Üşengeçlik mi?
Erteleme hastalığı mı?
Disiplin eksikliği mi?
Hayatımızdaki bu döngüde düzen nasıl oluşur?
Önerileriniz neler 👀
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Üşengeçlik mi?
Erteleme hastalığı mı?
Disiplin eksikliği mi?
Hayatımızdaki bu döngüde düzen nasıl oluşur?
Önerileriniz neler 👀
1) Doğal eğilim (entropi)
Doğada düzensizlik artmaya meyillidir. Düzen, kendiliğinden değil; enerji, çaba ve süreklilik ister. Müdahale olmazsa sistemler dağılmaya kayar.
2) Ortak amaç eksikliği
Birden fazla insan ya da unsur varsa, herkesin hedefi farklıysa düzen kurulamaz. Düzen, paylaşılan kurallar ve hedefler gerektirir.
3) Koordinasyon sorunu
Kurallar olsa bile, kim neyi ne zaman yapacak net değilse kaos oluşur. İletişim ve rol dağılımı yoksa düzen bozulur.
4) Teşvikler yanlışsa
Düzensizlik kişilere kısa vadede fayda sağlıyorsa (kolaylık, kazanç, sorumluluktan kaçma), kimse düzeni sürdürmek istemez.
5) Süreklilik gerektirir
Düzen bir kez kurulup bırakılan bir şey değildir. Denetim, bakım ve uyum olmazsa zamanla çözülür.
6) İnsan faktörü
Duygular, alışkanlıklar, bencillik, yorgunluk ve dikkatsizlik düzenin en büyük düşmanlarıdır.
Kısaca: Düzen kendiliğinden oluşmaz; bilinçli çaba, ortak irade ve süreklilik ister.
Teşekkürler
Bence hepsinden biraz var 😊 Telefon, sosyal medya, yorgunluk derken zihin sürekli uyarılıyor ve beyin “sonra yap”a alışıyor. Düzen, küçük ve net alışkanlıklarla oluşuyor aslında. Mesela her gün aynı saatte tek bir işi yapmak; yatak toplamak, 10 dakika toparlanmak gibi. Büyük hedef koyma, minik adımları tekrarladıkça disiplin kendiliğinden geliyor 🔄✨
Cevap
4Cevap
Yani sende bu üçü var ve nasıl düzen kurarım diyorsun?
Sıraladım bende var demiyorum
Hepsinin başı üşengeçlik
Hepsi var o zaman
Hepsi
Düzenin yok mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?