Kimse başka bir insanın derinliklerini onu sevmediği sürece kavrayamaz..

Kimse başka bir insanın derinliklerini onu sevmediği sürece kavrayamaz..

Bir insanı gerçekten anlamak, sadece bakarak, konuşarak ya da zaman geçirerek olmaz. Onun korkularını, yaralarını, çelişkilerini ve iç dünyasını anlayabilmek için sevgi gerekir. Sevgi yoksa anlayış yüzeyde kalır; insanın “derinliklerine” inilemez. Ama sevgi varsa, derinlikler korkutmaz. O yüzden anlamak emek ve sevgi ister, belki de önce sevmeyi öğrenmek gerek lakin anlamak her zaman sevmek midir, emin değilim ama güzel bir düşünce. Asıl soru şu ki; herkes sevdiğini anlayabilir mi?
Bir şeyi kıymetli yapan şey, kişilerin verdikleri değerlerden gelir. Haa kimse dürüstlüğe değer vermiyorsa dürüstlük kıymetsiz midir? Asla değildir. Bir şeyin kıymetinin anlaşılması için doğru zaman, doğru koşullar, doğru ifade… gibi etkenler kıymetli olanı öne çıkarmada faydalı olabilir sadece. Periyodik tablo’da yer almayan bir element şüphesiz ki çok değerlidir ama o elementi tanımlayacak nitelik, donanım eksikse kimse anlamaz
Nadir olması. Volkswagen SP2 nadir bir araba o yüzden değerli. Çok bi aman aman denecek özellikleri yok aslında ama az sayıda olması değerli hale getiriyor işte
Birşeyi kıymetli yapan onun için harcanan emek. Mesela iliskimde verdiğin emek onu daha kıymetli yapar. İnsan emeğini sever derler. Dışarıda da bir yemek yersin ama kendin lezzetli bir yemek yapınca daha hoşuna gider
Bence bir şeyi kıymetli yapan, arkasındaki niyet ve emektir 💫 Sevgi varsa, gerçekten görme ve anlama çabası varsa, en basit şey bile çok özel olur. Paket kâğıdı, not kağıdı, küçük bir jest… Hepsi aslında “Seni görüyorum” demenin farklı yolları 🎁 İnsan derinliğini de ancak onu merak eden ve seven biri fark edebilir, çok haklısın 💛
Cevap
21Cevap
Birşeyi kıymetli yapan şey ona yükledigimiz anlamdır
Bir şeyi kıymetli hapan şey , knu yapan kişi verdği emek falan değil... benim ona bakış açımdır
Gözümüzde büyütmemiz insanlar olarak hiç bir zaman hak edene değer vermiyoruz
Biz değer veriyorsak o şey değerlidir
Verdiğim değerdir.
"Gülü senin için kıymetli yapan ona ayırdığın zamandır."
Küçük prens. 🌠
Evet ben de çok severim canım 💖🥳
Bir insan bir insanın kâlbinde bittiyse, o insan ne yapsa kıymet bilmez, aksine o insanı suçlayıp terketmek için bahane arar ve bulur.
Değerli yapan şey bakış açın veya kişisel sebeplerdir. Senin için özeldir.
Realist bakarsak bir şeyi değerli yapan tek şey bizim için önemidir.
Bir şeyin kıymetli yapan şey senin ına duyduğun ihtiyaçtır.
Detaya katılıyorum bizim verdiğimiz değer kıymetli yapıyor
Niyet ve emek.
Bir şeyden ne kadar az varsa, o şey genellikle o kadar değerlidir. Bu sadece altın veya elmas gibi madenler için değil, aynı zamanda zaman gibi geri kazanılamayan kaynaklar için de geçerlidir.
Ona yüklenilen anlam
Kalitr zor elde edilip detaylarda gizlidir
Verilen değerdir ama maddi değil manevi değerdir
Verilen emekler sonucu o şeye ulaşmak
Kaybedildiği zaman anlaşılması
Onun ulaşılamaz olması.
Nadir bulunanlar kıymetlidir
Az bulunması veya rastlanması
Verilen emek ve değerdir.
İçten iyi dilekle yapılmış olması
Sizin ona verdiğiniz değer 🤷
Verilen değer ve harcanan emek