Aslında yeterince arkadaş çevrem var. Ama yavaş yavaş hepsi uzaklaşıyor.
Diyalog kurmakta çok zorlanıyorum.
genelde sessiz sakin bir yapım var. gittikçe tek kalıyorum..
ne yapmak lazım. Nasıl çıkarım bu işin içinden
Aslında yeterince arkadaş çevrem var. Ama yavaş yavaş hepsi uzaklaşıyor.
Diyalog kurmakta çok zorlanıyorum.
genelde sessiz sakin bir yapım var. gittikçe tek kalıyorum..
ne yapmak lazım. Nasıl çıkarım bu işin içinden
Cevap
1Cevap
Kendini pazarlama derdin olmadığı için diye tahmin ediyorum. Böyle insanlar da var denk gelmek zor sadece. Diyalog kurmakta zorlanıyorsundur elbet ama istiyor musun gerçekten? Bunu tekrar sorgulamanda fayda var bence
İnsanların çoğu yapmacık geliyor.
İlk söylediğin cümle o kadar doğru ki
Kendini pazarlama. Ben bunu yapamıyorum. İş yerinde de. Bir çok arkadaşım derece atladı. Hepsinin ağzı iyi laf yapıyor. Ben kalakaldım aynı yerde mesela.
İstiyor muyum. Açıkçası pek de istemiyorum. Ama bu bir ihtiyaç da. Arkadaş çevresi
Kendini maruz bırakıp geliştirsen de tatmin olmayacağına eminim aslında. İnsanın içinde o yaşadığın huzursuzluk kalıyor. Ve yine başa dönüyorsun, tercihen. Bakış açılarımız o tip insanlarla biraz farklı ve azınlıktayız. O yüzden sosyalleşmek ya da bundan keyif almak zor. Eksiklik gibi görünse de öyle değil aslında
Aynı şeyleri hissettiğimize sevindim , bazen kendimi aşıp biraz geveleyip bir iki derece atlayayım diyorum ama, huzursuz bir ortama gireceğimi bildiğimden vazgeçiyorum. Huzursuz olmaktansa olduğum yerde kalmayı tercih ediyorum.
Keyif almakta gerçekten zor sosyalleşeyim diye saçma sapan ortamlarda bulunmak
Öyle maalesef ve insanlar diğer insanlarla ilgili bir tanım yapmak konusunda çok hevesli. O yüzden hep bir etikete sahip oluyorsun.”soğuk, sıkıcı, olgun, iyimser, kötümser vs..” gibi. Benim de canımı sıkan şey bu son zamanlarda. Aynı telden konuşamıyoruz iletişim yöntemlerimiz çok farklı. Hep enerjim çekilir pişman olurum ben de o sosyal günlerin sonunda. Umalım ki gerçek hayatta kendimiz gibi insanlarla daha sık denk gelelim.
Ne güzel söyledin ve özetledin. Gerçekten insan mutlu oluyor kendisi gibi düşünen biri var diye.
Dediğin doğru, yani illa ki bir kılıfa girmek gibi bir zorunluluğumuz yok ki. İnsanlar arkamızdan konuşuyor. Enerjisi düşük, sıkıcı, keyifsiz diye..
Aslında var olan potansiyeli çıkartmıyoruz yani
Özelden teşekkür ederim diye yazdım. Belki ara ara sıkılmazsak eğer yazışabiliriz :)
Aynı durum bende hatta ses dönümü bile etkiler oldu çok naif kibar konuşmaya başladım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sessiz sakin olmak başlı başına sorun değil, ama yalnız hissettiğin belli ve bu gerçekten yorucu 🥺
Konuşmayı “sohbet açmalıyım” diye değil, “karşımdakini biraz daha tanıyayım” diye düşünürsen işin rengi değişir.
Küçük sorularla başla: günün nasıldı, bu aralar neyle uğraşıyorsun gibi. Dinlemeyi zaten iyi yapıyorsundur, onu avantajın olarak kullan 😉✨