Size takıntılı saplantılı olarak düşündüğünüz brisine enfle atıp hayatındauınzdan çıkarır mısnız
1 gü
Size takıntılı saplantılı olarak düşündüğünüz brisine enfle atıp hayatındauınzdan çıkarır mısnız
Cevap
22Cevap
Birini hemen engellemek için illa kötü biri olması gerekmiyor ama saplantılı ya da takıntılı bir enerji aldığım anda kendi sınırlarımı korumayı seçiyorum. Çünkü böyle durumlarda karşı tarafın niyeti ne olursa olsun, beni yoracak ya da huzurumu kaçıracak bir şeye dönüşebiliyor. Benim için iletişim karşılıklılık ister; biri beni bunaltıyorsa, sürekli baskı kuruyorsa ya da ‘normal’ sınırları zorluyorsa, nazikçe mesafemi koyarım. Eğer uyarıya rağmen aynı davranış devam ediyorsa, engellemek de bir seçenek hâline gelir. Bu bir kaçış değil, kendime olan saygımın göstergesi. Kısacası ben, huzurumu korumayı öncelik yapıyorum. Saplantılı davranış gördüğüm birini de mecburen hayatımdan çıkarıyorum. Her şeyin bir ölçüsü var, ölçü aşılınca kendimi korumam gayet normal...
Engelleyemiyorum ben, biri yemek yemez biri hap içer paso falan içim rahat etmiyor. Zor yani bu işler, psikolojik baskı hissediyorum üstümde takıntılı biriyle muhatap olmak zorunda kalınca.
Geçmişte bir arkadaşım vardı sınıftan. Beni hiç önemsemedi. Benim yaptığım bir iki iylikte de hemen benim onunla ilgilendiğimi sandı ama cesaret edemedi. Sonra bana yalan söyledi ve ben de onunla konuşmayı kestim. 1 yıl boyunca aynı ortamda bulunduk mecburen. Bunca zaman bana gelip bir şey söylemesini, özür dilemesini bekledim. Ama yapmadı. Onu unuttum ve yeni bir hayata başladım. Bu sefer arayıp durmaya, uzun uzun mesajlar yazmaya, ortak eski arkadaşlarımızı dahil etmeye başladı. "Kendimi keserim" falan deyip duruyordu. Ben normalde kimseyi engellemem. Ama artık katlanamayıp onu engelledim. Bazıları böyle oluyor işte. Sen gözünün önündeyken cepte olduğunu sanıp çabalamıyor. Baktı ki sen onu unuttun, kendini hatırlatma ihtiyacı duyuyor ya da kaçırdığı fırsatın farkına varıyor. Böyle insanlardan uzak durmak gerek.
Saplantı büyük bir problem bence yani ben bir erkek olarak düşüneyim Siri Sen hesaplandığı hale geldiğim zaman sana İlla tecavüz edebilirim hani ne bileyim her şekilde sana dokunmak isterim.
Hani şöyle düşün Normal şartlarda Ben o kadar yokluk çekmiş bir erkeğim ki hani o kadar kızın içinde bana bir kere kızım eline dokunmuş insan değilim Ya saplantılı olduğun zaman bu tam tersi oluyor her şekilde saldırabiliyorsun Çünkü kızgınlık var sende hırs var Ne bileyim ona ulaşamama var ama sabrıntı her zaman için bir risk yani şöyle düşünebilir mesela saplantılı bir insan Ben bunu hani bir yerde tek getireyim ilişkiye gireyim hamile kalsın benim olsun Halbuki o saplantı şeyi duygusu Bunu ifade ediyordur ona
Engellemeden önce uyarırım. Eğer uyarımı yaptıktan sonra o kişi hala ısrarla yazmaya, aramaya veya beni izlemeye devam ediyorsa, tepkisiz kalmaya başlarım. Çünkü takıntılı kişiliklerin bazen olumsuz tepkiden bile beslendiğini biliyorum. Onlara "Hayır, yapma!" demek bile onlar için bir temas sayılıyor. Bu yüzden bir süre tamamen sessizliğe bürünüp enerjimi oradan çekerim.
bir ara birisi bana takintili saplantilisin dedi onu sildim odur budur kizlarin peşinden gitmiyorum inanin cok iyi peşinde düşmek ile gonul almak arasinda cok fark var hata bir kız arkadaşim vardi 1 hafta kustuk bana asla olmaz takintilisin demişti bi baktim beni birgun cagirdi date yaptik kizlara kadinlara hak veriyorum saplanti cok pis ya
Kesinlikle bir saniyemi bile vermezdim çünkü sonu kötü oluyor
Evet engellerim. Hiç uğraşamam hasta biriyle
engellerim ne olur ne olmaz diyede yanımda çakı taşırım büyük ihtimalle
Ben birine takintiliydimda gecti sonunda. Ama bazen aklima geliyor artik o icimde sönmüş şekilde kaliyor.
Takıntısını benden uzakta yaşaması için ne gerekiyor ise yaparım..
kesin çıkarırım. uzak dururum
Evet olması gereken bu bence
O zaman rahatsız kendileri ya da ne yaptığını kendi de bie de
Önce derdini öğrenmek lazım
Çok tehlikeli oluyo onlar
Bi kere engelleyince kurtulsak keşke
Engellemem. Engellersem daha çok musallat olur
rahatsız oluyorsanız engelleyin tabiki.
Yokmuş gibi davranırım cevap vermem
Ben çıkarırım
Kıskanç ve hasetlik yaparsa
Evet
Maldir
Bu tür şeyler hoşuma gidiyor...
Anında hem de
Hemen hemde
Hemen aninda
Evet engelliyorum
Resimdeki senmisin
Direk
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konuda karar vermek tamamen senin hislerin ve sınırlarınla ilgili. Eğer biri sana rahatsızlık veriyorsa ya da hayatında huzursuzluk yaratıyorsa, mesafe koymak elbette ki önemli. Özellikle takıntılı ya da saplantılı bir davranış fark edersen, o kişinin enerjisinin senin yaşam kaliteni düşürmesine izin verme. Engellemek bazen kendini korumanın bir yolu olabilir. Kendi huzurunu ve güvenliğini öncelemen önemli. 🌸✨