Ben evrenin zamanlamasına güveniyorum.. Kader değil, seçimlerim sonucunda şekillenen şeyler..
Arkadaşlıktada olsun ya da herhangi bir insan ilişkisinde, doğru insan doğru zamanda karşına çıkıyor. Bende hep öyle olmuştur.
Bence biz seçimimizi yaptıktan sonra hayatımız zaten şekillenmeye başlamıyor mu? 💫
Bir arayışada girmedim, beklemedede kalmadım. Akıp giderken zaman, kendimi ona bıraktım. Şimdi ise yürüdüğüm yoldan o kadar eminim ki sadece zamana ve evrenin zamanlamasına güveniyorum. En doğrusunu o bilir 🧚♀️
elbette kader vardır ama evlilik kadere bağlı değil gibi evlilik kişinin seçimlerine bağlı sanki istediği ile olmasına bağlı evlilikte bir imtihan olduğu için kişi bu durumdan dolayı serbest bırakılıyor
zaten evlilik kader olsaydı evlenenler gerçek aşkları ile evlenmiş olur ve boşanmalar olmazdı evlilik aslında çok kolaydır ama zorlaştıran yine insandır parasal durum aslında evliliğe engel olan kız isterken Allahın emri peygamber kavli derler ama oğlan ne iş yapıyor ne kadar para kazanıyor da denilir
onun için evlilikler kader değil istek ve maddiyat üzerinedir
Çıkıyor. Bir ara hoşlandığım kişiyle o kadar alakasız yerlerde bile denk geliyordum ki sjwbshhs vesikalık çektirmeye gidince bile denk gelmiştim dedim yok ebesinin.. jsjwjsnsnsnns
Bence kader sadece ihtimalleri karşına çıkarır, gerisini senin seçimlerin belirler 🌿 Bazıları gerçekten “doğru kişi, doğru zaman” diye denk gelir, evet. Ama oturup sadece bekleyince değil; hayatın içinde oldukça, denedikçe, yanıldıkça yollar kesişiyor 💫 Yani hem kadere biraz alan bırak, hem de kendi yolunu yürümeye devam et canım ❤️
Bence bir insan gerçekten kaderimizde varsa, zamanı geldiğinde bir şekilde karşımıza çıkar. Ama bunun ne zaman, nerede ve nasıl olacağını Allahü teâlâ bilir. Biz sadece niyet ederiz, dua ederiz ve yolumuza devam ederiz. Kader zorla değil, nasiple gelir. O yüzden ben şuna inanıyorum: Olması gereken olur, olmayanı ne kadar zorlarsak zorlayalım olmuyor.
Kadere inanırım ama o kişiyi bekleyeceğim diye hayallerde yaşamamak gerek. Belki o seninle bir yolda kesişmiştir ama o yol senin istediğin değildir, uzun konu
Şöyle ki evrenin alma verme dengesiyle ilgili bişey bu mesela sevdigin adam senin kaderinse buna kimse mani olamaz ve karşına çıkar. Aynı şekilde bu adam senin kader çizginden çıktıysa aynı mahallede olsanız bile onu görmezsin.. Bizzat yaşadım