sadece özel sektörde değil tüm alanlarda maalesef böyle ilk işe basladıgında herkes bir profosyonel gibi davranmanı beklıo ancak eksiklerinin üstüne gitmek için egoluda olsa o insanlardan bişeyler öğrenmek zorundasın bu ilk basta insana off puff dedirtito ancak ilerleyen süreçte kendini gelişimini gördükçe gözlerin adeta baharda açılan pencereler gibi tertemiz solucak bunun için ilk kara kışı atlatman gerek aslında iyisiyle kötüsüyle bi baslangıc yapmısın bence çok degerli bi adım bu ikinci dönem adınada kovala derim evde durup kendi kendine hayal dünyanda kaybolmaktansa o yoğun temponun içinde zaman nasıl aktı bilemezsin yaz gelince yeniden bi plan yaparsın
Soran5 ayYaşım küçük değil 28 yaşındayım öğretmenlik öncesinde de dış dünyayla çok tanisamadim çok kez denedim arkadaş edinmeyi ama bı şekilde dislaniyorum sosyal fobimi yenmedikce hayatım duzelmeyecek neden arkadaşım olmuyo oturunca herkes tanıdığı birinden akrabasından birilerinden bahsediyor ortak paydaları oluyo benim arkam yok anlatacağım bişeyim de yok istenmiyorum öğretmen gibi davranmami istiyolar ama kendimi çocuk gibi hissediyorum çünkü yaşantım yok hayata dair anım yok düşünsene çocuk senden biseyler bekliyor hayata dair ama öğretmen sandığı kişide yıllarca evde kalmış acilamamis biri
- 5 ay
Bazen hayatı çocuklarla beraber buyuyerek öğrenirsin misal kendim yanlıs meslek seçip okuyup yıllarımı boşa harcayınca 29-30 da yeni eğitim yeni bir meslek ile adeta benim yanımda çocuk kalan henüz 20 sindeki hayatında ilk kez çalışan çocuklarla beraber staj gördüm çalıştım kısaca çocuklarla beraber öğrendim bu mesleği dünyanın nasıl biyer oldugunu 30 dan sonra keşfettim yani 28 yas gec değil tam tersi artık olgunlastıgın kendinden ne istediğini bildiğin hayallerinin pembe hayaller değil gercege en yakın basit hayaller oldugu dönem
Soran5 ayŞimdi KPSS çalışıyorum ama hiç emin değilim diyelim ki öğretmenlik kazandım iki sene akademi var yaşım geçiyor birde büyüklere sunum yapmak istemiyorum korkunç benim için düz memurlukta zor uçurumda hissediyorum evlilik zaten bu psikolojiyle istemiyorum bu yaştan sonra ne çevre ne arkadaş bulabilirim ölmüşum toprak atmayı unutmuşlar
Soran5 ayEskisinden daha korkagim şimdi çok geri kaldım herşeyden napcam bilmiyorum
- 5 ay
Bu psikolojiye sürüklenmen hemen olucak bir süreç değil yıllar içinde bu noktaya gelmişin ama ölmen dünyanın kazandıgı anlamına gelmez bir öğretmen asla kaybetmez benim gözümde içindeki çocuga izin vermelisin bu süreç evlilik flört o tarz işleri kaldırıcak bir süreç değil bu süreç sadece senın kariyerindeki tasları dizme süreci ilk etapta
Soran5 ayBana insan lazım ama kimse yok samimiyet yok yanimda birileri olsun istiyorum belkide uzun zamandır beni gören duyan yok sevgi görmek yok kendime çok kötülük yaptım herkes bana vurduysa bende kendime acimadim
- 5 ay
İnsanlar bazen yanında gibi durur ama sana zararı olur en buyuk örneğide şuana dek anlattıgın kadarıyla kendi ailen evinde hissettiğin tek şey şu soğukta sıcak bi çatı altında olmak keyif ya da bana bişey olsa bakarlar hissi değil yani insanların yanındaymıs gibi gözküp aslında güvende olmamaktansa yalnız olup kendin yapabilceğin işlerin arkasında dimdik durman tek basına savasmaktan cekinmemen çok daha hayırlı olabilir
Soran5 ayÇocuklardan korkmuyorum diyorum ya bayramlar etkinlikler veli toplantısı müdür öğretmenler odası boğuluyorum bunlardan
Soran5 ayNiye herkesin arkası var akrabaları var komşuları var bı dugune gittik annemle masada tek oturduk babamın tarafı da ordaydi annemi dışlamışlar ben bu yalnızlıktan bahsediyorum ben bu psikolojiyle kendimi herkese yabancı hissediyorum ilerde nasıl evlenip çocuğum olsun ki içim de hiç sevgi yok hayata devam edemiyorum korkmasam intihar bile ederim ama ona bile değmiyor çünkü gitsem kimsenin umrunda olmayacak
Soran5 ayHiç kimse yok dedim ya artık evim bile yok ben evlenmek zorunda değilim normal bı hayat yaşamak isteidm sadece
- 5 ay
Yasım 25-30arasındayken tüm cevrem en yakın oldugum berabwr yıyıp içtiğim herkes evlendi ve ben bianda yalnız kaldım aynı senın durumunda çünki evlerine davet etselerde gitmiyodum eşleri beni tanımıyo o kadar samımı deiliz eşleriyle ben bekarım onlar evli birkaç aile bulusup oturuyo ben arabaya bınıp bınıp gidip sahilde sessiz kenarda tek oturup geri geliyodum zorla alıştırdılar zamanla beraber oturup kalkmaya ve bu yıllar aldı ınan bana bende bu süreçte kafamı kullanıp mesleki değişimimi yapmadım ve kalktım 30 zumda hayata yepyenı bı adım attım sonra anladımki hayat 30 dan sonra basladı kısaca bu yalnızlıkları yasadım ailevi kendi içimizde benimde sorunlarım oldu bugun halen devam eden şeyler var vs ama tümü sen ne yapmak istediğine karar verdiğinde bi kenarda kalıp yaptıgın attıgın her adımda basardım demeye dönmeye baslıo bu süreç senin adınada çok yakın bence
Soran5 ayNe desem icimin agrisini anlayamazsin aylardır burada anlatıyorum konuşuyorum ama geçen sadece günler hicbisey yapamıyorum
- 5 ay
İntihar kesinlikle bir çözüm değil dediğin gibi arkandan ağlarsa annen ağlar gerisi tüh der kimi güler kimi amaaan der gram umursamas yanı kısaca kara bi boşluktan ötesi değil senın ruhun içinde gelecegı nereye gider bilemem henüz hiç ölüp geri gelmedim bilmiyorum ordaki yasanan süreci bu yüzden bence intihar kısmını ele gözünün gördüğü bildiğin kısma odaklan
Soran5 ayKendimi zavallı hissediyorum insan görmek için markete gidiyorum sadece bu kadar düştüm işte
Soran5 ayTek başıma dünyayı gezmek istemiyorum geriye baktığımda bağ kurduğum insanlar istiyorum yalnızlık bana ağır geliyor
- 5 ay
