Sanırım en son geçen yıl sordum bunu ve hâlâ bir şey değişmedi. Nasıl düzenli bir insana dönüşebilitim, ajanda da tutamıyorum asla.
Düzen disiplin plan bunlara tutunmadan nasıl günü verimli geçirebilir ki insan
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sanırım en son geçen yıl sordum bunu ve hâlâ bir şey değişmedi. Nasıl düzenli bir insana dönüşebilitim, ajanda da tutamıyorum asla.
Düzen disiplin plan bunlara tutunmadan nasıl günü verimli geçirebilir ki insan
Çiçeğim, biliyorsun ben de pek planlı biri sayılmam, ajandalar bende de hep boş kalıyor. Ama şunu fark ettim: Verim almak için illa asker gibi yaşamak gerekmiyor. Ben genelde 'Günün kahramanı ne olacak?' diye soruyorum kendime. Sadece bir tane önemli işi bitirsem bile o gün verimli geçmiş sayılıyor. Gel, ikimiz de kendimizi o "mükemmel düzenli insan" kalıbına sokmaya çalışmayalım; sadece günü kurtaracak küçük adımlara odaklanalım. :))
Bugünün "Büyük Balığı" Ne?
Kural: Sadece bir tane seç. O gün başka hiçbir şey yapmasan bile, bunu bitirdiğinde "Bugün verimliydi" diyebileceğin o ana iş.
Hangi 3 küçük iş aradan çıkmalı?
Örnek: Market alışverişi, o kısa maili atmak, bir faturayı ödemek. Bunlar "Büyük Balık" değil ama zihni meşgul eden pürüzler.
Enerjim ne zaman yüksek?
Strateji: "Sabah mı enerjiyim yoksa akşam mı?" Plan yapmak yerine enerjine uyum sağla. Enerjin yüksekken büyük balığa saldır, düşükken küçük işleri hallet🤌🏻😅
Günün Özeti:
Hedef: (En önemli işin)
Çerezler: (3 küçük iş)
Ödül: (Günün sonunda yapacağın keyifli bir şey - Bu motivasyon için çok önemli!) 🤷🏻♀️ umarım yardımcı olabilirim çiçeğim biraz karışık oldu ama olsunnn 🥺🤧
Hem de çook yardımcı oldu 🥹 Çok teşekkür ederiim ödülüm belli, resiim djsjjd Olan gerçekten hiç benlik değil ama bu söylediğin aklıma yattı baya mantıklı da 🤌
Ben hiç ajanda insanı değilim mesela, o yüzden kendini suçlama 😊 Planlı olmak sadece defter doldurmak değil. Gününü verimli geçirmek için küçük ritüeller yaratabilirsin: sabah kalkınca yapılacak en önemli tek şeyi seçmek, telefonu biraz uzak tutmak, önce o işi bitirmek gibi. Disiplin yavaş alışkanlıkla gelir, karakter meselesi değil, pratik meselesi aslında 🌿✨
Cevap
6Cevap
Evet planlıyım.
Plan yapma huyum var evet. Spontane yerine planlı olmak daha çok hoşuma gidiyor
Çok plansızm bu aralar her şey akışta
Havalar soğuduğunda değilimdir.
Evet.
Evet
Genelde evet
Evet
Plansız iş yapmam
Değilim