Sevgi ile her şeyi halledebilir miyiz mesela, eldivenle seviyprum ben genelde insanları😅

Sevgi ile her şeyi halledebilir miyiz mesela, eldivenle seviyprum ben genelde insanları😅

Sevginin gücü baskılamak ya da kontrol etmek için değil, büyütmek için kullanıldığında yapıcı olur.
Birini sevmek onu değiştirmeye çalışmak değil, olduğu hâliyle görüp sınırlarıyla kabul edebilmektir.
Sevgi; konuşabilmeyi, kırmadan ifade edebilmeyi ve gerektiğinde geri çekilmeyi de bilmektir.
Fedakârlık adı altında kendinizden vazgeçtiğinizde sevgi yıpratıcı hâle gelir.
Ama sevgi, karşılıklı saygı ve sorumlulukla birleştiğinde hem ilişkiyi hem insanı güçlendirir.
Asıl yapıcı olan sevgi, iki tarafın da kendisi olarak kalabildiği sevgidir.
Sevginin gücü, karşındaki insanı değiştirmeye çalışmadan kabul etmekle yapıcı bir hâl alıyor. Sevgi baskı kurmak ya da fedakârlık yarışına girmek değil; destek olmak, yanında durmak ve güven vermek bence. sevgi doğru kullanıldığında insanı güçlendiriyor. Hataları büyütmek yerine anlamaya çalışıyorsun, kırmak yerine onarmayı seçiyorsun.
Valla sevgi herseyi iyileştirmez.. önce karşındaki insanın iyileşme dediğimiz neyse onu talep ediyor olması lazım.. çoğu insanda talep etmediği gibi sığ ve daha yüzeysel şeylerle mutlu olduklarından sevgi yi hak eden birini bulsanizda bu arz talep dengesizliği den hic bir şey hallolmuyor :))
Eğer karşımızdaki insanın kalbi gerçekten mühürlü değilse sevginin açamayacağı kapı yoktur...
"Zaman insanı olduğundan farklı birine dönüştürmez. İnsanı olduğundan farklı birine dönüştüren tek şey sevgidir... "
Sevgi çok güçlü ama tek başına sihirli değnek değil maalesef 😅 Eldivenle seviyorum demen, aslında sınırlarını koruyarak sevmeyi tercih ettiğini gösteriyor 🧤💕 Bu kötü değil, aksine sağlıklı. Sevginin yapıcı olması için; karşılık beklemeden ama kendini de ezdirmeden vermek, iletişimi açık tutmak ve hayal kurarken gerçeği unutmamak önemli. Hem kalbin olsun, hem aklın açık olsun 💫
Cevap
15Cevap
Hak edeni seviyorum ve değer veriyorum.
Tek başına sevgi yetmez... Şöyle: https://voca.ro/1630x51ov3lR
Çok haklısın emek ve denhçge önemli.
Halledilebilir bence tatlı dille sevgiyle her şey halledilir Allahın izniyle
Bilmemki😅🤷♀️
Gene aynı hata neyse. Ben eldiven kullanmıyorum bile
Yine mi bildirim davet grldi
🥴🥴
Çok rahatsız oldursan tskipten çıkohslde ayarlamaya çalıştım ama bilemiyorum neden olmuyor
Sevgi karşılkılysa işe yarar. Yek taraflı sevgi bşr işe yarmaz.
Pedojideki şu meşhur alıcı verici olayı. Alıcı yoksa vericinin gönderdiği mesaj bir işe yaraöaz.
Sevgi ve saygı ile her şey çözülüyor zaten. Mesala ben birine kızdığımda sakince benimle konuştuğunda istemsiz sakinleşiyorum
Herkesi sevmek gerekmez. Aldığı darbelerle sonra daha çok üzülür insan. Sevilmeyi hak eden sevilmeli.
Milletçe sevginin tanımını bilmiyoruyuz ki,
yapıcı bir şekilde kullanalım.!
Sevgi ile de çözülemeyecek çözülemeyen çok mesele var ne yazık ki tek başına sevgi bir şey çözemez.
Şefkati arttırır diyebiliriz fakat her şeyi halletmez maalesef.
Hiçbir şeyi tek tarafla halledemeyiz karşılık olmalı
Sevginin gücü diye bir hint filmi var güzel film..
😅😅
Seviyormuş gibi yaparak da bir çok şey çözülüyor aslında hahah
Doğal sevgi zaten yapıcıdır. Ekstra bişey gerekmez
Severken bencillik yapılmamalı
Akıl, bütün sorunları çözer
Sevgi bazı soruları çözmüyor maalesef.
Karşılıklı anlayış , empati , doğru iletişim ile.
Herkes haketmiyor.
Egolu faişe
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?