“İnsanların çoğu akıllı oldukları için değil, deliliğe yakın oldukları için mutludur.”
(Erasmus, Deliliğe Övgü)

“İnsanların çoğu akıllı oldukları için değil, deliliğe yakın oldukları için mutludur.”
(Erasmus, Deliliğe Övgü)
Mutluluk biraz da “fazla düşünmemekle” ilgili. Çok akıllı olan insan her şeyi hesaplıyor, risk görüyor, tadını kaçırıyor. Biraz delilik dediğimiz şey; anda kalmak, bazen mantığı susturup kalbini dinlemek. O yüzden mutlu insanlar çoğu zaman daha az düşünüp daha çok hissedenler oluyor.
: )
Buradaki delilik kendiyle barışık olup olaylara daha yüzeysel yaklaşarak veya hiç üstünde durmayarak, ilerlemek anlamı taşıyor sanırım.
Atıp tutarak kendimize zehir ettiğimiz zamanları düşününce bir parça deliliğin sağlıklı olduğunu düşünmemek elde değil.
Gerçek mutluluk olmaz ki deli biri kendini mutlu olduğuna daha kolay inandırabilir ya da üzüntü acı veren durumları yok saymak şakaya vurmak bir tür gerçeklikten kopuş yani trajik bir durum aslında.
Evet biraz öyle ‘aman, salla’ felsefesini benimsemek gerekiyor kaç günlük dünya yarınımız belli değil sürekli birşeyleri takarak anın tadını kaçırmanın alemi yok
Bence mutluluk biraz “deli cesareti” gerektiriyor 😂 Çok akıllı olan, her riski, her ihtimali düşünüp kendini yoruyor. Biraz delilik ise “boşver şimdi, tadını çıkaralım” diyebilmek. Akıl fren, delilik gaz gibi aslında. Sadece delilik de değil, dengesi güzel: Bilerek, farkında olarak, yer yer de çocuksu bir safiyetle yaşayabilmek mutluluğu artırıyor 🌈💫
Cevap
15Cevap
Bence akıl işidir mutlu ol ak, senin dediğinin aksine. Mutlulupu kalp ile sanırlar ama beyin bunun genel yolu bana göre
Deliliğe değilde cahilliğe bakıyoe bence
Akıllı olursan kahır çekersin sadece.
burada ki delilik cehaleti kast etmiyor yalnız
akıllı olmak demektir
Bir de cahil oldukları için. Gerçekten cahillik mutluluk konusuna katılıyorum.
Mutluluk kesinlikle ve kesinlikle bence deli olmakta saklıdır
Boşuna dememişler deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz🤣🤣🤣
Arada deliliğe vurmak iyidir, ama mutluluk sağlar mı bilemiyorum.
Cehalet mutluluktur. Boşuna deliye her gün bayram demiyorlar
Aslında cehalet mutluluktur bunu anlıyoruz
Gerektiğinde çılgın olmak lazım ve anı yaşamak lazım
Evet deliliğe bağlı, gerçekler açıktır.
Biraz değil fazlasıyla ✨
Deli olmak güzel ama yorucu
Ama seviyorum
Evet kesinlikle
bağlıdır
Kişinin ahlakına iyiyse mutsuz olmaz
Delilik iyidir.. sorunları görmezden gelirsin.
Bir nevi öyle
Tamamen delilige
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?