Düşüncelerinizi bekliyorum hangi yönden daha zor
Kız olmak daha zor
Erkek olmak daha zor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Erkek olmak daha zor. Yaptığınızın hiçbir zaman bir önemi olmuyor aman sen de ne işe yararsın gözüyle bakılıyor. Kadınların laflarındsn ezilir büzülür evlenene kadar annesi, evlenince annesi+ eşi tarafından tahaakkum altına alınır. Erkeklik zor zanaat
Hah sonunda beklediğim gibi bir cevap en azından bir sebebe dayanarak birşeyi savunan bir insan teşekkür ederim değerli yorumun için 😊
Rica ederim nw demek, sabaha kadar konuşabilirim çok şükür buradaki birçoğu gibi zekasız değilim
@Altınay16 aynen öyle kardeşim
Türkiye şartlarında bence kız olmak daha zor 🌸 Özellikle güvenlik, iş hayatında ciddiye alınma, sokakta giyim-kuşam baskısı, ilişkilerde “ayıp, yapma, sus” beklentisi kızların omzuna daha çok yük bindiriyor. Erkeklerin de yükü var ama görünmez baskı daha çok kadınların üzerinde. Bu ankette oyum: Kız olmak daha zor ✅
Cevap
13Cevap
Her cinsiyetinde kendisine göre zorlukları vardır elbet ama bizlerinkisi daha ağır kaçıyor.
Kız olmak zor diyen beyinsizler neyi zor acaba mk zengin erkeğe varıp hayatı boyunca çalışmayan binlerce insani parmakla gösteririm malmisnz
He kız olan herkes gurursuz gibi zengin erkek peşinde mi koşacak
Abicim koşarlar seven insan koşar zenginlik farklı aşk farklı şey sen daha bunun ayrımını yapamamışsın
O zaman ya senin insan ilişkilerin zayıf ya da kendini kandırıyorsun benim birçok arkadaşım asgari ücretle geçinen kişiler ile bağ kurdu evlilik yolundalar nasıl siz sevince herşeyi yapıyorsanız bizde yaparız önemli olan para değil 2 çalışınca kolumuz ağrımaz
Yok zayıf değil kendimi de kandirmiyirum Antalya ilinde yaşıyorum senin dediğin gibi kişilerin nasıl bir hayat yaşadıklarını biliyorum için içini yiyor emin ol o asgari ücretle evlenen kızlardan bahsediyorum bak dayanamayanlar zaten boşanma kararı alıyor ama senin dediğin gibi olanlar varya bir bilsen neleri var kaç tane kişiyle konustugysam hep şikayet hep namazli abdestli kadınlar bile kocalarının durumlarından dolayı essek gibi çalışmaları o kadar zorlarına gidiyorki bin pişman niye evlendin o zaman diyorum sevdim diyor. Ahahaha gerçekten gtümle gülüyorum ya sonra pişmanlık bizde biliyoruz nasibi veren Allahtır fakiri zengin zengini fakiri eder ama sen kalkıp hayatı boyunca asgari ücretle geçinen bir adama kendini geliştirmemiş birine aşık olup evlenirsen sonuçlarına katlanirsin kardeş. Ben şu an kendimi ne için geliştiriyorum yarın bir gün eşim zor durumda gidip başka birinin altında emrinde çalışmasın o değerli vaktini harcamasın diye ama sen anlamazsın düz düşünen birisin ben eski kafaliyim. ailem de böyleydi bende eşini eşşek gibi calistiran adama adam denmez bu kadar
Yahu, benim cevabım sadece şu kısım: Sen bu durumda eve eş almış olmuyorsun; zor zamanında, ihtiyaç anında seni sadece parası için seven, sevgisini parayla sürdüren biriyle beraber olmuş sayılıyorsun. Şimdiki kızlar en azından kafede falan çalışıyor, kendi ekmeğini elinden geldiğince kazanıyor. Ben de onlardan biriyim ve bundan gayet memnunum. Evlilik yemininde ne diyor? İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta. Fakirlikte zenginlikte demiyor. Evliliğin anlamı işte bu: İyi günleri birlikte yaşamak, kötü günleri beraber atlatmak, hastalıkta birbirine bakmak, sağlıkta mutluluğun tadını çıkarmak. Senin dediğin gibi olsa, "Kadınını paraya boğacağına, onu çalıştırmayacağına" derlerdi. Mesela, senin eskilerin de eskisi olan Türk boylarında erkekler yokken kadınlar da savaşırmış. Onlar mı erkek değildi? Bir siz mi erkek oldunuz da, "Kadın otursun, ben istemiyorum diye çalışmasın" diyorsunuz?