Tamda senın yasında bursada yasayan tandıgım bı kızçenın birebir kopyasısın oda iki günde bir intihar etcem ben der ben işi yapamıom der okudugu meslek dısında işte çalışır ailesi ile arası iyi değil vs vs zar zor motosiklet alma hayalı için onu dürte dürte 3-4 ayda ıkna ettim sonunda motorunu aldı bakalım senıde evden çıkma konusunda ikna edebilcekmiyim
Soran5 ayBen uzun zamandır hayal kurmuyorum çocukluktan beri travmalarla büyüdüm hep bı terk edilme korkusu aşık olduğum biri vardı yedi sene emek verdim ona bağlanmıştım evlenmek istediğim kişiydi ama bianda terk etti sonra başkasıyla görünce depresyon geçirdim insanlara güvenim hiç yok bir sürü hayalimi gerceklestiremedim gitgide daha kötü oluyorum kpss bahane günlerdir perdeyi bile açmadan duruyorum başak burcuyum
- 5 ay
Hmm biraz inceledim eger burcunun özelliklerini tasıyosan ki biraz tasıyosun senın için somut örnekler görmediği pembe hayaller peşinde koşmaz tam tersi morali düşer ve karamsar kalır dio yani ilk önce basit basarabilceğin somut örneklerle ilerlememiz gerekicek peki hayvanları severmisin kedileri köpekleri kuşları havalar soğuk malum kış ayı üstelik evdesin hayvan severlere katılıp hem onlarla tanısıp hemde sokakta yasayan hayvanlara gönüllü olarak yiyecek götürüp onlarla iletişim kurmaya ne dersin
Soran5 aySevmiyorum dokunamam
- 5 ay
Bu arada 7 yıllık ilişki dile kolay benim 3 bucuk yıllık ilişkim bittiğinde ki tamda sözlencez evlencez vs sanıyodum askerlik öncesi söz askerlik sonrası düğün hayali kurarken bitti ve ben abartmıyorum 5 yıl iyi kötü ayırmaksızın tüm kadınlardan nefret edip uzak durdum senınde ilişkin yeni bittiyse eger bu süreç oldukca uzun olucak buna ne ben ne baskası bi çare bulamas bunun tek ilacı zaman ve baska şeylere odaklanman
Soran5 ayHayır biteli dört sene oldu onun gittiği sene ben depresyon geçirdim kpss çalışamadım şimdiye çoktan atanmistim hayatımı onun yüzünden kaydirdim ben
- 5 ay
Pekii hayvanlarla olan iletişim ağını kenara koyduk bakalım baska neler buluruz düşünelim mesela şu an kpss için yanı en azından o bahane ile katıldıgın wathsapta telegramda vs eğitim sınav grupları var mı onlarla iletişmde kalıp konusma becerini tek bi noktada dahi olsa ilerletebilirsin önemli olan biyerden baslaman
Soran5 ayTelegramdan bazen soruyorum ama benim isteğim gerçek insanlar olsun
- 5 ay
Sorun değil hepimizin basından bu tarz olaylar gecıo bnde evlencem derken bitince hayatımdaki yanlıs giden mesleğe dur demeyip hayatımdan 10 seneyi çöpe attım ama en sonunda bı baktım herkes evli çocuklu va ben tek basıma seyehat edıom koca arabada bıle yazın denıze gidiom tek balkona çıkıom tek dedim bi seçim yapmam gerek mesleki olarak değişimi aeçtim çokta mutluyum şimdi ve sıra sende artık bu geride kalan boşa gecen zamana bi dur demelisin en önemliside artık kendi kariyerine odaklanmalısın hepimiz burası ya da tanıscagın biçok insan gelip geçici kariyerin senınle ömürlük olucak o onun sayesinde gercek arkadasların olusucak dıs dunyaya dair bilgin gelişicek vs
Soran5 ayKariyer yapamam artık akademi var öğretmenlik için sunum falan yapamam ben diğerleri gibi olamıyorum bı kızın nasıl kız arkadaşı olmaz demi çok saçma kızlarla bile yakın olamıyorum çok kasıntı biriyim bikac kız arkadaşım olsaydı hicbisey olmazdı
- 5 ay
Bı kızın özelliklede küçük bir yerde büyümüş bi kızın çok samimi yakınında kalan arkadasının olmaması doğal bişe şimdi diceksnki senin sölediğini kulagın duyuyomu bu neyın kafası dıyebilirsin ama mantık yurutelim şimdi gel karsıma otur al eline kahve çay ne istersen içmeye basla şöle bi düşün varsayıyorum yasadıgın cevrende 10 tane çocukluk arkadasın olan kız olsun bugun hepinizin yası nerdeyse 30 a dayandi haliyle yarısı zaten henüz 20 yasına gelmeden liseden sonra artık okulmu okumamakmı arasında kaldı kimi ailevi sebepler kimi asık oldum sanmalar kimi ise bende okucak potansiyel ve hava yok demekten eğitim hayatını bitirmiştir bu grup muhtemelen ama sevdiğiyle ama görücü usulü derken sen daha ünideyken evlenmiş ve hayat kosulları gereği baska illere tasınmıstır bile kaldı geriye 5 kişi bu 5 kişide seninle beraber okumus kariyer sahibi olmus kişiler olsun arasından toplasan 2 tanesi bekardır evliler meslek ve eş durumundan muhtemelen ya baska sehirde ya da yakınında dahi olsa senın tek olmandan dolayı samımıyet kopmustur kalan 2 kişide tercihini yurtdısı vs yapsa kaldı geriye sıfır yanı bu mantıkta zaten sadece yasadıgın yerin küçük olmasından kaynaklı %80 çevreni baska şehirlere iş eş durumundan gönderdik geriye kalanlarla hayat felsefenız farklı olunca sana arkadas olcak yoldas olcak kişi kalmadı kısaca çok çok doğal etrafında kız arkadasının kalmaması ki kızlar genelde biz erkeklere göre %70 evlilik vs durumlarında şehir değiştiriyo
- 5 ay
Kariyer yapabilirsin ben 34 düm halen meslek gereği her 3 yılda bir hizmet yanı çalışma sürem doldugumda türkiyeye gelip pasapasa eğitimlere katılıp gelecegım adına kendimi yükseltiyorum üstelikte okumagı hiç sevmeyen biri ben ben bunu yapıosam sen 28 sin hemde öğretmen olmayı basarmısın bu basit bişe değil akademik eğitimlerini sunumlarını istedikten sonra hertürlü yaparsın yeterki ben yapcam de
