Sizce bitmeyen depresyon neden olur?

İnsanlara bakıyorum yakınını kaybeden insanlar bile 1 hafta sonra hayatlarına devam ediyorlar. Ben çok uzunca bir süre böyle kaldım. Ruhsuz, çok dertli gibi… Bir anlamı yok aslında. Sizce bu çok mu utanç verici? Ruhsuzum. Böyle olmak istemezdim ama bilmiyorum niye böyle oldum bilmiyorum. Çok saçma aslında. Sadece hayatın akışı mı beni mi korkutuyor? İnsanlar o hız, koşuşturma bilmiyorum neden böyleyim. Aslında her şeyin başında benim bir matematiğim vardı o yola uygun davranılması gerekiyordu. Ama olmadı. İşler tahmin ettiğim gibi gelişmedi. Algoritma bozuldu devreler yandı. Her şey bir hiçmiş her şey boş. Hayat anlamsız. Ben ne yapacağım? Yolumu çizemedim bir türlü. İnsanlar üstüme mi oynuyor? Herkes çalışıyor ben tembel miyim? Tembel olayım ne olacak? Size ne kardeşim! Benim zararıma. Ama bu zedeler mi kimliğimi, off! Böyle kalmayacağım tabi ki. Ayrıca O kadar tembel değilim ders çalışıyorum. Yetmez mi? Size hesap mı vereceğim? Kafamda deli sorular… Bitmeyen tükenmeyen… Tek istediğim ne biliyor musunuz bir meşgale ve normal bir insan olmak. Hayattan tek isteğim bu.

Sizce bitmeyen depresyon neden olur?