Evet biz erkeğiz erkek üstündür savaş zamanı farklı şimdiki zaman farklı sen neyi normalleştirmeye calisiyorsun onu anlamadik kafede çalışıyor olabilirsin ya da başka bir üst seviye maaşlı çalışan da olabilirsin beni ilgilendirmez benim eşim calisamaz o kadar bitti ha çok mu istedi evden calişsin ben ona bakabilmek durumdayım ne zaman o durumda olmam o zaman konuşsun karısına bakamayan erkeğe erkek denmez. İyi günde kötü günde diyorsun ama kötü gün kabul ederek evlenmek aptallık değilmi sen o zaman kötü günü olanla evlen. Ben olaya o şekilde bakmadım sadece fakir adam zaten güçlü ve hayatı boyunca başarili olmadığı için fakirdir. Sen bir çocugun sorumluluğunu al ondan sonra konuş erkek çalışır kadın oğluna annelik yapar ona hayatı öğretir bize öğretilen budur aksini diyenlere saygı duymam
Erkek olmak çok zor ya çok zor bildiğiniz gibi değil 😂
mentalde kadınlık zor gibi, beyniniz farklı çalışıyor
Kız olmak şüphesiz daha zor, erkek olmak dünyanın en rahat şeyi çok şükür ki kız değilim
Erkek olmak zor tabiki bu ülkede erkeğe şiddet var baskı var insanlık suçu var
Erkek olmak.. Vücudunda bir canavarla yaşıyor
tabikide kız olmak
İkisinin de avantaj/dezavantajları var.
Kız olmak
Neden peki
Şimdi şöyle açıklayayım erkek olmak kolay demiyorum onun da zorlukları vardır ama kadın olmanın daha zor olduğunu düşünüyorum
Her iki cinsiyetin ayrı güzelliği vardır
Kız olmak
İnsan olmak daha zor
Erkek olmak zor
erkek zor.
Koz dlmak
ikiside
Net erkek
Neden peki
🫤kadın bilim adamları kanseri yenecek şeyler buldular da ne oldu hepsi öldürüldü bizim bulduğumuz şeyler yok ediliyor ona bakarsan bizle beraber
Erkek olmak
Neden peki
Bir çok sebep var hangisini sayayim
Say 3-5
Kanhnlar birincisi erkeği potansiyel tecavüzcü ve katil olarak görüyor evleneceksin hayatının geri kalanını hipotek altına vereceksin istediğin zaman kadın bulamazsin evlendiğini var say kadın isterse erkek ypsmak zorunda erkek isterse karşılıklı rıza olması lazım
Ölüm ile yaşam arasında diye bir film var buna benzer konuyu işlemiş
Valla abi, bu konu hakkında düşüncelerim şöyle: Erkekler durup dururken potansiyel tecavüzcü olarak görülmez. Mesela markete gidip usul usul alışveriş yapan bir adama kimse "tecavüzcü" demez diye düşünüyorum. O algı, genelleme yapmaktan geliyor, ama gerçek hayatta herkes bireysel değerlendirilmeli.
Kadın istese evlilikte her şeyi yaptırır, hayatı hipotek altına alır diyorsun ama bunun olmaması için tabii ki önüne gelenle evlenmemek şart. Düzgün, seven ve güvendiğin birine hayatını bağlayacaksın. Sonuçta aynı evde, aynı yatakta kaldığın birine güvenmiyorsan, gece gözüne uyku bile girmez – "Ya uyurken bir şey yaparsa?" diye düşünürsün.
Bu arada, "Ölüm
Senin düşüncelerin Nşa da geçerli kadının psikolojisi bozuk ise herkangi bir erkek tehlikede demektir
Ben kadınların aşırı korunduğunu ve bu koruma sonununca kadının iletisimene yansıdığını düşünüyorum buda ilişkileri olumsuz etkiliyor kaldı ki gerçek günümüzde erkeler evlenmek istemiyor kadını kanunlar mu koruyacak erkeler evlenmezse onu merak ediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?