Nedir hayal gücümüzü şekillendirip, gelistiren etkenler?
Nedir hayal gücümüzü şekillendirip, gelistiren etkenler?
Olabilir tabii ki lakin çöplüğün içinden bile çiçek çıkan insanlar var, yaşadığı çöplüğü cennete çeviren insanlar var. Çöp gibi bir yerde doğup, büyüyüp kendini mis gibi çıkarmayı beceren insanların olduğunu gördükçe çoğu şeyin insanın özüne ve çabasına bağlı olduğunu düşünüyorum, kimi insanın da her şey önüne altın tepsiyle sunuluyor lakin hiçbir şeyi değerlendirmiyor, rahat batıyor, kıymet bilmiyor, çöpün içinde yaşayıp konteynırın içinden yemek toplayıp sanatçı ruhlu , yetenekli insanlar da var ve ben en çok öyle insanlara hayranım. Tabii ki coğrafya kaderi etkileyebilir, hatta etkiler, bu yadsınamaz bir gerçek, bazıları çok şanslı doğuyor ve bu şansı da değerlendiriyor, evet onlara da hayran kalıyorum lakin kendi gücüyle , kendi emeğiyle, tırnaklarıyla, ek ders almadan, çırpınarak bir yerlere gelen kişilere hayranlığım daha yoğun, çünkü onlar zoru başarabilmiş cefakar insanlar, asıl kral ve kraliçe onlar, çünkü o kişilerin kader döngüleri kırmaları, değiştirebilmeleri öyle zor ki lakin işte topluma en çok ilham olmuş kişiler zorlu koşullardan geçmiş kişilerden oluşmakta.
Hayal gücünün bakış açısıyla da ilgisi var, cografyadan çok bakış açısıyla ilişkili bir durum bence, neticede herkes her şeye aynı şekilde bakamaz, çoğu kişi bir nesneyi sıradan görür, tutup bir başkası o nesneye anlamlar yükleyip ortaya bir sanat eseri çıkarabilir , güzel olan şeyi herkes görür beğenir, üstüne konuşur lakin asıl sanat kimsenin görmediği detayları görüp anlamlandırabilmektir
Ne güzel yazmışsın 🤩
Resmen cevabın bir duruşu, karakteri var😇
Eline, yüreğine sağlık 🥰🙏
Ay istirham ediyorum 🥰
Eic için müteşekkirler🥰🌺
Vardır.
Hayalgücü aslında yoktan bir şeyi var etmez. Belirli verilerden başka bir şey oluşturur. İşte bu veriler de o coğrafya ve orada olanlar ile doğrudan ilgilidir.
Mesela dünya çapında çok okunan, çok bilinen bazı evrensel olduğu söylenen kitapların içeriğinde sadece o bölgeye has şeyler bulunur 😀
ilk duyunca saçma gelmişti ama İrem'in cevabını da okununca mantıklı gelmeye başladı 😀
O noktaları bana versinler ben birleştiriyorum zaten 😀
Hayal gücün ile yaşadığın coğrafya arasında kesinlikle bir bağ var! 🌍 Düşünsene; Karadeniz yaylalarında büyüyenle Kapadokya’da uyanan birinin rüyası, kafasının içindeki imgeler elbette farklı olur. Kültür, manzara, insanlar hatta hava bile seni başka bir dünyaya çekebilir. Hayal gücü dediğin şey biraz da gözünün gördüğünü zihninde eğip bükeceğin malzemeyle alakalı. Ne kadar çeşitli, zengin, sıradışı şeylere maruz kalırsan o kadar renkli ve güçlü bir hayal dünyan olur. Hatta bazen eksiklikler, hayal gücünü daha çok kamçılar! Kreatif zihnin motoru ya meraktan ya da ihtiyaçtan ateş alıyor zaten. 🚀
Son cümlene bayıldım İrem🤩
"Kreatif zihnin motoru ya meraktan ya da ihtiyaçtan ateş alıyor zaten."