Soran5 ayYa ben evlensem kinamda oynayacak kız yok ya durumum o kadar rezil ki geçmişten gelen bağları olan insanları çok kıskanıyorum ben bu olanlar için de hep babamı suçlayıp nefret ediyorum benim ailem hep mükemmeliyetçiydi babam herkese tepeden bakan küçümseyen kimle konuşsak onu istemezdi zamanla bizi uzaklaştırdı şimdi o insanlar iki yıllık okuyup atandı hem burada hem baska şehirlerde çevreleri oldu bense evde kaldım ise bile giremedim benim hedefim yoktu ailem hukuk için zorladı üç kere girdim son yıl delirmistim ilaç kullandım şimdi düşününce ne gerek var zorlamaya şimdi de kpss hayatımı çalıyor ya Eylül'de yine atanamazsam öleyim mi ailemin mantığı bu işte tek biseye odaklanıp hayatı kaçırmak istemiyorum gezip Tozan hayatı yaşayan insanlar atanıyor aynı sınav üstelik benim gibi duvarlara bakan birinin dört yıldır atanamamasi normal bence keske güçlü biri umursamaz biri olsaydim herşeyi kafama takıyorum
- 5 ay
Aslına bakarsak suana dek konusmamızın tam olarak ilacı umursamamak kısmı hayatı kendine göre şekillendirmekten korkma evlilikmiş vs hiç acelesi yok ki zaten yasında genc bence 3-4 yıl daha bekle önce psikolojik olarak bi toparlan kınana gelicek insanlar emin ol olucak genel olarak insanlara yeterki eğlence de tanıdıgın tanımadıgın bisirü kişi orada oluverir ki anladıgım kadarıyla aç oldugun konuda kalablık içinde yasamak insanlar bazen şişer bu kalabalıktan kurtulup dinlenelim bi özgür kalalım der sendede tam tersi o kalabalıga aclık var bunun caresi sadece kendi içindeki korkuları yenmek basak burcunun sana getirdiği her adımım emin adımlarla ilerlediğim bir senaryo olucak durusunu esnetebilmelisin ki bence kpss puanına bakmaksızın en tercıh edilmeyen yerleri yazmalısın ki biyerden basla işe basladıgında hem cevren gelişicek hemde yenı yasam yerin itibariyle ihtşyacların değişicek belkide bir araba alıp en yakın arkadasın olarak o arabayı görüceksin bisüre o süre zarfında arabanla yol üstü olan baska bir arkadasını işe gidip gelirken alıcaksın birbirinize eşlik ediceksiniz bunlar pembe hayaller değil inan bana
Soran5 ayBide söylemeyi unuttum ablam mesela yolda olsun market herhangi bi yerde kim olsa samimi olur hemrn çok kıskanıyorum ben neden böyleyim soğugum hemen yüzeysel konuşamıyorum zamanla açılınca da bağ kurmak istiyorum ben çok zorlanıyorum konusmaya
Soran5 ayEvet bu son yazdıkların tam olarak beni anlatıyor kalabaliga ihtiyacım var kendimi aylardır dinledim çok fazla uzak kaldım kpss için diyosun ama puanım atanmaya yetmiyor işte
- 5 ay
Herkesin yapısı bir değil benimde iki ablam var biri çok samimi çok girişken diğer küçük ablam ise sen arayıp sormasan kimseyi arayıp sormaz kimseye nasılsın demez kötü niyetli değil ama girişken samimi olan herkesle iletişim kuran biri değil hatta bence bende küçük ablama çekmişim ama zamanla iş hayatımda bunu yendim iş hayatım olmasaydı muhtemelen şu an 0 arkadas ve 0 hayaller ile sadece işten eve evden işe gidip gelen ot gibi yasayan biri olurdum
Soran5 ayİşte bı düz memurluk var o da 90 falan istiyo sıkıştım kaldım ya akademi yokken atanacaktim kendimden çok insanları düşündüm hep en güzel yaşlarım çöp oldu atansaydim çevrem olsaydı ne bileyim mshvetmisim
- 5 ay
Merak ettim yaklasık 4 yıldır benzer bi hayatın içinde sıkısıp kalmısın peki hiç borca girip bir şey aldınmı yanı kendini biryere şartlı bagladınmı bazen seceneklerini daraltırsınki dış dünyadan kopamassın çalışmak zorunda kalmaktan zorunluluk içinde ince ince iletişiminde gelişir
Soran5 ayHayır sadece geçen sene çalıştım bu sene ablamın yanında İzmir'de kaldım biraz gezdim şimdi yine evdeyim çalışmak bende istiyorum ama bu sosyal anksiyete beni engelliyor
Soran5 ayEvet kurumlarda bilgisayar başında o tür işler ama puanları yüksek
- 5 ay
Yani kısaca kendini kımseye calısma hayatı dahil zorunlu bir pozisyonda bırakmadın bu rahatlıkta senın hem derslere odaklanmanı hemde çalışma istediğini bı tık gevsetir üstelik çalıstıgın ortamda sansına olumsuz bi hava olmus hani tuzu biberi derler ya o derece senın soguman için tüm imkanlar olusmus bazen zorunlu kalmak şartları değiştirir kendi bünyende şartları bambaska bir havaya sokmalısın benim kalcak evim yok ben çalışmasam aç kalırım gibi gibi arkanda en küçük bi güvence hissetmeden hareket edersen dünyan değişir isteklerin değişir odaklanman bambaska olur
- 5 ay
burada saat sabah 7 ben gece vardıyasındayım 8 de millet gelicek vardiyayı vermeden bikaç rutin işim var onları toparlamam lazım senınle konusmak tanısmak guzel ancak zorunlu olarak gitmem gerekiyo konusmak istersen yaz sonra konusurz ben şimdi işleri topla kahvaltıya cık bıcı bıcı yap tekrar telefonu elime aldım diyene kadar kafadan 2 saat yokum gece uyumadııysan sende yat dinlen rahatsız ettiysemde özür dilerim konuşmak istersende 2 saat sonra ben zorunlu olarak kaçar bea
Soran5 ayBen depresyon geçirdim ya içimde haddinden fazla umursamazlik var onu atamıyorum herşeye bosveriyorum ama hayatım kayıyor işte
Soran5 ayÇok teşekkür ederim dinledigin için çok memnun oldum 🙏tabiki yazmak isterim
- 5 ay
Ne demek o zaman görüşmek üzere sonra konusuruz şimdi gideyim yakıtları ayarlayım jenerstörleri ayarlayım değerlerimi alayım analizlerimi yapayım sabaha hazırlık baslasın hadi görüşürüz kendine kocaman harika bi kahvaltı hazırla bu arada annene bi süpriz yap hadi hazır uyanıkken uzun süredir yemediğin bi kahvaltı olsun bu 🎈🌺🥗🌞🌈👋
Soran5 ay😀 tamam
Soran5 ayYine evdeyim ikide uyandım uyku düzenim de yok
Soran5 ayBu hastalık çok kötü
- 5 ay
Yani hayatı yasamak adına okuman şart değil ama seçimlerindeki evde kalma sürecin inanılmaz uzun aile ve yasadıgın çevre etkisi vs gectim kendin adına en son ne zaman gezdin desem muhtemelen hatırlamıcagın bi tarih bu durumda ne sevgilin nede sanaldaki arkadasların dısında reelde arkadasında yok peki ama yaş 50 oldugunda artık annen babanda yaşlanmıs olucaklar yani senin onlara bakıp sahip çıkman gereken zamanda 3ger obeziteninde önüne gecemezsen onlar sana bakmaya devam edicek bu süreç nereye kadar evrilebilir sürdürülebilir emin değilim altında yatan sebepler çok ama çok derin olmalı
