Sende üşüyor musun? Zamanda kaybolduğumdan beri , bir hayal-i suretinleyim... Başka bir alemde yaşarken hakikatin, Sensiz geçen zamanı neyleyim , Nerdesin? Zamanın boşluğunu sende yaşıyor musun? Sanki anlamsız yaşamak o anda, Sanki hiç kimse seni anlamıyormuş gibi bu lal-ı zamanda... Yüzün nasıl, gözlerin ne renk , güler misin , ağlar mısın bilmiyorum...
Fakat en iyisini yaşamanı diliyorum,
Yapraklarda döküldü biliyor musun? Ağaçtaki hangi yaprak seni temsil etmekte, Gökteki hangi yıldız, tarladaki hangi sevda çiçeği bilmiyorum...
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
eğer insan istekli ve arzuluysa yani bir şeyler başarmak için içinde istek varsa güçlendirir.. eğer bu yoksa sadece hayal kurmuş olur. harekete geçmek önemli.
Boşuna değildir o söz ve bence çokta kapsamlıdır, tek bir anlamı yoktur - olmamalı..
Hayalin gücü, biz farkında değiliz belki fakat kendisi bizi geliştiren birde ileriye götüren bir şeydir. Hani o hayale ulaşmazsan bile yakınlaşırsın, yolda belkide farklı şeyler ile karşılaşırsın. Karşılaştıkça ve de yol aldıkça insan gelişmez mi? Yeni şeyler öğrendiği vakit gelişiminde yol kat etmez mi?
Hayal, insanı geliştirir. Kendimden örnek verecek olursamda, en büyük hayalim bir gezegende bulunmak. Küçük prens misali.. Bu hayalin gerçekleşmeyeceğini bilsem bile o hayale yakınlaşmak için çeşitli araştırmalar yapmıyor muyum? Ya da gökyüzüne bakarak yıldızların isimlerine bakmıyor muyum? Onları daha iyi tanımak onlardan olmak için.. Yani kendimi geliştirmiyor muyum?
Hani bi umut ile ne kadar çok bilgi o kadar çok his diyecekten..
Hayal, hem ufku geliştirir hemde ruhu besler.. 🌟
Eline sağlık, yine döktürmüşsün hele el ele tutuşan o yapraklı görsel güzel olmuş 🍂 💫
O kadar güzel dedin ki tek bir anlamı olmamalı haklısın. Zaten tek bir anlamı varsa hayal değil fikir olurdu değil mi? Belkide düşününce.. İnsan yürümeyi bırakmadığı müddetçe gelişirdi elbette.. Yapıyorsun ve bizide bilgilendiriyorsun bu hayaline yakınlaşmak için yaptığın araştırmalar ile okurken mutluluk duyuyoruz ki bizimle paylaştığın kadarı ile... minnettarız.🙏🙏
Öyleki bir şey hakkında ne kadar bilgi edinirsen yaşamak kadar hissiyat oluşturmasada inanıyorum ki ona yakın bir hiss verir..
Teşekkür ederim bu güzel yorum için..🙏🙏
Görsel alıntı bana ait değil çok beğenmiştim hemen ss almıştım ki eheheh : )
“Yürümeyi bırakmadığı müddetçe gelişir” kaşe imza ✍️ Evet fikir olurdu, hayal çoooook daha geniş.
Eheheh bu kimisine saçma gelirken sizlerin hoşuma gitmeside beni mutlu ediyor, teşekkür ederim 🙏 Dışarıdan aldığım tepkiler genellikle pek parlak olmuyor bu konuda jdjdj
Kesinlikle Psii, buna bende inanıyorum. Ona yakın bir his oluşuyor oluyor bu 🫠
Anlamlı bi görsel, yazdığın yazıyada uymuşşş güzel tercih 😌
Eheh imza ve kaşeyide aldım tamamdır... Öyle... Saçma değil kesinlikle , zihnin olgunluk seviyesi farkı... Bu fark bizi , diğer insanlardan ayırıyor...
Temelde kendi zihniyle, uyuşmadığı için saçmalık diye damgalayamaz kimse bence... Rica ve teşekkür ederim bize böyle güzel yazılar paylaştığın için... boş ver diğer insanları... : )
Doğru diyorsun o bakış açısından bakmamıştım (bizi ayıran fark) 🌟
Bencede damgalayamazlar ama yapıyorlar jdjd neyse ki dediğin gibi boş veriyorum, umursamadan devam ediyorum ehehe ve sizler ile paylaşmak zaten çoook büyük keyif benim için 🪐
Hayat; hayalin gerisinde kaldığında veya ötesine geçtiğinde insanı doğal olarak geliştirir.
Kurduğumuz hayal gerçek olduğunda mutlu ve tatmin oluruz çoğu zaman. Sonra anlam arayışına gireriz. Bu gerçekliği korumaya çalışırız.
En büyük hayali evlenip, bir ev ve bir araba almak olan biri bunlara kavuştuğunda sahip olduklarını korumayı amaçlar. Mutsuz olsa bile ayrılmak yerine bu düzeni sürdürebildiği kadar sürdürmek ister. Farklı ihtimalleri aklının ucuna bile getirmez milyonlarca insanın yaptığı gibi..
Kurduğu hayallerin altında kalanlar mecburen o enkazdan kendilerine yeni, gıcır bir dünya kurarlar tırnakları ile kazıya kazıya tekrar yıkılmaması için daima gelişerek..
Hayallerinin bile ötesine geçenler ise kendilerini yetersiz bulup mecburen gelişmeye zorlarlar kendilerinin daha iyi bir versiyonuna dönüşmek ve gerçekliklerini muhafaza edebilmek için..
E ama sen böyle yazarsan... Bana , seni tebrik etmekten başka bir seçenek birakmisen qurban : ) .. Evet hayallerin öyle bir etkisi var ve kırıldıkça değişiyorlar işin garip yanı... Olmayınca lvl düşüp , oluncada var olanı korumaya çalışıyor insan..
Hayallerin ötesine geçmek acaba nasıl bir durum : ) ..
He ben çok farklı zannetmişim , aklımı seveyim nerelere gitmiş öyle , allah beni ne yapmasın , ne yapmışım öyle..
E haklıyım tabi... Bey. Deyince böyle vurdumu oturtan , emrinde 100 lerce adamı olan biri , hergün farklı bir malikanade kahvaltı yapan biri canlanıyor aklımda ondan dolayı ha bilesin kuzen kabul etmiyorum..
kesinlikle hayal kurmak insanı geliştiren bir aliskanlik...
Ben buna alışkanlık diyorum,. ama bazıları için saçmalık ya da bos is olarak gorulebilir. Fakat hayal dunyasi genis olan çocukların ileride çok daha sağlam karaktere sahip oldukları ve daha iyi yerlere geldikleri kanıtlanmış bir gerçek. Hatta bir ise hayal kurarak baslamak bence o yolda atilan ilk adımdir 😊✨️
Hayal insanı hem büyütür hem de bazen çok acıtır 🌙 Senin yazdıklarında o ince sızı var. Hayal, özellikle bu kadar derin yaşandığında, bakış açını, kelimelerini, ruhunu geliştirir; ama gerçek hayatla bağın kopmasın. 🍂 O hayal-i surete değil, bugününe de emek vermen önemli. Üşüyorum demişsin; üşüme, kendi kalbine biraz daha sokul, orası hala sıcak 💛
Hayal kurmak güzeldir. Gerçekleştirmek o hayalleri, tadından yenmeyen bir başarıdır, gelişir kişi. Ama, o hayallere kendini inandırıp sahte bir hayat yaşarsa insan geriler.