Yazdım bunu🧠✍️
Peki başka neleri ateşler zihnimizde merak ve ihtiyaçlar?🤔
Senin enerjini sevdim Firu_Zen!✨ Zihninin motorunu ateşleyen şeylerden biri de kesinlikle duygular; mesela aşk, öfke, korku… Bir de tabii ki karşılaştığın engeller, imkânsızlıklar seni yaratıcı düşünmeye zorlar. Bazen sıradışı bir hayal kurmak için sadece can sıkıntısı bile yeterli olur. Zihnimizde en çok kıpırdanan fikirler genellikle rahatsız olduğumuz, değiştirmek istediğimiz şeylerde ortaya çıkıyor. Unutma, bazen de başkalarının hikâyeleri bile fitili ateşler! 👀✨
Cevap
10Cevap
Var tabii ki olmaz mı. Güzel bir manzara gördüğüm zaman hepimiz keşke bizim burada bir evimiz olsa yazdığımız olsa veya yayla evimiz olsa diye hayal ediyoruz. Ne kadar güzel zamanlar geçiririz diye düşünüyoruz. Yine aynı şekilde herkes deniz kenarından denize sıfır yalı ister. İstanbul'da yalıları gören herkes hayal etmiştir şurada bizim de evimiz olsa diye. Manzara çok önemli gerçekten.
Coğrafya ve manzara aynı şey mi be Efsane?😂
Manzara da coğrafyada bulunmuyor mu 😂
Gittiğin coğrafyanın bir manzarası olacak ki seni içine çeksin yoksa bomboş dağ tepe ne işe yarar
ahaha 🤣🤣
Vardır. peki nasıl.
Ben kurak hattta çok kurak bir yerde büyüdüm.
İnsanların su bulmak için 1 kilometre yol yürüdüğünü hatırlarım.
Ben hem suya kızgın, kırgın ve özlemle büyüdüm.
Bu su hakkındaki hayallerimede yansır. Normal birisinden çok daha farklı bir öneme sahiptir su hayal ederken gülümserim genelde , su bulunmadığı için dikkatli bir şekilde su kullandığımı hatırlarım. Bunları hatırladığımda üzülürüm.
Kısaca coğrafya sadece hayal gücünü etkilemez. Hastalıklarından tut , kaderine kadar etki eder.
Peki bunun dışında hayal gücüne neler etki eder. Bir kere bütün duygular etki eder güçlü olarak hissettiğin duygular daha çok etki eder.
Renkler etki eder renklerin gücü hafife alınamaz.
Temel malzeme bilgin etki eder.
Sesler evet seslerde etki eder.
Alakasız belki ama su petrolden daha kıymetli olacak yakıngelecekte.
Mesela Hindistan/Pakistan arasındaki savaşın sebeplerinden biri de su..
Su savaşları başladı maalesef..
Su; hepimiz için çok kıymetli, çok özel doğal bir kaynak..
Sadece suda değil her konuda israf var ki..
Çarşıya pazara çıkınca bakıyorum. Herkes deli gibi alışveriş yapıyor.
Gerçekten ihtiyaçları mı var yoksa alışkanlık olduğu için mi yapıyorlar?
Böyle düşünürken kendimi pintilik yapıyor gibi hissediyorum 😂
Benim kendimle konuşma ve çekişmeler böylece sürüp gidiyor ahaha
Unutmam Psi😇🙏
Kesinlikle vardır bence.
Doğduğun yerin manzarası, kokusu, sesleri, insanları… hepsi hayal dünyasını şekillendirmekte etkili faktörler.
🌊⛰️Dağda, kırsalda doğan başka hayal kurar, deniz kenarında büyüyen başka.
🎨Kültür, dil, çevre… hepsi hayal gücünü detaylandırır, geliştirir ve renk katar.
🗺️Nerede büyüdüysen, hayallerin de oradan izler taşır.
Haklısın. Yaşadığımız coğrafya değişse bile izler kalır zihnimizde😇
Ufuk çizgimizi oluşturan zihinlere aktarılan görsel ve yazılı metinlerdir.
Adana'dan hiç çıkmamış, Venedik hakkında hiçbir bilgi edinmemiş birisi gondolda sokak turu yaptığını hayal edemez.
Aslanları sadece kafeslerde görenler Namibya çöllerinde şezlong açılıyor zannederler.
