Kavgada bir tür iletişim biçimimidir?

Eşimle sık sık sebebli sebebsiz kavga ederiz olur olmadık her şeye küser tost makinası almış kullandım bu makina tostun kaşarını eritmiyor diye yorum yapmama bile alınıyor kendini o kadar mükemmel görüyorki onun aldığı makinada mükemmeldir kusursuzdur ben nasıl olurda beğenmem! Grip olmuştu 2.3 gün sonra bende grip oldum galiba senden bulaştı dedim onada küstü o kadar mükemmelki hasta bile olamaz onda kusur yok çünkü dedimki canım hastalık bu önce ben hasta olabilirdim benden sana bulaşabilirdi bu bir kusur değilki insanlık hali sanki sana kusurlusun demişimde sen ona alındın küstün tost makinasının kötü çıkmasıda senin kusurun değil oda olabilir ama sen kendini mükemmel ve kusursuz görüyorsun hatasız görüyorsun hastalandığında sana çorba yapıyorum seninle ilgilenmek istiyprum iyileşmeni istiyorum sen benim yardımımı kabul etmiyorsun kendini bana aciz göstermek istemiyorsun küsüyorsun bazen neden küstüğünü bile anlayamıyorum nedenini soruyorum söylemiyorsun kavgayı büyütüyorsun öyle bir durumda susuyorum konu kapansın diye ilgilenmiyorum bu kezde benimle ilglenmiyorsun diye küsüyorsun seninle nasıl iletişim kuracağımı gerçekten anlayamıyorum bütün kapılarını kapatıyorsun ben gerçekten çok yıpranıyorum bana bir yol göster diyorum onada küsüyorsun dedim bugünde eşimin bir itirafı oldu bana '' hayatım aslında sen haklısın ben gerçekten devamlı küsüyorum kavga çıkarıyorum nazım bir sana geçiyor başka kimim varki senden başkaben seni çok seviyorum'' dedi tamam ama iletişim kuramadıktan sonra her şey anlamını yitiriyor sana kendimi ifade etmeye çalışmaktan senin neye küstüğünü neye alındığını anlamaya çalışmaktan ve bu sorunları nasıl çözebileceğimizi düşünüp durmaktan artık yoruldum dedim ben buna bir çözüm bulamadım sizin öneriniz nedir
Kavgada bir tür iletişim biçimimidir?