Ben tam tanıyorum diyorum ama aaa bakıyorum yanlış tanımışım😅 tamamen suç bende yani izansızlık ediyorum.. insalarda hiç suç yok..

Ben tam tanıyorum diyorum ama aaa bakıyorum yanlış tanımışım😅 tamamen suç bende yani izansızlık ediyorum.. insalarda hiç suç yok..

İnsanları sözlerinden çok davranışlarıyla tanırım. Konuştuklarıyla değil, zor anlarda nasıl davrandıklarıyla belli ederler kendilerini. Herkes iyi gününde iyi;asıl karakter, işine gelmediğinde ortaya çıkar. O yüzden dinlerim, gözlemlerim ve acele etmem…İnsan, zamanla kendini mutlaka anlatır.
Zamanla, davranışlarına bakarak olur. Ne söylediğinden çok, zorlandığında ne yaptığına bakarsın. Güçlüyken herkes iyi görünür asıl karakter baskıda ortaya çıkar. Sözleriyle davranışları tutarlı mı, bunlara bakarsın. İnsan kendini anlatırken idealini anlatır, yaşarken gerçeğini gösterir. Küçük şeylerde nasıldır, insanlara, ailesine, kendinden güçsüz olana nasıl davranır, burası çok şey söyler.
Aslında insanları tanımanın en iyi yolu, onların başkalarını nasıl dinlediğini gözlemlemektir. Benle konuşurken göz teması kurup kurmadığı ya da bir sonraki söyleyeceği şeyi mi düşündüğü önemli. Ama daha da önemlisi, benimle aynı fikirde olmayan birini nasıl dinlediği.
İnsan kendisini bile %100 tanıyamaz kaldı ki ben seni tanıyorum dediğin kişi sayısı çok ama çok az. Sadece tehminde bulunabilir ya da o kişiye ön yargı ile yaklaşabilirim
Doğru, sanırım sizin hakkınızda soru açılmıştı bu gün
🤷♀️😅
İnsanları tamamen tanımak gerçekten zor, çünkü herkes farklı yönlerini farklı zamanlarda gösterir. 🌀 Beklentilerimizi fazla yüksek tuttuğumuzda ya da fazla hızlı yargıladığımızda hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz. Kendini suçlama, bu insan ilişkilerinin doğal bir parçası. 🫶 Zamanla ve deneyimle sezgilerin gelişir, insanları daha iyi anlar ve kiminle nasıl bir bağ kuracağını öğrenirsin. Sabırlı ol, hatalar da bu sürecin birer öğreticisi. 💡
Cevap
31Cevap
İnsanın kişiliği üslubundan, kurduğu cümlelerden verdiği cevaplardan tanırsınız , o kendini belli eder zaten
Zamanla davranışlarıyla tanırım. zaten uğraşmama gerek yok kendileri belli ediyorlar bir süre geçtikten sonra
Zamanla didikleye didikleye
Konuşmalarına izin veririm ve dinlerim ister istemez gerçek yüzlerini belli ederler ve ne olduklarını anlarım.
Insan sarrafı olduğumu söyleyemem. Bana yamuk yapana kadar herkesi iyi biliyorum. 🤭
😅
Gözlerinin içine bakmaya, oturmasına - kalkmasına, yemek yiyişine ve üslubuna özellikle dikkat ederim. Tabi tüm bunlara rağmen yine de insanları hem çok zor hem de geç tanırım maalesef. Bir de ben çoğu zaman karşımdaki insan her ne kadar kötü olursa da onu kötü olarak görmek istemiyorum ve bazen herkesi kendim gibi saf ve iyi niyetli zannediyorum.
İnsan öyle bir yaratılmış ki kimi ne şekilde nasıl olduğunu bilmek anlamak mümkün değil. En iyi tanıdığını sana yanlış yapabiliyor
Her insan kendisini ve bir başka insanı O; An içersinde ki kısa ve az zaman kadar tanıya bilir
Çok kazık yiyince tanıma işi otonom hale geliyor.
İnsanları tanımak için onlarla beraber uzun zaman geçirmek gerek.
Zamanla tanır ve emin ol aynı ev içinde yaşadığı insanda bile yeni seyler kesfeder ki
Sezerim çok kötü olurum kuşkulanırım yaptıkları onu ele verir
Tanıdım tanıdım, baktım tanıyamadım tanımamazlıktan gelirim.
Valla kendilerini çok güzel belli ediyorlar 😂😂 ondan sonra da tekmeyi yiyip gidiyorlar
İlk etapta halis niyetim ile “ İyi insanmış” derim, sonra zaten otomatik olarak pek çoğu tam tersi çıkar, artık o kişi hâl ve hareketleri ile kendini tescillemiş olur ve benim de tanımama gerek kalmaz.
Sınıf ayrımı yaparım
Şahsiyetsizler
Şahsiyetliler
Aklıma bir dixi adı grldi şahsiyet😅
Fazlasıyla sahte:)
İlk basta tanıstıgında tedırgın yaklasmalı sonra gerekirse samımı pozlar vererek tanıyabılırsın.. sonra duruma gore ayarlarsın durumunu durumlarını..
garip bir şekilde ilk gördüğümde tahmin ettiğim gibi çıkarlar ama canım gibi hep derim ki ben yanılıyorum.
Gözleri ve enerjisi bana her şeyi anlatır
Şeytan artık tövbe etmeye başlamıştır insanlar yüzünden 😇
Beden dili her şeyi belli eder.
Kötü günde tanınır insan.
artık tanıma yoluna gitmemeyi tercih ediyorum.
Tanımak zaman ister.
Ruhen benzemeyenler birbirlerini itiyorlar zaten.
Uzun yıllar alabilir kimisi
Menfaatine ters düşen durumdaki eylemine
Davranışları belli ediyor
Bir şekilde tanıyorum, yol alışveriş..
Tanimamaya çalışıyorum
Tanımadım bugüne kadar kimseyi tanıdım da demedim
İçine girince tanıyorsın
Kendilerini belli ederler
Nasılsın? Diye sorarak
İyi diyelim iyi olsunlar
Ben tanıyamıyorum
Tanıdığımı sandım hep