Kıskançlık ve kıyaslama ile nasıl baş edilir?

Geçmişte yaşadığım şeylerden dolayı ne kişilik ne ruhsal ne fiziksel olarak diğer kızlar gibi olamadım onlar gibi karakter sahibi kendi varlığını kabul ettirmiş yetenekli değilim görmezden gelinen ciddiye alınmayan doğru düzgün ilişkisi olmamış arkadaşı çevresi saygınlığı olmayan birisiyim kimsenin gözünde bir değerim yok kısacası anne baba da öyleydi akrabalar tarafından dışlanarak büyüdüm hep kıyaslandım bu yaşıma kadar kendimi gerçekleştiremedim eksiklik yetersizlik duygusuyla yaşıyorum kulaklarımı hiç deldirmedim hiç oje sürmedim hiç kendimi çok güzel hissetmedim zavallı aciz ucuz birisiyim kimsenin önemseyeceği biri değilim herkesi herşeyi kıskanıyorum kıyaslıyorum kendimi en ufak bir şeyde bile çünkü ben herhangi bir insan en basit önemsiz olayın için olarak bile hayatın içinde var olamadım bu duygulardan arınmayı o kadar çok istiyorum ki ama yapamıyorum biliyorum ki ben ne fiziksel ne duygusal olarak kabul gören var olan var edilen biri olamayacağım ne yaparsam yapayım onlarda durduğu gibi durmayacak hiç bir zaman diğer kızlar gibi olamadım akıllı ve güzel değilim onların bir aurası bir ışıltısı var onlar en çirkin haliyle bile herşeyi elde edebiliyorlar öyle yani kendi hikayem olmayacak hiç hep başkalarının hikayesinde figüran olacağım başrol olamayacağım
Kıskançlık ve kıyaslama ile nasıl baş edilir?