Bazen düşünüyorumda hatasız bir düzen olabilir mi, olursa nasıl olurdu🤷♀️😀

Bazen düşünüyorumda hatasız bir düzen olabilir mi, olursa nasıl olurdu🤷♀️😀

Denizler dalgalandığı için güzeldir. O dalgaların iniş, çıkışları, fırtınalardan sonra denizin çarşaf gibi, güneşin pırıl pırıl olması, denize hayat verir, ona güzellik katar. Bir göl gibi durgun, düz, öngörülebilir olsaydı, bu kadar güzel olmazdı.
Yani diyeceğim o ki yaşamdaki iniş, çıkışlar, bizi zorlayan durumlar her ne kadar bizi güvende hissettiren mükemmellik gibi görünmese de , gerçek mükemmellik bu'dur.
Alın bakalım buna ne diyeceksiniz? Uysa da söyledim, uymasa da 🦋
Hatasız bir insan yoktur; hayat hatalarla doludur. Yanlış kararlar almak, büyümenin ve olgunlaşmanın parçasıdır. Önemli olan hatayı yapmamak değil, ondan ders çıkarmaktır. İç sesini dinleyip, mantığın ve vicdanın rehberliğinde adım atan kişi, hatalarını anlamlı deneyimlere dönüştürür. Hayatta tek garantili şey, hata yapacağın ama her seferinde daha bilinçli ilerleyeceğindir. Hatasızlık bir hedef değil; farkındalık ve sorumluluk almak gerçek olgunluktur.
Hatasız her şey çok sikici oludu.. standart ve düz bir çizgi gibi.. ya da Konya ovasını arabayla geçmek gibi her şey stabil.. insanın hata yapasi yoldan cikasi.. düz yolda arabaya takla attırdı gelir.. biz tür olarak hatalar ya da duz yoldan cikmalarla hayattan keyif Neşe ve öğretici dersler aliriz.. diğer türlü robot gibi.. hiç bana göre degil :))
Aslında sürekli yanlış karar almıyoruz çoğu zaman eksik bilgiyle, yorgun kafayla ve duyguların içinden karar alıyoruz sonra da sonuç hoşumuza gitmeyince “ben hep yanlış yapıyorum” diyoruz. :) Hatasız bir düzende duygu, risk, heyecan olmaz ki. Hatasız olmamaya değil farkında olmaya çalışın
Hatasız düzen, hatasız düşünme diye bir şey yok; insan zihni böyle çalışmıyor 🙂 Hepimiz beynimizin kısayollarına, duygularımıza, geçmiş yaralarımıza göre karar veriyoruz.
Daha az hata için; yavaş düşünmeyi, sorgulamayı, “ya yanlışsam?” demeyi, farklı bakış açısı almayı öğrenebilirsin 🤔 Öğretmen ararken de filozof, psikoloji, eleştirel düşünce içeriklerine yönelmek iyi bir başlangıç olur 📚💭
Cevap
20Cevap
Hata yapa yapa öğrenir herkes.. zaten hatasız insan yok. önemli olan hatadan ders aldık mı bunlar daha önemli bir konu
İnsanız hatalarımızla hem ders çıkarıyoruz hem de hayatımıza tecrübe katıyo...
Yaptığımız hatalarla kendimiz oluyoruz aslında. Bu soruyu soracak kadar hatan olmasaydı ve hatalarından tecrübe edinmeseydin şu anki durumunda olmazdın. Yaptığımız şeyleri hata olarak değerlendirmekten ziyade bizi biz yapan şeyler olarak görmeli bence
Hatasızlık hayat felsefesine uymuyor ama bunu doğru yönlendirmek başkasının değil, bizim elimizdedir. 🌸
hoş geldiniz efendim ne alırsınız? Yalnış kararlar
Hatasız düşünme insan doğasına aykırı bir durum. İnsan var oldukça hatalar da hep var olacaktır. Önemli olan hataların fazlalığı değil, hatalar karşısında bulunan çözümlerin uygunluğu ve hatalardan ders alabilme becerisidir..
İnsan yanlış kararlar alabilir. Hataya düşebilir bu dogal. Önemli olan hataya düştüğünde ondan ders alip bidaha yapmamak
Başkalarına akıl verme konusunda sıkıntı yok ama iş kendime gelince maalesef hatalar hatalar. Yapacak bir şey yok illaki düzelir daha genciz djdbekww
Hataları en aza indirmek mümkün. Yoksa bu yolları ilk kez geçiyoruz, hatalarımız da hayata dahil. Risk analizini etkin yapmak ve empatiyi geliştirebilmek ile hatalari azalabiliriz.
Yani tamamen hatasız bir hayat olmaz bence sonuçta yanlışları yaparak doğruları bulabiliyoruz dört dörtlük ve mükemmel kimse olmadığına göre hatasız da bir yaşam bence olmaz.
Hatasız bir düzen çok güzel olurdu bence. Bazen bile bile aptalca hatalar yapıyoruz. Mantığı nerde? Yokki, sistemsel hata diyebiliriz 😅
Hatasız kul olmayacağı gibi hatasız düzende olmaz. Çünkü hatalar bize insan olduğumuzu aciz olduğumuzu göstermek için var
Her ne kadar doğrular bizimse, hatalar da bizim. Ben, hiçbir hatamı da geri almak istemem; çünkü onlar da beni ben yapıyor.
Duyguları çekip kararı yeniden incelemek lazım doğru karar anında ortaya çıkıyor o şekilde
Hatasız bir düzen olamaz ama hep hatalı ise bir yerde kadersel tıkanıklıklar vardır. Blokajlar
Tecrübeden iyi ve zalim öğretmen yoktur önce sınav yapar sonra ders verir
Olursa hayatın tadi , tuzu , heyacani kısaca bir anlamı olmazdı bence
3 yanlış bir doğru götürür belki 🤓🐇
Hatasızlık bana nedense çok sıkıcı geliyor.
Hata yapıp yanlış insanları bulmamız peki 😒
doğruyu bulana kadar evet durum bu
Hatasız kul olmazz ki
İnsanız da ondan. Duygularımız var
Hatalar olur illaki..
E düşe kalka öğreniyoeuz
Hata olmalı ki doğruyu bulalım
Insanız o yüzden hatalar yaparız ve ders alırız
Hatasız insan hiç yaşamamıştır derler
Sürekli aynı yanlışları yapmıyorsanız doğal
Buldun işte 😃
Amaç ve bakış açısı.