- 5 ay
Ben hayatım boyunca en uzun süre evde yattıgım dönemi halen unutamam oda trafik kazası sonucu yaralandım hastane ve ev süreci vs derken heralde 4-5 ay kadar dışarı çıkamadım anca evde balkona çık geri içeri gel şeklindeydi ilk basta film izle playstatıon oyna vs biraz guzel geldi yalan değil ama bu süreç tas catlasa 1-2 hafta ben daha 1 ayı doldurmadan kus olup ucabilirmiyim hayali kurmaya baslamıstım sizlerin dediği gibi aylar değil yıllarca evde kalabilmek bu bambaska bi sistem bu arkadas edinmemek değil baska birsey tıpta ya da pskikolojıde bunun bı adı var mı bılmıyorum ama ben yalnızda olsam ki genelde dünyanın neresinde oldugum belli olmadıgından hep yalnızım sabit bi ülkem yok haliyle tek biyerlere giderim yürüyüş vs yaparım sizin adeta en son ne zaman uzun bir yürüyüş yaptıgınız aklınızda değil bu seçim size ait nasıl içinizdeki çocuk ruhu bu kadar baskılandı nasıl bu noktaya geldi bilmiyorum ama kesinlikle bu işin uzmanı insanlardan kurumlardan yardım almalısınız bence geleceği düşünücek olursak sadece çalışıp birseyler satın alın kiralayın yapın vs anlamında değil bunların tümü olmasın ama sağlık yerinde olsun bunun içinde bende dış dünya şart umarım hayalleriniz en yakın zamanda güncellenir
Soran5 ay@merbentin tek akıl hocamida sen aldin ya 🙄neyse
Soran5 ayYorumlardan cevaplar görünmüyor
- 5 ay
Askerlik için diyebilceğim olay şu eğer askerlik seçimin bu işte uzman olup bir meslek olarak yapmak orada var olmak değilse zaten gitme şahsen benim adıma hayatımdan çalınan bi 15 ay gözüyle bakıyorum gerçekten öğrettiği şeyler var ancak 15 ay gibi bir süre hayatından çalınan bir süre şimdilerde 6 aya düşmüş olsada bence askerliği meslek olarak düşünmedikçe gitme zaten elindede anlatıklarına bakarsak yeterli raporun var muhtemelen ama hayat evde nasıl musmutlu ilerler inan bilmiyorum sadece evde olmak bana göre değil bence dışarıda seni çekebilicek ne varsa ona odaklanmalısın doğa olabilir hayvanlar olabilir çeşitli hobi alanları olabilir sırf evdede olsan illaki belgeseller veya özel hobilerin yayınlandığı içerikler izliyodursunuz bunlardan bitanesini olsun bende yapmak istiyorum demen o ilk adımı oluşturman yeterli önce kafanın içinde buna bi zorunluluk yaratmalısın sonra devamı gelir ama benim yatcak kalkcak yerim var yemeğim var dıs yasama ve doğaya ihtiacım yok dersen hiçbir ilerleme olmaz önce tek bi noktadan çıkıs yakalamak gerek
Soran5 ayBen az önce ağladım kendim için yapabileceğim hicbisey yok tek bı konu yüzünden hayatımı bitirmisim geriye bakınca hiç yokum ben
- 5 ay
tamam insanların ağlamasını gram istemem ama bu senı rahatlattıysa sorun yok yalnız soeun yok demek bu bir alışkanlık haline gelmeli demek değil en basta şöle düşün basın ağrıdıgnda 250 mg basit bir parol bas agrısı kesebiliyoken sürekli kullanman sonucu artık bi etkisi olmayıp biyerden sonra 1000mg daha agır agrı kesicilere geciyosun çünki bi alıskanlık oluyo ağlama sıklıgın nasıl bilmiyorum ancak bu gece ağladıgına göre önümüzdeki süreçte uzun bi süre yenıden ağlamamalısın ayrıca minik bi sorum olucak senı gözyaslarına sürükleyen bu anlık baskı neydi şu an tam olarak ne ağlatıı
Soran5 ayBaşıma gelecekleri yeni fatk ettim yapmadığım şeyleri korkmaya başladım sınav olmayınca ablamda gidince napcam
- 5 ay
tamam peki neymiş bu hissettiğin basına gelicek olarak düşündüğün şeyler ablana gitmende neler olucak derken bu kısmı tam anlamadım ablan İzmir'de yasıyodu bende izmirliyim ve İzmir türkiyedeki en özgür şehirlerden biri orada hayata bakıs acın değişir ordaki insanların sana yaklasımı farklıdır hatta kendini gec bir kediye köpeğe kus a yaklasımıda farklıdır
Soran5 ayHayır o değil ben bu sınavı yapamazsam evlendirirler beni son şansım bu tek dayanagim ablam oda evlencek büyük ihtimal
- 5 ay
Ablan nişanlı vs ise çok doğal evlenmesi aile yapını bilmiyorum ancak sölemeye calıstıgın sey sanırım görücü usulu aslında ne hayalinde nede düşlerine uygun olmayan bi hayat yanı burdan yola çıkarsak senın adına guzel bir şey bulduk artık anlıyoruzki mecbursun ne olursa olsun ama özel ama devlet öncelşk devlet olmak üzere kendi alanında olmaya en önemlisi topuklu ayakkabını giyip çantanı koluna takıp dısarda olmak zorundasın bu süreç seni buraya doğru sıkıstırıyo evde tv karsında oturmakmı yoksa en sevdiğin makyajını yapıp giyinip dışarıda yürümek kendi kariyerin için dışarda olmak mı ki bu kariyer sadece bir gelir noktası değil aynı zamanda senın gelişimin evlilik vs gibi tanısman ya da hayalindeki bir ürün araba ev vb düşüne koşman adına buyuk bi adım buna muhtac kalmak önemli bence basarabilirsin sadece düşün en verimli sınavların ne zaman oldu yanı sınava aylar öncesiden çalışarakmı yoksa sınavdan birkaç gün önce deli gibi çalışıp geçmekmi kendini en iyi sen tanırsın bana 6 ay ders anlatın sınava gireyim kalırım ama sınava bırkac gun kala hersyi hızlı ve sınav odaklı yapalım %100 gecerim kendimi tanıyorum sende aynı sekilde kendini senden baska kimse daha ıyı tanıyamaz sınav programın için bunu iyi düşün
Soran5 ayBen yüz kere de girsem olmayacak biliyorum başka yolum yok
Soran5 ayÇok fazla ders var bu psikolojiyle biseyler yapmam çok zor bu döngüden nasıl çıkarım bilmiyorum
Depresif hissettiğinde vücudunu ihmal etme. Sadece bir bardak su içmek bile kendine değer verdiğin küçük bir andır. Ayakkabılarını giy ve sadece kapının önüne çık. Bir dakika dur, havayı kokla ve geri gir. Bu, evden çıkamama duvarını yıkmak için yeterli bir adımdır.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 497 cevap paylaştı.
