Rol yapıyo ve bunu hiçbi şekilde belli etmiyor; o kişilerden korkarım. Kötü insanlardan asla korkmam. Rol yaparak hayatıma zehirli sinsi bir yılan gibi dahil olmaya çalışan böyle insanlardan korkarım.

Rol yapıyo ve bunu hiçbi şekilde belli etmiyor; o kişilerden korkarım. Kötü insanlardan asla korkmam. Rol yaparak hayatıma zehirli sinsi bir yılan gibi dahil olmaya çalışan böyle insanlardan korkarım.

Kötü insanlardan korkmak… Aslında korkudan çok temkin demek daha doğru olur benim için. Çünkü kötü niyetli biriyle karşılaştığında insanın canını yakan şey gücü değil, vicdanının olmaması. Ne yapabileceğini kestirememek, sınır tanımaması, empati kurmaması ürkütüyor insanı.
Ama şunu da öğrendim kiKötü insanlardan korkarak yaşarsan, iyiliğini de saklamak zorunda kalıyorsun. Ben daha çok onlara mesafe koymayı, kendimi korumayı seçiyorum. Kalbimi herkesin eline bırakmıyorum, her gülen yüze de güvenmiyorum artık. Bu korkaklık değil, tecrübe.
Asıl korkutucu olan, kötülüğü normalleştirmek. “Böyle insanlar her yerde” deyip susmak. Ben kötü insanlardan değil, iyi kalmayı başaramamaktan korkarım. Çünkü insan bir kere kendine yabancılaştı mı, en büyük zararı yine kendine verir. O yüzden kötülükten kaçarken, iyiliğimi kaybetmemeye çalışıyorum.
Uzak dururum..
Rol yapanlar daha tehlikeli gerçekten, sinsice gelip içten yıkmak isterler kaleyi. Bu yüzdende hayatıma insan alırken temkinli yaklaşmak en doğal hakkım.. Herkesin hakkı zira bazıları bunu öngöremezler, yani kötü insanları..
Bu sebepten kaleleri sağlam yapın 😀
Sevindiiimm ehehe 🏰
Korku demeyelim ama enerjimi ve huzurumu korumak için onlara karşı mesafeliyim. Kötülükle yüzleşmek yerine, vaktimi iyi insanlara ayırmayı tercih ediyorum. Korkmuyorum ama tedbirliyim. Hayat kalitemi düşürecek insanları çevremde tutmamak için bilinçli bir çaba sarf ediyorum..
Allah düşmanımın bile mert olanını versin sözünü çok severim. İnsan önce Mert olmalı. İçinde her kim ise buna uygun davranmalı, yaşamalı diye düşünüyorum. Bu yüzden her zaman söylerim dostum dost olduğumu, düşmanım ise düşmanı olduğumu bilir. maalesef günümüzde herkes yüzünde bir maskeyle dolaşıyor. Kimden sana zarar geleceğini kimden zarar gelmeyeceğini çözemez olduk. Allah sonumuzu hayr etsin inşallah Kızıl hanım...
Şey ben günlük kotamı doldurduğuma göre saçmalamaya devam edebilirim değil mi diğer soru ve yorumlarda sabfjaskb
Hayır yani biris 2 dakika adam gibi dur dese daralıyorum, sıkılıyorum içim içime sığmıyor o saniyelerin her biri saat gibi geliyor gözümü kronometreden alamıyorum zor yani zor asklfbasjk
Seni çok iyi anlıyorum, en tehlikelisi zaten “iyi rolü yapan kötü” insan 🐍
Direkt kötüyü görür, mesafe koyarsın; ama maske takanı çözmek zaman alıyor ve yıpratıyor.
Ben korkmaktan çok, tetikte olurum; mesafe, sınır, net duruş.
Sezgin kuvvetliyse zaten çoğunu enerjisinden, tutarsızlığından erken fark edersin 😉✨
Cevap
21Cevap
Devir kötülerden değil iyilerden korkma devri, kötülerden çok iyilerden korkuyorum.
Onlar benden korksun benim kimseden korkum yok. zaten kendimi bildiğim için de vicdanım rahat. ama bu hayatta düşmanının bile ahlaklısı ve karakterlisi olmalı.
Kötü insanlardan korkmak çünkü zaten kötü olan biriyle Ben iletişim kurmam
Korkmam onlar daha benle tanışmamış olmalı 🤣
Bugün başka bir soruya da aynı cevabı verdim ama bence burada da geçerliliğe sahip:
William Sheakspeare “ Ben en çok şeytanı oynarken aziz gibi görünürüm.”
Kötü insanlar sinsi, iki yüzlü değillerse kötülük yapsalar dahi kötü insan dememeli belki de onlara. Gerçek kötüler iyi görünenlerdir
Korkarım canım, özellikle vicdanına sağır olan merhameti unutmuş olanlardan..
Tiksiniyorum öyle insanlardan şekilden şekile giriyorlar bi de
Kötü insanlardan değil de fazla sakin insanlardan korkarım onların tersi çok kötü oluyor çünkü
Korkarım.
Ama sandığın gibi değil.
Kötü insanlardan değil aslında;
kötülüğünü normalleştirmiş insanlardan korkarım.
Yaptığını sorgulamayan,
vicdanını susturmuş o sakin hâl var ya…
İşte asıl ürkütücü olan o.
Korkmam, açık kötülükle baş etmek kolaydır. Sınırı bellidir. Rol yapan insanlardan da korkmam. Onlar gizlenir ama iz bırakır. Benim refleksim korku değil, erken teşhistir.
Kötülükten maraz doğmaz. Ne geleceğini biliyorsun. Korkmam o yüzden. Sözde iyi, ahlak bekçilerinden asıl uzak durmak gerek. Ha korkuyor muyum onlardan, hayır.
Detaya katılıyorum, rengini belli edenden korkmam..
Kötü insanlar bir süre sonra iyi olur, yaptıklarından pişman olurlar.
Senin dediğin gibi rol yapan insanlardan korkacaksın.
Aman insandan korkmam ben gözüme kurşunu sık kıpırdamam Allah tan korkuyorum
Korkmam ama sevdiğim birinin böyle çıkması, emeklerin boşa gitmesi verdiğin değerin ziyan edilmesi hayalkırıklığı beni üzer..
Uzak dururum evet korkarım her bir kötülüğü yapabilirler
Evet iki yüzlü sinsi yılanlardan korkarım tabi. 🎉
Hayır korkmuyorum hiç bir insan bana kötülük yapamaz çünkü hayatımda insan yok
Korkmuyorum, uzak duruyorum ve umrumda olmuyorlar.
Kötü insanlardan korkmam, iyi gibi görünüp arkamdan iş çeviren insanlardan korkarım..
Uzak duruyorum yeterli
Aksine onlarla mücadele ederim
Korkmam ama işim olmaz
Rol yapanı anlayabiliyorum, sorun yok
Ezmek parçalamak için rol yapmam.
Ha ama çok masum sevimli dururum
Kötüler benden korksun
Hiç bir insan şeklinden korkmam, gerek yok zaten
Vicdansız insanlardan korkarım
Gözümün gördüğü hicbir şeyden korkmuyorum
Onlar benden korksunlar.
Sinsi insan daha tehlikeli gerçekten 💀