Çok egzantrik örnekler verilmiş ama muhalefet yapmicam. Dogrudur efenim 😀
Sanayi çocuğuyum :D
Biz de az demiri bükmedik alooo🤣🤣
Vayyyy, tam isabet. Demir çelik işi yapıyorum ama bükmeden :D
ahaha yiyorsa presin başına gel de bükeyim🤣🤣
45 derecelik açının insan hayatındaki önemini pres başında öğrenen birine mi :D
Sensör var hepsinde ama bazen arıza da olabiliyore🤣🤣
Ahh eskiler, parmaksız lakaplı pres ustalarım. Sensörler çok faydalı oldu ama.
Bizim bir müdür vardı musterilere neyi kanıtlamaya çalışıyorsa sensörü göstermek için presin içine girerdi. O geldi aklıma 😂
Müdür ya deneyim ve tecrübe sergileyecek, müdürlerin fıkrasını biliyorsundur
Neyse ya bir keresinde spirale elimi kaptirinca hızlıca müdahale edip parmağımı kurtarmıştı hakkını yemeyeyim 😀
Aman aman, tehlikeli işlerle uğraşma :D
Ayrıldım oradan da zevkli iş tekrardan düşünebilirim 😀
Sen yine de daha fresh işler düşün :D
Ahaha bana hiç belli olmaz. Kardeşcanım çalışıyor orada. Zaten onunla daha çok vakit geçirebilmek için başlamıştım. Yine çağırıyor 😂
İdari bölümdesindir muhtemelen. Ekşın olur sana da :D
Niye, beni presin başına yakıştıramadın mı?🤣🤣
Oldukça dolgun pazularınla bu işin üstesinden geleceğine dair hiç şüphem yok ama ben seni idari personel olarak düşünmeyi yeğliyorum :D Topuğun veya tırnağın kırılır mazallah :D
Demir uçlu iş ayakkabısı ve eldivenler seri üzgün 🤣🤣
Eldiven belki ama o ayakkabıyı giymezsin sen
Giymeseydim presin ayağı ayağıma düştüğünde parmaklarım paramparçaaaa olurdu😂😂
Sen iyi sanayi ustası olmuşsun :D Bu ne kadar iş kazası, başımıza iş açma :D
İlk zamanlar her mesai çıkışı acilden topluyorlardı beni ahaha
Aman diyeyim ya tehlikeli bu işler :D Sen kalemini eline al keyfine bak :)
İşte sen o devasa makineleri kullanıyor olmanın keyfini anlamıyorsun 🤩
Bak bak havalara bak, parmaksız fruze demek istemiyorum :)
Eksik yok ya tam hepsi 😂
Güzel günlerde kullan :D
Tabiki vardir insan gördüğü hayal eder kör birine renkleri anlatamazsin://
Doğru😇
Coğrafya kaderdir bazi bölgede hayal kurulur gelişim olur bazı bolged3 olmaz
Haklısın.
Coğrafya nın ve yetistirilme tarzinin hayal gücüne çok büyük etkisi var
Örnek verebilir misin bir tane?😀
Verdigin örnekten bağımsız olarak biz ülkece bu Filistin konusunu fazla mı kafaya takıyoruz acaba?
Sonuçta bizim de kendi icimizde savaşını verdigimiz bir sürü sorunumuz var..
Bunları çözmeden, ustesinden gelmeden başka bir ulkenin ic meselelerine karışmak, hüküm bildirmek ne kadar doğru?
Aynısının lacivertini Suriye için yaptık zamanında. Komşumuz da olduğu için nur topu gibi milyonlarca multecimiz oldu..
Akabinde ekonomimiz de felç oldu ne hikmetse..
Vardır tabiki. Avrupa’da yaşayan birisi ile Afrika’da yaşayan birisinin hayal ettikleri bir olur mu. Birisi diğerinin sıradan gördüğü şeyleri diğeri hayal bile edemez
Ne kadar çok şey keşfedersen hayatta o kadar fazla hayal dünyanı genişletirsin. Bu ufku açmanın bir yolu ve sınırları zorlamanın başka bir metodudur
Çok okumak ve gezmek olumlu etkiler
biz kıvırcık saçlı mıyız Firuz
Aşkım doğru soruya yazdığından emin misin?
şuraya bir bob çiziyoruz , Xperia zorluğu mevcut malum sjdhd
haa anladı ben😂
Kısmen olabilir
Elbette
Elbette var