5 ayYouTube'a İzzet Güllü yazın durumunuza göre sonuç aratın en iyi video karşınıza çıkacaktır, İzzet Güllü Türkiye'nin başına gelmiş en iyi ve en mükemmel ve ücretsiz tedavi imkanı sunan psikologtur. Allah razı olsun herkes kendisine duacı.
Not: ama videolar ile özelden iletişim için ne kadar alır bilmiyorum ama zaten çoğu kişi ücretsiz videolarını izledikten sonra kurtuluyorlar sıkıntılarından geçmiş olsun Allah herkese kolaylıklar versin.
06 Yorumla
Soran5 ayBen izledim onu işe yaramadı
- 5 ay
Herkes memnun muhakkak yaraması lazım belki de sizin videolar ile yaramamışta olabilir gmail hesabı üzerinden bizzat iletişime geçin.
- 5 ay
@Kdjsdsjs İyileşenler o zaman yalan söylüyorlar öyle mi? Hadi bakın işinize
- 5 ay
@Kdjsdsjs Allah şifa versin İnşallah iyi olursun dostum, adamın gmail hesabı var yazabilirsin istersen.
Depresyondayken insanın kalkıp su içesi bile gelmiyor ama bununla baş etmenin en iyi yolu destek almak, gerekirse ilaç kullanmak, çünkü beyin kimyasalı bozuluyor depresyondeyken, sonrada yavaş yavaş dışarda yürüyüş, sonra spor falan yapmak gerekiyor
04 Yorumla
Soran5 ayİlacı kimse tavsiye etmiyo
- 5 ay
Sen onlara bakma, herkes papağan gibi aynı şeyleri ezberlemiş söylüyor, beyin kimyanı tekrar eski hale getirmek için ilaç gerekiyor, yoksa zamanla dahada beter hale geliyor ve sonuç intihar oluyor. nasıl hasta olduğunda ilaç içiyorsan bunun içinde ilaç kullanman gerekiyor, belli bi süre sonra bırakıyosun zaten
Soran5 ayHissizlestiriyor diyolar teyzem kullanmıştı çok neşeli mutluydu bı gün içmemiş zombi gibiydi ölü gibiydi ilaçlara bağımlı olmak var ama
5 ayYaaa şimdi şöyle yapıyorsun odana geç sesiz bir odaya gözlerini kapat ve en güvende olduğun yerde hayal kur senin cennetinin hayalini kur 15 20 dk boyunca iç sesini dinle be sadece kendini dinle ve ben depresyonda değilim de kendine kendini telkin et 😊😊😊 iyi gelicek bana güven 🙏
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayEkmeğini suyunu yemeğini kimlere aldırıyorsun ve yaptırıyorsun pardon? Evde bunları yapan hizmetçilerin varsa amenna ama evdeki diğer insanlara yaptırıp kendin yardımda bulunmuyorsan evdeki diğer insanların hakkına giriyorsun ki bunun hesabını ahirette veremezsin kardeşim
08 Yorumla
Soran5 ayHastayım keyfi mi yapıyorum
Cevap sahibi5 ayRahatsızlığınız nedir
- 5 ay
Sen neyin derdindesin tam olarak?
- 5 ay
Psikolojik rahatsızlıklar insanı ölüme bile götürür bu kadar ciddi bir şey söz konusuyken senin derdine bak. Ekmeğini suyunu kim veriyor ne demek sen bir köpekten mi bahsediyorsun bu şekilde
Soran5 ay@Beritann__ yaşayan bilir boşversene sanki evde yatıyorum keyfimden
Cevap sahibi5 ayNe alakası var durumu çarpıtıyorsun ben de erkek arkadaşım tarafından aldatıldım depresyona girdim. Tam olarak böyle bi süreçten geçtim dışarı çıkmak istemedim ama hiçbir zaman ben hastayım demedim. Anneme ve kardeşime haksızlık ettiğimi farkedip içine girdiğim depresyondan çıktım elhamdülillah. Kadına soruyorum rahatsızlığın ne diyorum cevap vermiyor. Ciddi bir rahatsızlığı varsa ona lafım yoktu zaten ama durumun yarı olarak keyfi olduğunu düşünüyorum umarım içinde bulunduğunuz depresyondan çıkarsınız. Köpek falan ne alaka terbiyesizleşme haddini bil işine bak lütfen kadına köpek diye sen dedin şu an ben demedim farkındaysan saygısız olan sensin. Yemini suyunu kim veriyor mu dedim ben yemek yemek herkes için bir ihtiyaç bu kadar cahil olma biyolojik şeyler bunlar. Bir laf var hani kişi kendinden bilir her şeyi diye. Ben artniyetli olmadığıma eminim ama sen herkese artniyetli olarak yaklaşıyorsun demek ki benim de kadına öyle yaklaştığımı düşündün. Köpek kelimesini çıkardığın yere geri sok kaybol şuradan saygısızlık etme daha fazla
Cevap sahibi5 ayBöyle durumların içinden çıkmak için birinin gerçekleri acı acı söylemesi gerekiyor. Emin olun eğer işleri annesine ya da kocasına yaptırıyorsa onların da canı var bu açıdan da düşündürmek istedim. Bazen insanın güçlü olup ayağa kalkması için sert darbeler gerekiyor
Cevap sahibi5 aySiz konuya hakim misiniz bilmiyorum ama hanfendinin içinde bulunduğu durumun psikolojik ismini biliyorum agorafobi bu dışarı çıkma ve seyahat etme korkusu. Hastalık değil bu fobi bu ve yenmesinin tek bir yolu var o da korkusunun üstüne gidip dışarı çıkmak. Senin yazdığın köpek kelimesi onu dışarı çıkartmaz hatta üzülmesine sebep olur ama benim yazdıklarım bir nebze olsun işe yarayabilir. Allah'tan yardım diliyorum hanfendi size
- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
