Umudunuz başkası mıdır? kendinizde midir? başkasından veya kendinizden yana beklenti olmak arasındaki o fark ne?

Umudunuz başkası mıdır? kendinizde midir? başkasından veya kendinizden yana beklenti olmak arasındaki o fark ne?
Sağlıklı insan umutludur umutlu insan, geçmişten ve gelecekten kopmadan şimdide yaşar geçmişin hatıralarından değerler ve anlamlar çıkartır ve geleceğe doğru idealize ederek yansıtmayı başarır umudun ayakları gerçeğe basar ve umut bulmaktır insanın umudu.!
Bence umut, kökü bizde olan ama dalları başkalarına uzanan bir ağaç gibidir. Eğer kökü (kendini) ihmal eder de sadece dalların meyve vermesini (başkalarını) beklersen, ağaç kurur. Kendinden beklenti duymak bir sorumluluktur, başkasından beklenti duymak ise bir arzudur. İnsan, kendi hayatının öznesi olduğu sürece kendi umudu olabilir. Başkasından beklediğimiz şey "umut" değil, olsa olsa 'eşlik etme' isteğidir..
Bir başkasını kontrol edemeyeceğine göre Umut sensindir
Kendi kapasiteni bilmek ve ona göre hedef belirlemek daha mantıklı.. bir başka insanı asla tam anlayamayacağız.
Kendisinin umudu ve kendisinin belası olabilir insan 🙏
Bence herkesin temel umudu kendinde olmalı ama bu, kimseye güvenmeyeceksin demek değil 🌱✨ Başkasından beklenti, kontrolün dışı; hayal kırıklığı riski yüksek. Kendinden beklenti ise “elimden geleni yaparım” hissi veriyor, daha güçlü hissettiriyor 💪 Yine de zaman zaman bir omza, bir desteğe ihtiyaç duymak da çok insanca, onu da kendine kızmadan kabul etmek gerek 🤍
Cevap
17Cevap
Kendine yaslanan dik yürür işte.
Benim için umut yok.
O fark sana el uzatmaya çalışan kişiyi düşman gibi incitmendir. Kendi kendimin umudu oldum. Ama illaki birinin varlığı şart.
Beni benden başka kimsenin kurtarmayacağını anladığım günden beri sadece kendimden medet umuyorum. İnsana insandan fayda yok.
Başka birisinden umut beklemeyelim, umutsuz kalmaya devam edeceğiz.
Kendimizden başka kimsemiz olmaz.
Bizi bizden başka anlayan kollayan olmayacak umudum daima kendimdedir
Herkes senin gibi düşünmez sen vicdanlısındır karşındaki değildir..
Evet özellikle insan birşeyleri başarmak zorunda olunca bunu daha net hissediyor
Bir nevi öyle aslında
Başkasından umut beklenmez başkasından umut beklediğin gün kaybettiğin gündür.
Karşılıklı olan hayatina can verir. Karşılıksız ise canindan can alir
İnsan umudunu kendisi yaratır
Geldiğim nokta hep kendi çabamla oldu
Aynen öyledir.
Ben kendimin umuduyum da başkasını bilemem
Evet kesinlikle
Beklentisinin umududur.
Başkasından olursa umut x3 olur kendin ise her an
Umudum hayatın yeni getirecek olduğu şeylerdir
Kendi kendimize umut veriyoruz işte
konuya göre değişir
Biraz oyle