Herkes bir madde yazsın.
- Spor yapmak
- Sağlıklı beslenmek
- Belgesel izlemek
- Yabancı dil
Gibi...
Herkes bir madde yazsın.
Gibi...
Öncelikle futbol izlemezler arabada son ses apaçi müziği dinlemezler dizilerdeki hödüklere özenmezler kuzum çocuğu olmazlar açıkçası birde kendini geliştiren insanlar her şeyden önce merak duygusunu hiç köreltmezler ve öğrenmeyi bir varış noktası değil bir yolculuk olarak görürler bu kişiler zihinlerini taze tutmak için her gün mutlaka kitap okur veya yeni bir bilgi kaynağına yönelirler ancak sadece bilgi depolamakla kalmazlar öğrendiklerini hayata geçirme cesareti gösterirler konfor alanının insanı çürüttüğünü bildikleri için kendilerini zorlayan yeni ortamlara girmekten ve hata yapmaktan korkmazlar zaman yönetimini bir sanat gibi icra ederler günlerini planlarken enerjilerini boş işlere değil kendilerine değer katacak aktivitelere harcarlar bedensel sağlığın zihinsel keskinliği doğrudan etkilediğinin farkında oldukları için düzenli spor yapar ve beslenmelerine dikkat ederler eleştiriye açık olurlar çünkü başkalarının gözlemlerini kendilerini onarmak için birer araç olarak kullanırlar aynı zamanda yalnız kalmanın gücünü bilirler ve kendi iç dünyalarında derinleşmek için sessiz zamanlar yaratırlar kısacası bu insanlar dün oldukları kişiyi bugün aşmaya çalışan birer zihin işçisidirler güzel insanlardır onlar
Bence en etkili şey, her gün kendinle dürüstçe yüzleşmek 🪞
“Bugün neyi daha iyi yapabilirdim?” diye sorup, kaçmadan cevaplayabilen insan çok gelişir.
Çünkü spor, dil, belgesel hepsi güzel ama öz farkındalık olmadan otomatikleşiyor.
Kendini tanıyan, eksiğini ve artını gören biri zaten neye ağırlık vereceğini doğru seçiyor 💡✨
Cevap
2Cevap
dil ogren en onemlisi beslenmene dikkat et baska birseyle ugras kendini gelistir isine yarar is falan aradiginda mesela programlama dillerini ogren. ya da ne biliyim dropshopping falan ogren ugras. bunlari yapinca gelistigini hiss ediceksin ozguvenin articak biyerden sonra alisicaksin bunlara yapmaya kolaylasicak.
Bu saydıkların kendini geliştirmeye girmez bunlar genelde kendini zirve derecesinde geliştiren insnalrın yaşam tarzı ve rahatlama ve hobi motivasyon alanı
Mesela insanları çözüyorum bu sayede bana bir şey yapma ihtimallerini azaltıyorum
Kendine ait müzik zevkin olsun örneğin jazz başlarda sevmesen de zamanla seversin yavaş yavaş solistleri öğren dinle
En büyük gelişim asılda kim olduğunu öğrendiğinde başlar. Kulağa basit geliyor ama en önemlisi.
Keyiflerine göre yaşarlar
Spor yapmak ve empati yapmakk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?