5 ayBence bir kursa yazılsan iyi olur orada hem kafanı meşgul edersin zamanla arkadaş ortamı da yapabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayAh canım bende 1 senedir evdeyim atanamadım diye annem eziyet ediyor komsu gürültüsünden ders de çalışamıyorum beni anlamıyor yime bana saldırıyor. İş aramaktan da yoruldum. Geri dönüş yok. Ama artık toparlıcam kötü de olsa iş bulcam ve ayrı eve cikcam
10 Yorumla
5 ayYakın olduğun kimsen yok ise tek başına çık dışarıya tek başına bir yerlerde otur iyi geliyor okumak için geldiğim şehirde hiç kimsem yok arkadaşlık konusunda da çok seçiciyim herkesle her yere gidemiyorum Bu yüzden tek başıma vakit geçiriyorum bir kafeye gidip çay içiyorum kahve içiyorum İnan insan kendi ile yetindiğinde hayat daha çekilir hale geliyor bir kere dene ve bunu hep yapmak isteyeceksin
12 Yorumla
Soran5 ayÇok yalnızım arkadaş istiyorum etrafımda yok
- 5 ay
Nerede yaşıyorsun bana yakınsan birlikte takılırız
Abla en iyi baş etme yöntemi işe girmek olabilir kafanı tamamıyla meşgul tutar yoksa kalk yürüyüş yap cart curt bunlar uzun süreli olur kalk ve birden kendini kaosun içine at derim ben de böyle bir dönem geçirmiştim ve işe girdim bir kaosun ortasında her şeyi unuttum
111 Yorumla
Soran5 ayÇok mantıklı aslında birşeylerin değişmesini beklemek yerine atlamak gerek haklısın
- 5 ay
Ben garsonlukta çalışmıştım önünü ardını pek düşünmedim artık kurtulmak için ama benim tanıdıklarım da biraz vesile olmuştu onlardan yardım alabilirsin zaten çalıştığım yer de zordu orada tutunmaya çalışırken bütün düzen değişti biraz sonunu başını düşenmemen gerek çünkü harekete geçemiyorsun
5 ay"Depresyon; hareket eden bir hedefi vuramaz" durduğun icin vurulmuş ve yere düşmüşsün. Kendini ikna etmen gerekmiyor sadece kalk ve bir şey yap. Mesela her gun hic degilse 5 bardak su iç. Zor evet; ama yapabilirsin.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 888 cevap paylaştı. Evde durdukça bı durum düzelmez kendini her bitirirsin.
Hobiler edin insanlarla vakit geçir. Eğer çevren olmadığı düşüncesinde isen bir psikologdan destek almanı öneririm. Ruhumuzun da bir desteğe ihtiyaç duyduğu zaman olabiliyor10 YorumlaBir masaj salonu aboneliği satın al en az haftada 3 gün tüm vücut masaja git ben fizyoterapi okurken obsessyon ve depresyon için bazen reçeteye masaj yazılırdı. Sinirleri gevşetir ve iyi gelir sana
10 Yorumla
5 ayİnanır mısın ben de aynı durumdayım. Mimarlık bitirdim özelde çaıştım yapamadım. 2 yıldır evdeyim şu an en basit şeyleri bile o kadar zor yapıyorum ki. Mesela şimdi şey oldu ömür boyu nasıl çalışacağım o korkular oldu. Ama kpss çalışmaya başladım biraz kafam dağılıyor
05 Yorumla
Soran5 ay🥹ben çok kötüyüm çünkü evde istemiyor babam ne beni ne annemi odamı bile kardeşime vermiş depresyonum var ilaçsız geçirmeye çalışıyorum bu yaşıma kadar hiç kız arkadaş edinemedim bı çevrem olsaydı keşke evllik istemiyorum napmaliyim bilmiyorum ama gücüm kalmadı
- 5 ay
Ben de aynı şekildeyim kardeşim. Sürekli kalbim sıkışıyor ve nefes alamıyor gibi hissediyorum ama kendimi derslere verdim. Ancak öyle geçirebiliyorum İşte 10 15 yılı düşünmeye başlamıştım nasıl evleneceğim nasıl çalışacağım bir işte bir yemek yapmak bile o kadar zor geliyodu ki
Soran5 ayAylardır evdeyim psikolojim bozuk derside kafam almıyor ki
- 5 ay
kardeşim bence yarın sabah güzelce bir duşunu al bak ben de senin yaşadıklarının aynısını yaşıyorum hala. Ama hemen düşünceleri kafamdan atıyorum yoksa kurtulması zor oluyor. Tekrar başla kpssye. Bizi ancak biz kurtarabiliriz. Kenine güven ve inan. Bu yıl atama çok olacak diyorlar çok çalışacağız ve kendimizi bu durumdan çıkaracağız. Sen de güzelce bir duş al hatta boy abdesti de al sirke ile dökün çık. Sonra toparla kendini
Soran5 ayBu psikolojiyle nasıl çalışayım kafam almıyor herkes kaçıncı tekrarında ben üç yıldır giriyorum yapamıyorum
5 ayAy kendimi gördüm sanki, bende 5 aydır evdeyim ve kpss çalışıyorum, eve kapandım diyebilirim, çıkmak canım istemiyor ve çıktığımda da eve geri dönmek istiyorum
03 Yorumla
Soran5 ayAma benim kimsem yok arkadaş edinemedim yıllardır şimdide geç kaldım çıktığımda herkes evlenmis olacak
- 5 ay
Olsun evlenen önde mi oluyor sanki takma boş ver. Evlenip çocuk yapınca falan ilerleme kaydedilmiş olmuyor, ha parantez gerçekten onumuze fikirlerimizi değiştirecek biri çıkar öyle olmadığını gösterir, o zaman olur. Nice evlenenler gördüm 1 sene sonra boşanan, adamın gerçek yüzünü gören, ya da mutlu huzurlu olmayan, eş değeri bilmeyen... Gerek yok böyle daha iyi. Geç olsun güç olmasın, zorluğun sonu selamettir inşallah.
