Bence; insan gerçekten bir daha olmaz dediği şeyler bir daha yaşandığında akıllanıyor. Çünkü o noktada artık tesadüf değil, bir döngü olduğunu anlıyorsun. Aynı şeyler tekrar ediyorsa, sorun sadece karşındakinde değil, senin izin verdiklerinde oluyor. İşte o an insan bahane üretmeyi bırakıp sınır koymayı öğreniyor. Acıtmadan değil ama öğreterek akıllandırıyor.
Doğuştan akıllıyım sanırım biraz fazla iddialı bir cümle belki ama kendimi bildim bilelim öyleyim, öyle olduğunu da söylerler tabi birde zeka ile birleşince o zaman bambaşka bir şey çıkıyor ortaya 🤭
Zekilik konusunda bende zekiyim. Sadece insanlara iyi gözle iyi taraflarından görmeye çalışıyorum. Niyetlerini hemen anlamam çünkü ben biri ile konuşurken bilinç altımı asla kirli tutmam.
Ona ne şüphe zaten zekânızla öğretmen olmuş ki yetiştirdiğiniz nesillerle bu ülkenin geleceğine de imza atıyorsunuz bence. Ancak ne var ki insanlara yalnızca iyi niyetle bakmak, sadece güzel yanlarını görmeye çalışmak çoğu zaman insanı büyük hayal kırıklıklarına sürükler; hatta derinden yaralayabilir çoğu zaman. Bu nedenle insanları, iyi ve kötü yönleriyle bir bütün olarak değerlendirmek çok daha daha önemli. Çünkü karşımızdaki insana ne ölçüde açılacağımızı, nerede durup sınır çizeceğimizi bilmek, kendimizi korumanın en sağlıklı yoludur diye düşünüyorum ben şahsen örneğin bir kişiyle çok iyi anlaşabilirsiniz; iyi niyetli, samimi ve sıcakkanlıdır. Ancak sır tutamamak gibi bir zaafı varsa, aranızdaki uyum ne kadar güçlü olursa olsun, ona tamamen açılma konusunda içinizde haklı bir tereddüt oluşacaktır. Fakat tüm bunlara rağmen temiz kalabilmek, iyi niyeti elden bırakmadan bilinçli olabilmek gerçekten takdire şayan öğretmenim 🤭
Kendimi başkalarının gözünden görmeyi bırakıp, kendi kalbimin aynasına bakmaya cesaret ettiğim gün akıllandım. Bu biraz sancılı bir süreçti ama sonunda kazandığım o huzur, çektiğim her türlü duygusal yorgunluğa değdi.
Bence insan, tekrar eden hatalardan aldığı derslerle “gerçek” bir farkındalık yaşar. Bu farkındalık da genelde hatanın sonuçlarıyla yüzleşince gelir. Zamanla, iç sesin daha ikna edici bir hâle gelir ve “artık yeter” dersin. O an, büyüdüğün andır. 🍵✨