Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bilirim. Haklı çıkmaktan çok kırdığım kalbi onarmayı önemserim. Bir insanın gönlü kırıldıysa susup beklemek yerine adım atmak gerekir. Samimiyetle yapılan küçük bir söz, içten bir duruş çoğu zaman yeter. Gururu değil bağı korumayı seçerim.
Bir söz vardı "parası olmayanın dilinin ucunda bal olsun"diye ben devamını getirdim "paranın satın alamayacağı şeyleri satın alsın " diye. Tabi Gönül ister ki hem paramız olsun hem tatlı dilli olalım ama kırdıysam ki bilerek kırmam kırdığımı düzeltmeyi de bilirim.
Hayır gönül almam ben gerçekten kendimi tartıyorum bazen ama şuna ikna oldum ki ben birini kırıyorsam gerçekten hakettiği içindir şu ana kdar sebepsizce kimseyi kırmadım
Gönül almak, aslında küçük bir nezaket meselesidir. Kısacık bir iltifat, bir hal hatır sorma da o gönlü geri getirir. Aslında zor değil başarılabilir … 😔
Gönül almak bence de ilişki zekâsının kalbi gibi bir şey 🖤 Ben elimden geldiğince bilirim; hatam varsa sahiplenirim, gurur yapmam, temas kurarım. Küçük jestler, samimi bir özür, karşındakini gerçekten duymak… Bunlar olmadan arkadaşlık da ilişki de kuru kalıyor 🥂✨
Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmezz Kaderin izin vermediğine şansın gücü yetmez sözünü seslendirmişti Aleyna baba. Ordan yola çıkarak no diyoruz