- 5 ay
Arkadaş konusunu da boş ver, benimde şu an yok. Herkesin kendi hayat temposunda zaman zaman uzaklaştığı ya da mecbur kaldığı oluyor, biraz menfaat sanki, işlerine yaradığın tamam dediğin kadar seviliyorsun sanki, biz kötü olduğumuzdan değil ama zamane böyle. İstek at biz konuşalım boş ver
5 ayIbadetlerıne yönel namaz kıl tesbıh çek. bılıyorum çok zor ıcınden gelmiyor ama kalk bır yürüyüş yap temız hava al. Kursa yazıl ısmege veya bır ıse bır çalış mutlaka bır ugrasın olsun sosyalles yoksa kafayı yersın. bende senın gıbıydım bırseylerı zorla yaparak düzelttim kendımı çok şükür. Sen çok kıymetlısın hayata bır kere gelıyorsun o yüzden kendını bırakma ayağa kalk güçlü ol. dusersen dostun olmaz.
01 Yorumla
Soran5 ayNiye arkadaşım olmadığını şimdi anladım galiba muhafazakarım biraz ondan
Klasik spora yazıl kursa yazıl tavsiyeleri vermiycem aynanın karşısına geç kendine şunu sor bu yaşlarımda olmak istediğim yerde miyim gençliğimi evde mi geçirmeliyim kendim için ne yapsam iyi hissederim ve kısa yürüyüşlere çık kendine bakım yap kendini iyi hissetmeye çalış
01 Yorumla
Soran5 ayÇok hayalim vardı olmadı ben dört senedir evdeyim gezip tozmak arkadaşlarımla olmak istiyorum ama arkadaşım yok bu yaştan sonra da herkesin çevresi grubu var beni kim napsin
5 ayBende aylardır evden çıkamıyorum ve kendimle depresyona girmemek için savaş ilan ettim, sürekli bir şeylerle meşgul oluyorum hiçbir şey yapmasam, kısa antrenmanlarla uğraşıyorum, nereye kadar gider bu bilemiyorum...
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ayÇok kolay aslında ama senin buna yardımcı olman gerekecek. Muhtemelen travma donemindesin. İstersen seni o durumdan cikartabiliriz
14 Yorumla
Soran5 ayNasıl
- 5 ay
Vaziyetine bakılır ise hayatına ait düzende bozulma olmuş. Yarı yolda bırakılmış gibisin. Detayları anlatırsan me saj küt uma sana çıkış için önerilerim olur. Durumun genelde konuşmaya müsait değil
Soran5 ayAşağıda uzun anlattim herşeyi
- 5 ay
Tamam. Anlattığın sana gerekeni anlatsın. Ben umum insanı olacak kadar sıradan biri değilim. Bu söylemine nazaran da daha bir şey demene gerek yok.
5 ayEvden cıkmadıgın cin depresyon ve yalnızlık hissiyatı çekiyorsun evden çıksan arkadas edinsen her sey çözülücek sosyallik iyidir
16 Yorumla
Soran5 ayBenimde derdim o hiç arkadaş edinemiyorum yaşım 28 yeni insanlar bulmak xor
- 5 ay
Çok kolay aslındada bir kursa bir kütüphaneye bile gitsen düzenli arkadas bulursun ya da işe girsen
Soran5 ayKimseyle konuşamıyorum ki hemen samimi olamıyorum
- 5 ay
Evlen o zmn eltilerinle konus gez daha iyi
Soran5 ayYa yok psikolojim bozuk evllik istemiyorum
- 5 ay
Nerde yaşıyorsun
Bende de aynı durum var hiçbir şey yapmak istemiyorum artık film ve oyunlar da sıkmaya başladı dışarı çıkmak zulüm gibi insanları anlayamadığımı düşünmeye başladım derken kpss çalışma fikri geldi aklıma şu an kpss çalışıyorum iş bakıyorum alanım dışında bedenen çalışabileceğim sorumluluk alabileceğim evlilik düşünüyorum
10 YorumlaEvden çıkmazsan depresyon ilerler, çok kötü etkilenirsin. Zor da olsa bir iki adım at ve temiz hava al. Her fırsat buldukça dışarıya at kendini. Biraz yürüyüş yap.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
5 ayElinde güçlü bir motivasyon olmadan tek başına başa çıkabileceğin bir durum olmayabilir
Konuyu ya da tetikleyen travmayı bilmiyoruz
Profesyonel destek daha etkili sonuç verebilir00 Yorumla
5 ayYürüyüşe çıkabilirsin. Hiçbir şey yapmak istememe durumundan kurtulursun. Sabah rutinleri oluşturmak, ilgini çeken konularda bilgi edinmek ve kitap okumak, oyun oynamak ve belediyenin kurslarına katılmak beceri kazanırken yeni insanlarla tanışmana olanak sağlar.
00 Yorumla
5 ayEvde durdukça insanın psikolojisi daha kötüye gidiyor. Hiçbir sorun yokken bile ev insanı boğuyor. O yüzden mümkün olduğunca dışarı çıkmaya çalış
04 Yorumla
Soran5 ayÇıkayım da nereye gideyim ki
- 5 ay
Yürüyüş yap, şehrindeki güzel bir parka git ağacın falan bol olduğu. Temiz hava al, güzel fotoğraflar çek vs.
Soran5 ayBen arkadaş istiyorum
- 5 ay
Herhangi bi kursa falan yazıl o zaman
- Kişilik & Karakter konusunda 402 cevap paylaştı.
5 ayBen de aynı durumdayım. Ev hapsi, hareketsizlik bir yerden sonra bayıyor. İnsan dışarı çıkıp hava alınca kendine geliyor.
10 Yorumla Kendini dışarı at ve sosyalleş elbette yahu
Öyle ömür mü geçer tükenirsin bak mazallah12 Yorumla
Soran5 ayNereye gideyim
Evden dışarı adım atmakla başlayabilirsin. Her gun dışarda yürüyüp, market alışverişi bile en basitinden sana iyi gelir.
10 Yorumla
5 ayTek çaresi çabalamak hayata tutunmak için sosyalleşmek, biraz hazci olmak, gündelik işleri tekrar yapmaya başlamak ve küçük hedefler koymak
10 Yorumlazorla çıkart kendini evden.
sevdiğin biri ile buluş (arkadaş, akraba, sevgili)
hobilerini yap (şarkı dinle çizim , spor yürüyüş yap)
odandan çık içerde de otur biraz
güzelcene hazırlan makyajını yap dışarı çık iyi gelir zorla kendini27 Yorumla
Soran5 ayHiç kimsem yok arkadaş bile
Soran5 ayKüçük yerde yaşıyorum herkes birbirini taniyo yabancı hissediyorum yürümek için bile enerjim yok dışardan bile fark ediliyor ölü gibiyim
Soran5 ayYaşım küçük değil herkesin çevresi var benim hiç kimsem yok herşeye geç kaldım
Soran5 ay28
5 aySanat kursuna git workshoplara katil yakin olsaydin tutar kolumdan götürürdüm seni 😁😊
01 Yorumla
Soran5 ayBirilerine gerçekten ihtiyacım var 🥲
Kendini keşfet tanı ve sonra kendin için yapabileceğin aktivitelerde bulun ve yalnızlığı kabullen.
00 Yorumla
5 ayOturup, burada soru sormak yerine bir psikolog'a gidebilirsin mesela.
02 Yorumla
Soran5 ayGittim boş
- 5 ay
Psikiyatri'ye git öyleyse. Gerek görürse ilaç tedavisi uygular ve 2 haftada toparlamaya başlarsın.
- Kişilik & Karakter konusunda 305 cevap paylaştı.
5 aySpor salonuna yazil parab var ise yoksa sahile cik yürüyüş yap. Arjadaskarinla konus
03 Yorumla
Soran5 ayHiç arkadaşım yok ki
- 5 ay
Çalışıyor musun
Soran5 ayYok
Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Neler yaşadığını bilmeden yorum yapmam yanlış olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayBen sürekli böyleyim, kronik depresyon maalesef
Ve geçmiyor, psikolojik destek de aldım ama faydası yok
Nasıl geçer bilmiyorum, bilsem paylaşırdım10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 ayDışarı çıkmadan yalnızlıktan nasıl kurtulacaksın eve birisi gelecek değil ya
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 414 cevap paylaştı.
5 aySpor yapmalısın ve sabahları kendini dışarı at yürüyüş yap …
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 337 cevap paylaştı.
5 ayÇık hava al evde dura dura daha çok bunalıma girersin
00 Yorumla
5 ayPsikiyatriste gittin mi ilaç falan kullanabilirsin
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,7b cevap paylaştı. Bu saatten sonra dışarı çıkıp ne yapacaksın. Dışarısı zaten buz gibi baharın gelmesini bekle
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayBende yaklaşık 4-5 aydır market haricî hiç evden çıkmadım. Normal. Bende senin gibiyim yani 🙂 kendini suçlayıp neden böyle hissediyorum diye kendine baskı kurma
00 Yorumla
5 ayAmaaan boş ver ben 3 yıl kapattım kendimi yani yalnızlık huzur aslında
00 Yorumla
5 ayTek başına çıkıp, 1-2 parça alışveriş yapıp bir kafede kahve içebilirsin
00 Yorumla
5 ayKendini birşeyler ile sürekli meşkul etmeye çalış boş durmamaya özen göster
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBu durduk yere olmaz, bir sebebi olmalı, konuyu açarsan belki buradaki kişiler size yorumlarıyla yardımcı olabilir.
04 Yorumla
Soran5 ayAşağıda birine uzunca yazdım
Cevap sahibi5 ayGördüm, durumuna üzüldüm, seni yetişten aile tarafından yüzün gülmemiş, tabi ki bu seni çok etkilemiştir, ama kendi kuracağın ailen iyi olabilir, bunun hayali bile sana iyi gelebilir, kendi hayatına bakmalısın, ebeveynlerin öyle gelmiş öyle gider, değiştiremezsin, ama sen kendini ve kendi hayatını değiştirebilirsin.
Soran5 ayHiç cesaretim yok hiç özgüvenim yok
Cevap sahibi5 ayİyi bir hayatın olabileceğini, mutlu olabileceğini hayal et, mutluluğun, huzurlu olmanın hayali bile seni harekete geçirecek ve cesaretlendirecektir. Gidecek bir yerim yok gibi şeyler söylemişsin, böyle düşünme, çık dışarıya yalnız bile olsan otur bir kafeye kahveni içerken kendini dinle, bu kötü ortamdan, kötü enerjiden nasıl çıkış bulabilirim, neye ihtiyacım var bunları düşün, herkes çıkmaza düşüp kaybolmuş gibi hissedebilir bazen, ama biri çıkar ona ışık olur, neden yaşadığını tekrar hatırlamasını sağlar.
Kişilik & Karakter konusunda 589 cevap paylaştı. “Bu şehir yalnız yaşayanlara pek nazik davranmıyor.”
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayKendini mutlu et, kendine iyi gelecek hobiler aktiviteler bul, kendinle zaman geçir, sevdigin şeyleri yap,
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı. Ben de senelerdir evden dışarı çıkmıyorum gençliğimi hep eve kapalı geçirdim ömrüm evde tükeniyor
00 Yorumla
5 aykendi içinde bazı şeyleri yerine koyman lazım. bunun için bi yürüyüş iyi gelebilir. evden çıkmaya zorla biraz kendini. yoksa daha da kötüye gider.
10 Yorumla
5 ayKendine yeni arkadaşlıklar bul ve oklarala samimi vakitler geçir böylece depresyon ve yanlızlık hissini bassirablirsin
14 Yorumla
Soran5 ayNerden bulcam
- 5 ay
Buradan mesela ben😀
Soran5 ayGerçek lazım
- 5 ay
Lütfen arkın olayım bende depresyon ve çok yalnizim
Gizli Üye(30-35)5 ayevde ailen nasıl peki seni daha çok darlıyorlar mı bide yaşın kaç
00 Yorumla
5 ayBundan kurtulmak icin spor salonuna basladim. Şimdi hem depresif hemde fitim 😂
02 Yorumla
Soran5 ayOf bunun çözümü yok mu
- 5 ay
Çözümu sosyallesmek. Ama yalnizliga bir kez alistiginda sosyallesmek iyi gelmiyor boylece kitaplarin ve kendine donusun heycan verici adimlari atiliyor.
Bence genel şu zamanlarda herkes böyle o yüzden bunu sorun haline getirme akışına bırak Şu an böyle olması gerekmiş ve evdesin böyle düşün
00 Yorumlakursa yazılıp kütüphaneye gidebilirsin dışarı çıkmadıkça daha kötü olur veya bi terapiye gitmeni öneririm iyi gelir
00 YorumlaBu hisler geçici olabilir, ama şu an seni çok yorduğu belli.”
02 Yorumla
Soran5 ayGeçici değil bayadir böyle
Çıkamıyorum desende cıkabılıyorum de kendine aş kendıni
10 Yorumlaişe gir ilaç gibi gelecek
21 Yorumla
Soran5 ayDaha kötü oldum çocuk gibi ağladım kendimi yabancı hissediyorum benimle çok uğraştılar
5 ayIcin neden agliyor neyin var da kotu hissediyorsun once o onemli
00 Yorumla- Devamını Gör (76)
Devamını Gör(121)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Aylardır evden çıkmıyorum, depresyon ve yalnızlık hissiyle nasıl başa çıkabilirim 😔?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler